Tour of the Lake District - 9 Days' Walking

Tour van het Lake District – 9 dagen wandelen Code: TL10

De hele Tour of the Lake District begint in Windermere en gaat naar Ambleside voordat je elk van de belangrijkste Lakeland-valleien langs de oevers van het meer en over afgelegen bergpassen ingaat, waarmee het circuit in Ambleside wordt voltooid.

Deze 9-daagse route omvat de hele Ronde van het Lake District, beginnend in Windermere en neemt u mee door elk van de belangrijkste Lakeland-valleien langs de oevers van het meer en over afgelegen bergpassen, en voltooit het circuit in Ambleside.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Windermere voor uw eerste overnachting
Dag 2 Windermere naar Ambleside 6 10
Dag 3 Ambleside naar Coniston 13 21
Dag 4 Coniston naar Boot 11 18
Dag 5 Boot naar Wasdale Head 11 18
Dag 6 Wasdale Head naar Buttermere 8 13
Dag 7 Buttermere naar Keswick 10 16
Dag 8 Keswick naar Grasmere 18 29
Dag 9 Grasmere naar Patterdale 8 13
Dag 10 Patterdale naar Ambleside 11 18
Dag 11 Vetrek uit Ambleside na uw ontbijt

Windermere naar Coniston

Je eerste dag begint in de populaire toeristische stad Windermere. Als je Windermere verlaat op goede paden, gaat het pad gestadelijk omhoog en word je beloond met een geweldig uitzicht over Lake Windermere en de omgeving die je de volgende dag beloopt. De route gaat verder langs de oude droversweg, dan via de historische Townend-boerderij, deze is open tot het publiek, en biedt een geweldig inzicht in het 17e-eeuwse leven in het Lake District. Verderop is het uitkijkpunt Jenkin Crag is een korte omweg waard voordat je doorgaat naar het gezellige dorpje Ambleside. Bij het verlaten van Ambleside, klimt de route door onder Loughrigg Fell, langs Loughrigg Tarn (bergmeer) op gemakkelijk te volgen paden voordat je aankomt in het dorpje Elterwater aan het hoofd van de prachtige Langdale Valley in het hart van het Lake District. Vanuit Elterwater leidt een goed pad door Little Langdale de vallei uit naar het dorpje Coniston, gelegen aan het meer met dezelfde naam.

Coniston naar Boot

Deze etappe van de route volgt de oude Walna Scar Road onder de interessante genaamde berg ‘The Old Man of Coniston’ naar de rustige Duddon Valley voordat het over een mossige heuvel naar Eskdale klimt. Het lopen is over het algemeen gemakkelijk zonder steil klimmen, Het pad loopt nu langs de zijkant van Harter Fell en een korte tijd  langs de rivier de Esk die je dan naar  brengt je naar Boot brengt. De meer avontuurlijke wandelaars kunnen het high-level alternatief volgen, waarbij de Old Man of Coniston wordt beklommen en dan via makkelijk terrein de Hardknott Pass naar Boot volgen.

Boot naar Buttermere

De route volgt nu de rivier Esk stroomafwaarts naar Eskdale Green, steekt de oude spoorlijn van Eskdale naar Ravenglass over. Een gemakkelijke klim door het essen- en berkenbos van Miterdale Forest brengt je naar de top van Irton Fell. Aflopend in het dal langs de flanken van Irton Fell, onthult het afgelegen Wastwater zich eindelijk. Je hebt dan de keuze om de westkant van Wastwater over losse puinhellingen te doorkruisen of de eenvoudigere optie om de weg langs de oostkant naar de Wasdale Head Inn te volgen. Vanuit Wasdale gaat de route langs Kirk Fell door Mosedale, een gemakkelijke wandeling door de vallei onder de imposante berg ‘Pillar’ voordat je omhoog klimt naar de col van Black Sail Pass. In Ennerdale, passeer je het afgelegen Black Sail Youth Hostel voordat een makkelijke klim je naar Scarth Gap Pass brengt. Uiteindelijk de afdaling naar de Buttermere-vallei en verder langs de prachtige oevers van het hoog gelegen bergmeer Buttemere naar het gehuchtje voor de overnachting.

Buttermere naar Keswick

Beginnend in de rustige bossen van Buttermere, klimt de route gestaag Buttermere uit en volgt een duidelijk pad naar de top van Rigg Beck. Zodra de pas is bereikt, daalt het pad weer af naar de rustige Newlands-vallei waar de route de vallei doorkruist voordat het langs de hellingen van Catbells loopt. Veel van Beatrix Potter’s verhalen spelen zich af in dit gebied. Een hoger niveau route via de top van Catbells, een van de meest populaire korte beklimmingen in het Lake District, dit beloont je met een spectaculair uitzicht op de noordelijke heuvels, Skiddaw en de meren van Derwentwater en Bassenthwaite, op weg naar het bruisende stadje, Keswick.

