Tour van het Lake District

De Tour van het Lake District is een 150 km lange rondwandeling die begint en eindigt in het populaire stadje Windermere. De route loopt door de mooiste valleien in het Lake District, langs oevers en over afgelegen bergpassen. Je zult in de voetsporen treden van herders en veedrijvers langs historische paden van vallei naar vallei . Houd er rekening mee dat dit een uitdagende route is, je moet goed kaart kunnen lezen en met een kompas om kunnen gaan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over de geschiktheid van deze wandeling, we helpen je graag verder.

Beginnend in Windermere, voert de route je door de pittoreske stadjes Ambleside, Coniston, Keswick en Grasmere. In Grasmere is Dove Cottage te bekijken, het voormalige huis van de romantische dichter William Wordsworth. De route loopt door enkele van de meest indrukwekkende valleien van het Lake District, waaronder de meer afgelegen valleien van het westelijke Lake District zoals Eskdale, Wasdale en Ennerdale, verbonden door paden over hoge bergpassen. Een van de vele hoogtepunten van deze prachtige tour is een bezoek aan het afgelegen Wasdale Head in de schaduw van Scafell Pike, de hoogste berg in Engeland.

Onze vakanties

We hebben drie opties op de Tour of the Lake District. Je kan de hele route over 9 dagen lopen, of het deel van Windermere naar Keswick via de westelijke Lakes gedurende 6 dagen bewandelen. Wij hebben ook een kortere optie van Keswick naar Windermere gedurende 3 dagen voor diegene met beperkte tijd.

Tour van het Lake District West

Windermere naar Keswick 59 mijl/95 km

Dit is een kortere optie, maar neemt nog steeds de rustigere westelijke meren in, inclusief de afgelegen valleien van Ennerdale, Wasdale en Eskdale, evenals de populaire toeristische steden Ambleside en Coniston voordat het eindigt in Keswick.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
TLW7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 10 mijl/16 km €1190 - €1453 Info Boek

Tour van het Lake District Oost

Keswick naar Windermere 37 mijl/60 km

Dit is een kortere optie en neemt de populaire plaatsjes van Keswick en Grasmere in voordat het in Windermere eindigt.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
TLE4 3 Dagen wandelen (4 Nachten) 12 mijl/19 km €717 - €848 Info Boek

Tour van het Lake District

Windermere naar Windermere 96 mijl/154 km

De hele Tour van het Lake District begint in Windermere en gaat door de mooiste Lakeland-valleien, langs bergmeren en over afgelegen bergpassen voordat je terugkeert naar Windermere.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
TL10 9 Dagen wandelen (10 Nachten) 11 mijl/18 km €1606 - €2000 Info Boek
TL11 10 Dagen wandelen (11 Nachten) 10 mijl/16 km €1755 - €2193 Info Boek