St Cuthbert’s Way

De St Cuthbert’s Way gaat door het rustige landschap van het Schotse grensgebied en Northumbria. Dit sluit de plaatsen bij elkaar aan die geassocieerd zijn met de zevende eeuwse saint. De route begint in het markt stadje Melrose aan de Schotse grens en eindigt bij Holy Island (Lindisfarne) aan de Noordzee. Daartussen gaat de tocht door een prachtig landschap, zoals de rivier Tweed en de uitlopers van de Cheviot heuvels. Het bezoekt ook historische plaatsen zoals Dryburgh Abdij en St Cuthbert’s grot.

Beginnend in Melrose, loopt u door de Eildon Hills met mooie uitzichten over het landschap, al na verder te gaan langs de oevers van de bekende rivier Tweed. Na een klein omweggetje om de ruïnes van Dryburgh Abdij te bekijken volgt u de historische route van Dere Street, een oude Romeinse weg, waarna u het golvende weide landschap doorsteekt om uit te komen in Kirk Yeatholm, het eindpunt van de Pennine Way.

U gaat nu door de uitlopers van de afgelegen en prachtige Cheviot Hills en verder naar het markt stadje Wooler. Als u nabij de kust komt loopt u langs St Cuthbert’s Cave voordat u het unieke intergetijdengebied naar Holy Island (Lindisfarne) oversteekt met zijn imposante priorij, kasteel, zeehonden en vele vogels.

Onze vakanties

We hebben vier verschillende vakantie pakketten voor de volledige St Cuthbert’s Way. U kunt kiezen tussen 4, 5, 6, of 7 wandeldagen, afhankelijk van hoeveel kilometer u per dag wilt lopen en hoeveel u rond wil kijken.

Klik op de links hieronder voor meer gedetailleerde informatie van elke vakantie.

St Cuthbert's Way

Melrose naar Lindisfarne 63 mijl/101 km

Wij bieden vier vakanties aan die gehele tocht omvatten, van 4 dagen tot 7 dagen wandelen, afhankelijk van hoever u per dag wil lopen.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
SC5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 16 mijl/26 km €786 - €912 Info Boek
SC6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 13 mijl/21 km €910 - €1067 Info Boek
SC7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 11 mijl/18 km €1038 - €1226 Info Boek
SC8 7 Dagen wandelen (8 Nachten) 9 mijl/14 km €1171 - €1390 Info Boek