Keswick naar Rosthwaite

Als je Keswick verlaat, weer terug via Portinscale, volg je een tijdje de Cumbria Way via het vlakke oeverpad langs Derwentwater door oude eikenbossen naar Rosthwaite naar de sublieme Borrowdale Valley.

Rosthwaite naar Grasmere

Een duidelijk pad  loopt van Rosthwaite langs Stonethwaite Beck, het pad wordt meer rotsachtig onder voet voordat het de afgelegen Greenup Gill naar Greenup Edge beklimt op een steil maar duidelijk pad. Je hebt dan de keuze om de gemakkelijkere route te nemen naar de vallei van Far Easedale, (die vaak drassig is) of over ‘de Lion and the Lamb’ bij Helm Crag naar Grasmere. Dit is een gedenkwaardige dag met prachtige uitzichten over de bergen van het Lake district.

Grasmere naar Patterdale

De dorpen Grasmere en Patterdale worden gescheiden door een bergrug. De route gaat over het Helvellyn-gebergte en je kunt ervoor kiezen om ofwel over de pas bij Grisedale Tarn te lopen, of voor de meer avontuurlijke, via de top van Helvellyn, de derde hoogste berg van Engeland, voordat je afdaalt naar Patterdale aan de oevers van Ullswater.

Patterdale naar Ambleside

In de laatste etappe van de Tour verlaat u de oevers van Ullswater in de richting van Brothers Water. Het pad loopt ten westen van Brothers Water en klimt langs Caiston Beck, arriveert bij Scandale Pass voordat het afslaat om de top van Red Scree te bereiken, met uitzonderlijk 360 graden uitzicht op een heldere dag. Vanaf Red Screes is het een prachtige bergkamwandeling naar Ambleside en de voltooiing van je Tour of the Lake District!

Uitdagend

Terrein: Een mengsel van bospaden, beboste meer zomen en paden die de lagere hellingen van de bergen volgen, met een paar bergpassen (niet meer dan 550 meter hoog).

Hoeveel klimmen/ dalen? De gemiddelde dagelijkse stijging is 625 meter, maar het daadwerkelijke klimmen varieert elke dag van 360 meter (Windermere naar Ambleside) tot ongeveer 900 meter (Coniston naar Boot).

Hoe zijn de paden? De paden en sporen die op deze route worden gevolgd, zijn goed gedefinieerd en onderhouden. Er zijn af en toe secties waar het pad, hoewel nog steeds goed gedefinieerd, ruwer wordt op hoger gelegen terrein.

Bewegwijzering: er zijn geen officiële routewegmarkeringen en je moet de routebeschrijving en kaart gebruiken om de paden te volgen.

Navigatie: de paden zijn goed gedefinieerd, maar je moet kaart erbij houden en de routebeschrijving gebruiken. Je brengt wat tijd door op hoger gelegen gebieden en kan mist tegenkomen, dus het is essentieel om een ​​kompas te kunnen gebruiken. Hoewel de voetpaden op de kaart zijn gemarkeerd, is de route zelf niet gemarkeerd.

Weer: Slecht weer kan voorkomen, zelfs in de zomermaanden, zodat u goed moet kunnen navigeren. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.

All Holidays
Accommodation Overnight Bed and Breakfast accommodation in selected hotels, farmhouses, village inns, guest houses and family B&Bs. Full English or Continental breakfast.
Guidebook
A detailed guidebook with route information, maps, photos and background information.
Information of Services Along the Route A comprehensive Service Info sheet, including services such as cash points, banks, post offices, village shops, inns, cafes and taxis.
Maps 4 Ordnance Survey Explorer (1:25000) maps covering the entire route.
Personal Itinerary A personal itinerary setting out each overnight stop, including large scale maps of each accommodation, to ensure you find it easily.
Emergency Telephone Support If you get in to difficulties during your holiday, we are always available to help, even out of office hours.
12.5% discount at Cotswold Outdoors We will issue you with a 12.5% Discount Card valid at all Cotswold Outdoor stores, and online, for the whole year on confirmation of your booking.
Options
Luggage Transport We will transfer your luggage between each overnight stop – if you leave your luggage at the accommodation when you set off in the morning, it will be moved on to your next B&B. You only need to carry a small day sack with the clothes and provisions you require during the day’s walk.
Packed Lunches
Provided for each day’s walking and recommended on this holiday as there will not always be a handy shop or cafe on the route.
Off Road Parking If you are travelling by car we can usually arrange off road parking for the duration of your trip. (There may be a small charge for this).
What’s not Included
Evening Meals Your evening meal isn’t included in the package, but we include full details and recommendations for each evening meal in your itinerary. You will normally be within walking distance of a pub and/or restaurant, or where there is good food available at the accommodation, we’ll book that for you. Allow about £20.00 per night.
Transport to the Start & Away from the Finish Have a look at the “Travel Info” tab above for suggestions. If you’re still struggling, get in touch and we’ll help you sort it out.
Travel Insurance Even if you are based in the UK travel insurance is worth having.

