Tour van het Lake District

De Tour of the Lake District is een circuit van 156 kilometer dat begint in het populaire toeristenstadje Windermere en na een ronde met de klok mee eindigt in nog een ander populair toeristenstadje, Ambleside. Deze route voert door elk van de belangrijkste valleien van het Lake District, langs de oevers van meren en over afgelegen bergpassen.

Je treedt in de voetsporen van herders en veedrijvers langs eeuwenoude paden van de ene vallei naar de andere. Houd er rekening mee dat dit een uitdagende route is, u moet vaardig zijn in kaartlezen en het gebruik van een kompas. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de geschiktheid van deze wandeling, wij helpen u graag verder.

De route begint in Windermere en voert je door de pittoreske stadjes Ambleside, Coniston, Keswick en Grasmere (locatie van Dove Cottage, het voormalige huis van de romantische dichter William Wordsworth). De route voert je door enkele van de meest indrukwekkende valleien van het Lake District, waaronder de meer afgelegen valleien van het westelijke Lake District, zoals Eskdale, Wasdale en Ennerdale, met elkaar verbonden door paden over hoge bergpassen. Een van de vele hoogtepunten van deze schilderachtige tocht is een bezoek aan het afgelegen Wasdale Head in de schaduw van Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland.

Onze vakanties

We hebben 3 opties voor de Tour of the Lake District. Je kunt de hele route in 9 of 10 dagen lopen, of je kunt in 6 dagen van Windermere naar Keswick via de Western Lakes lopen of gedurende 3 dagen genieten van een korte pauze van Keswick naar Ambleside.

Het gedeelte van Windermere naar Keswick voert je door de rustigere, meer afgelegen Western Lakes, inclusief de prachtige valleien van Ennerdale, Wasdale en Eskdale. De korte pauze van Keswick naar Ambleside voor degenen met minder tijd, omvat de populaire toeristische hotspots Keswick en Grasmere en omvat een bezoek aan Castlerigg Stone Circle.

Tour van het Lake District West

Windermere naar Keswick 59 mijl/95 km

Dit is een kortere optie, maar neemt nog steeds de rustigere westelijke meren in, inclusief de afgelegen valleien van Ennerdale, Wasdale en Eskdale, evenals de populaire toeristische steden Ambleside en Coniston voordat het eindigt in Keswick.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
TLW7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 10 mijl/16 km €1225 - €1503 Info Boek

Tour van het Lake District Oost

Keswick naar Ambleside 37 mijl/60 km

Dit is een kortere optie en neemt de populaire plaatsjes van Keswick en Grasmere in voordat het in Ambleside eindigt.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
TLE4 3 Dagen wandelen (4 Nachten) 12 mijl/19 km €739 - €878 Info Boek

Tour van het Lake District

Windermere naar Ambleside 96 mijl/154 km

De hele Tour of the Lake District begint in Windermere en gaat naar Ambleside voordat je elk van de belangrijkste Lakeland-valleien langs de oevers van het meer en over afgelegen bergpassen ingaat, waarmee het circuit in Ambleside wordt voltooid.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
TL10 9 Dagen wandelen (10 Nachten) 11 mijl/18 km €1653 - €2070 Info Boek
TL11 10 Dagen wandelen (11 Nachten) 10 mijl/16 km €1808 - €2271 Info Boek