Wandelvakanties in Zuid Engeland

Wandelen in Zuid-Engeland is een heerlijke manier om de glooiende heuvels en het uitgestrekte grasland te ervaren van het Engelse platteland. De paden lopen door historische landschappen en bossen, langs kerken, abdijen en gezellige pubs. Aan de kust op de South Down’s Way ziet u de spectaculaire witte krijtrotsen met uitzichten over het Isle of Wight en het Engels Kanaal. In Norfolk beleeft u de zeehondenkolonies en uitgestrekte stranden. De wandelingen in Zuid-Engeland zijn minder zwaar dan het ruigere noorden, en het terrein is voornamelijk plat of glooiend.

De Cotswold Way is een National Trail die begint in de traditionele marktstad van Chipping Campden en loopt naar de beroemde stad Bath met uitgebreide Romeinse archeologie, Romeinse baden en warmwaterbronnen. Het wandelen verloopt rustig via laantjes, paden, door bossen en grasland. Onderweg is er een groot aantal historische locaties te verkennen als u middeleeuwse wolstadjes, Neolithische begraafplaatsen, oude abdijen en kerken passeert. Onderweg vindt u gastvrije zandstenen dorpen en stadjes met vriendelijke accommodaties.

De wandelvakantie van de South Downs Way loopt van de historische stad Winchester naar de adembenemende kliffen van Beachy Head alvorens af te dalen naar Eastbourne. Treed in de voetsporen van de oude reizigers op handelsroutes die terug naar het Stenen Tijdperk stammen als u door de uitgestrekte weides van de South Downs National Park loopt. Geniet van het prachtige uitzicht op de Seven Sisters en aan de diversiteit aan wilde bloemen en vlinders.

De Peddars Way en het Norfolk Coast pad is een eenvoudige, vlakke wandeling geschikt voor de meeste vaardigheden. Er zijn slechts een paar langere dagen op de Peddars Way. Het is een leuke wandelvakantie voor uw eerste lange afstandswandeling daar de route zeer goed bewegwijzerd is en makkelijk te volgen.
Er is genoeg te zien langs de tocht, van prachtige stranden, historische gebouwen en natuurreservaten tot Victoriaanse badplaatsen, restaurants en cafés. Een ontspannen, rustige wandeling door de mooiste gebieden van Norfolk.

Deze mooie tocht verkent de prachtige historische Engelse dorpjes van de Cotswolds, het zwerft door een betoverend groen landschap met glooiende heuvels en oude bossen. Het pad eindigt in de historische badplaats Bath.

De Cotswold Way is een 163 km lange afstand wandeling in Zuid-Engeland. Het begint in de middeleeuwse marktplaats Chipping Campden in het noorden van de Cotswolds en eindigt in de historische badplaats Bath. De tocht volgt de westerse rand van de Cotswold heuvels en gaat door een liefelijk glooiend landschap, prachtige beukenbossen, honingkleurige dorpjes gebouwd met typisch Cotswold steen, en vele historische gebouwen. U doorkruist beschermde natuurgebieden, Neolithische grafheuvels en statige huizen. Het pad slingert langs de helling zodat u steeds weer nieuwe uitzichten krijgt over de rivier Severn en de Malvern Hills.

Lengte

7 - 11 nachten

Volledige lengte tocht

102 mijl / 163 km

Kortste vakantie lengte

46 mijl / 73.5 km

Gemiddelde gradering

Makkelijk - Middelmatig

Waarom deze tocht

Waarom deze tocht?

Een goede introductie tot lange afstand wandelen en een van best bewegwijzerde routes in het land.

Uniek landschap, van lichtglooiende heuvels tot typisch Engelse dorpjes, met mooie kerkjes en gezellige Cotswold pubs.

Rijk in geschiedenis, uw tocht gaat langs middeleeuwse dorpjes, Neolithische grafheuvels, oude abdijen en statige huizen.

Een vlakke wandeling door het mooie landschap van Norfolk. De Peddars Way loopt door het platteland met historische plaatsjes, daarna gaat de tocht verder langs de prachtige Norfolk kust met oude vissersdorpjes en wijdse stranden.

Sheringham Beach on the North Northfolk Coast Path

De wandelvakantie van Peddars Way en het Norfolk Coast Path vormen tezamen een 151 km lange afstandswandeling in Zuid-Engeland.

De Peddars Way is een historische weg die teruggaat tot de Bronstijd. Daarna was deze ontwikkeld tot een militaire route in de Romeinse tijd en later weer gebruikt door pelgrims in de 15e eeuw. De route is recht en vlak en volgt voornamelijk laantjes en paden met een aantal interessante archeologische bezienswaardigheden onderweg.

Het 75 km lange Norfolk Coast Path volgt de prachtige kust van Norfolk. Met interessante Victoriaanse badplaatsen en vissersdorpjes, prachtige stranden en natuurgebieden is er genoeg te zien onderweg.

Lengte

4 -10 nights

Volledige lengte tocht

93 miles/ 149 km

Kortste vakantie lengte

46 miles/ 74 km

Gemiddelde gradering

Makkelijk - Middelmatig

Waarom deze tocht

An easy-to-follow gentle walk through the Norfolk countryside.

Lovely coastal villages and interesting historical buildings.

Lots of birdlife and internationally recognised wildlife reserves.

Beautiful beaches.

No hills!

Van het historische stadje Winchester volgt de route het glooiende landschap van de South Downs naar de dramatische krijtrotsen van Beachy Head op het Engels Kanaal.

South Downs Way Walking Holidays

De wandelvakantie langs de South Downs Way begint in de historische stad Winchester en volgt de noordelijke rug van het kalkstenen plateau van de South Downs eindigend bij de zee.

Het strekt 160 kilometer door Engeland’s nieuwste Nationale Park, naar de badplaats Eastbourne. Deze wandeltocht biedt een fantastisch zicht op dit mooie landelijke gebied met weidevelden, mooie bossen, oude dorpjes en historische gebouwen.

De South Down’s Way is goed gemarkeerd en makkelijk te volgen, het wordt gebruikt door fietsers en paardrijders en is dus goed toegankelijk met bijna geen overstapjes. Het bindt vele historische paden die door reizigers en handelaren al sinds de steentijd worden gebruikt. Het is één van de makkelijkste National Trails, met weinig klimmen en dalen, behalve aan het eind van de dag als u naar één van de mooie en historische dorpjes afdaalt voor uw overnachting en s’ochtends weer terug het plateau op gaat.

Alhoewel de route niet vaak boven de 250 meter stijgt, krijgt u toch een groot gevoel van ruimte en prachtige uitzichten over het omringende landschap. U komt langs heuvel forts uit de ijzertijd, de spectaculaire krijtformaties van Devil’s Dyke en de Seven Sisters in het glooiende landschap van de South Downs met zijn schapen, wilde bloemen en maïsvelden. De tocht biedt een doorsteek van één van de mooiste en historisch delen van Zuid-Engeland.

Lengte

3 - 10 nachten

Volledige lengte tocht

100 mijl / 161km

Kortste vakantie lengte

19 mijl / 31km

Gemiddelde gradering

Makkelijk - Middelmatig