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor het Lake District zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.
U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.
Om de treintijden te bekijken ga naar www.qjump.co.uk waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar www.traveline.info
Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht neem dan even contact op voor verdere informatie.

Van en naar Windermere:
Per vliegtuig: de dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Manchester (MAN), Newcastle (NCL) of Glasgow (GLA). je kunt met de trein naar Windermere reizen.
Per openbaar vervoer: trein naar Windermere, overstappen bij Oxenholme.
Per Auto:
Vanuit het zuiden: neem vanaf de M6 de A65 (afslag35) en vervolgens de A591 naar Windermere. Ongeveer 20 minuten van de snelweg.
Vanuit het noorden: neem vanaf de M6 de A66 (afslag 40) en vervolgens de A591 naar Windermere. Ongeveer 40 minuten van de snelweg.

Terugkerend vanuit Ambleside:
Met het openbaar vervoer: Reis met de bus of taxi naar Windermere (6,5 km) voor treinreizen die aansluiten op de hoofdlijn aan de westkust.
Met de auto: Neem de A591 naar de A65 als u naar het zuiden gaat, of naar de A66 als u naar het noorden gaat voordat u op de M6 komt.

Windermere

De plaatsjes Windermere en Bowness liggen aan elkaar vast, het is gelegen aan het mooie Lake Windermere in het midden van het Lake District. Er is altijd wat te doen langs het meer, er zijn prachtige uitzichten over de omringende bergen, en leuke kleine wandelingetjes. Er zijn verscheidene watersporten te beleven, u kan een roeiboot, kano of zeilboot huren, er zijn ook boottrips op het meer, u kan trips boeken tussen 45 minuten en 3 uur. Er zijn open bustours door het Lake District, u kan een dag ticket kopen en Ambleside en Windermere bezoeken. Er zijn vele historisch huizen, kleurrijke tuinen en bezoekersattracties in het gebied.

Ambleside

Ambleside is een levendig Lakeland plaatsje, met leuke winkeltjes en een ruime keuze aan goede cafés en restaurants. Het staat bekend om zijn associaties met schrijvers, dichters en kunstenaars, waaronder Beatrix Potter. Er kunnen vele korte wandelingen gemaakt worden vanuit Ambleside of u kan naar Waterhead lopen en een boottocht met de Windermere stoomboot nemen.

Coniston

Een aardig Lake District dorpje gelegen aan de oever van Coniston, neem een boottocht op de stoomboot ‘Gondola’. Bezoek het historische huis Brantwood, waar John Ruskin woonde. Als veel energie heeft kan u ook Coniston Old Man beklimmen, een mooie wandeling met fantastische uitzichten over het Lake district en Morecambe Bay.

Keswick

Keswick is een gezellig dorp met een leuk autovrij centrum met vele cafeetjes waar u buiten kan zitten op een mooie dag. Er zijn talloze buitensport winkels (vergeet niet uw Cotswold kortingskaart mee te nemen) als u buitensportartikelen nodig heeft is dit de plaats om ze aan te schaffen. U kan een dagje uitrusten en de winkels, cafeetjes en restaurants aandoen, of een van de vele kleine wandelingetjes in de omgeving maken. Er is ook een uurlijkse boottocht rond het meer. Ons kantoor is in Keswick gevestigd, kom even langs om hallo te zeggen of uw volgende vakantie te boeken!

Grasmere

Grasmere is een heel leuk dorpje om een rustdag door te brengen. Het is een gezellig plaatsje midden in het Lake District Nationaal Park. Ooit woonde hier de bekende dichter William Wordsworth, zijn huizen Dove Cottage en Rydal Mount kunnen bezocht worden. Ook in het centrum van Grasmere is St Oswold church en de begraafplaats met de graven van de Wordsworth familie. Het dorpje ligt aan het mooie meertje van dezelfde naam en heeft gezellige cafés, winkletjes en pubs. Er is een bus service naar Keswick en Ambleside mocht u het Lake District wat verder willen verkennen.

Patterdale

Patterdale biedt een spectaculair landschap in een vredige omgeving. U kan een boottochtje maken op Lake Ullswater stoomboot naar Pooley Bridge. Dit gehuchtje in het midden van het Lake District is een mooie plek om een rustdag te nemen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1653
met bagagevervoer €1955
met lunchpakketten €1781
met lunchpakketten en bagagevervoer €2070

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €77
Solo Luggage Supplement (per day) €33