Inn Way to the Lake District

De Lakes Inn Way is een 145 km lange rondwandeling die begint en eindigt in de populaire plaats Ambleside. De route gaat door een aantal afgelegen delen van het Lake District alsmede door prachtige diepe dalen en voert u langs de oevers van meren en afgelegen bergpassen – evenals meer dan veertig traditionele Lakeland herbergen en pubs.

De volledige route voert u door de populaire plaatsjes zoals Ambleside, Coniston, en Grasmere (hier vindt u Dove Cottage, de voormalige woning van de Romantische dichter Wordsworth). U wandelt ook door een aantal van de meest indrukwekkende valleien in het Lake District – Borrowdale, Ennerdale, en Langdale. U passeert tevens door Wasdale, in de schaduw van Scafell Pike, de hoogste berg in Engeland.

De route is zo in elkaar gezet dat u elke dag rond lunchtijd een pub tegenkomt.

Er zijn vaak traditionele Lakeland herbergen voor het avondeten met open haarden, lokale bieren en lekker eten, veelal gemaakt met lokale producten.

‘The Inn Way’ is een geregistreerd handelsmerk van Mark Reid, auteur van de serie gidsen ‘The Inn Way’

Onze vakanties

We hebben drie opties voor de Lakes Inn Way. U kan de hele route over 7 dagen lopen, dan wel het oostelijk deel in drie dagen, of het westelijke deel in vier dagen.

Het oostelijke deel voert u door populaire Lake District plaatsjes, zoals Coniston, Ambleside en Grasmere, evenals de iconische valleien van Great Langdale en Borrowdale.

Het westelijke gedeelte is wat rustiger met een aangename wandeling langs de oevers van Crummock Water en Buttermere voordat u verder loopt naar Ennerdale en Wasdale, twee van de meer afgelegen valleien van het Lake District.
U kan de hele Lakes Inn Way lopen in 7 dagen met een gemiddelde loopafstand van 20km per dag

De gehele Inn Way

Ambleside naar Ambleside 94 mijl/151 km

Dit is de gehele route, een uitdagende, maar prachtige rondtocht door de meest dramatische valleien van het Lake District.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
LI8 7 Dagen wandelen (8 Nachten) 13 mijl/21 km €1280 - €1622 Info Boek
LI9 8 Dagen wandelen (9 Nachten) 12 mijl/19 km €1435 - €1826 Info Boek

Het westelijke deel van de Inn Way

Braithwaite naar Coniston 51 mijl/82 km

Ontdek het rustigere westerse Lake District, door de afgelegen valleien van Ennerdale, Wasdale, Eskdale en
Ennerdale. Een mooie wandeling door het minder drukke maar even spectaculaire westen van het Lake District.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
LIW5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 13 mijl/21 km €669 - €864 Info Boek