Ons Beoordelingssysteem

De gradering geeft de zwaartegraad aan van de gehele tocht. Het houdt rekening met de lengte van de tocht en de dagelijks af te leggen afstanden. Daarnaast kijken wij naar hoeveel klimmen /dalen er op de tocht is, het terrein, de bewegwijzering en hoe moeilijk de navigatie is.

Makkelijk Dit zijn onze makkelijkste wandelingen, over vlak of glooiend terrein (meestal niet meer dan 17 km per dag.) De paden zijn duidelijk en goed onderhouden. Navigatie is eenvoudig.
Makkelijk – Middelmatig Deze vakanties hebben een gemiddelde afstand van 24 km per dag of minder door een voornamelijk glooiend landschap met sommige heuvelachtige stukjes. Er zijn soms klimmetjes tot 250 meter, maar niet elke dag. De paden zijn duidelijk, u moet wel kaart kunnen lezen.
Middelmatig Met een maximale dagafstand van 32 km gaan deze wandelvakanties gedeeltelijk door meer afgelegen berg- en veenlandschappen met stijgingen tot op 1000 meter.  Op het grootste deel van de tocht zijn de paden duidelijk maar op enkele delen zal het pad onduidelijk kunnen zijn. U moet met kaart en kompas om kunnen gaan.
Middelmatig – Uitdagend Grote delen van deze tochten gaan door afgelegen berg- en veenlandschappen met een maximale dagafstand van 38 km. Er zullen delen zijn waar het pad onduidelijk, rotsachtig of modderig is. Het is essentieel om goed met een kaart en een kompas om te kunnen gaan.
Uitdagend Net zoals de categorie hierboven maar vele dagen hebben behoorlijke klimmen tot 1200 meter. U loopt voornamelijk door bergachtig terrein. Er zijn lange dagen bij dus u moet een goede conditie hebben en veel bergwandelervaring hebben. Dit is voor iemand die vertrouwd is in de bergen in slecht weer.  Het is essentieel om goed met een kaart en een kompas om te kunnen gaan.