South West Coast Path: Zuid en West Cornwall

Het South West Coast pad is Engeland’s langste gemarkeerde langeafstandstocht en een National Trail. Op de Zuid- en West-Cornwall tocht overblijft je in de populaire plaatsjes van St Ives, Penzance, Falmouth en Plymouth. Het wandelpad loopt door kleine vissersdorpjes, over kliffen, langs levendige badplaatsen en heeft prachtige uitzichten over de goude stranden en turquoise zee.

Er is veel interessante flora en fauna langs de tocht, je ziet vast wel zeehonden onderweg en soms zelfs dolfijnen. Het pad volgt in de voetsporen van de kustwachters en officieren van de 19e eeuw die op zoek waren naar smokkelaars. Ook zijn er vele historische plekjes te bezoeken, waaronder de oude tin en kopermijnen, je vind uitgebreide informatie over alle bezienswaardigheden in het gidsje en in je vakantiepakket.

Wij bieden drie secties aan in het zuiden en westen van Cornwall. Je loopt door een reeks van idyllische kustdorpen, met fantastische uitzichten over kliffen en stranden.

Onze vakanties

We hebben verscheiden wandelvakanties langs de South West Coast Pad die de mooiste delen bedekken. Alle routes zijn op zichzelf de moeite waard of je kan ieder deel afzonderlijk wandelen totdat je het hele pad hebt voltooid.

Houd er bij het kiezen van je route rekening mee dat de afstand die op elke dag wordt afgelegd, soms kan variëren met maximaal 3 kilometer van de opgegeven afstanden (afhankelijk van de exacte locatie van de accommodatie). De weergegeven kilometers zijn typische B&B tot B&B afstanden voor elke dag.

Klik op de onderstaande links om de details te bekijken van alle wandelvakanties op het zuid west kustpad.

West Cornwall Kust Pad: St Ives naar Penzance

St Ives naar Penzance 39 mijl/63 km

Wij bieden drie verschillende opties van St Ives naar Penzance - kies uit 5, 4 of 3 dagen lopen, afhankelijk van hoe ver u elke dag wilt lopen. Dit is een geweldige route langs een wilde, ruige kust met een verborgen verleden. Je loopt via baaien, stranden, langs prachtige kliffen en schitterende rotsformaties, een spectaculaire deel van het pad!

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
CSW4 3 Dagen wandelen (4 Nachten) 13 mijl/21 km €669 - €770 Info Boek
CSW5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 10 mijl/16 km €807 - €942 Info Boek
CSW6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 8 mijl/13 km €948 - €1117 Info Boek

The Lizard: Penzance naar Falmouth

Penzance naar Falmouth 60 mijl/97 km

We bieden twee verschillende vakanties van Penzance naar Falmouth - kies uit 4 of 5 dagen wandelen, afhankelijk van hoe ver je per dag wil lopen. Dit is een geweldige manier om het meest zuidelijke punt van Groot-Brittannië (Lizard Point) te verkennen, langs de ruige kustlijn met verborgen baaien vol geschiedenis.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
CSL5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 15 mijl/24 km €808 - €943 Info Boek
CSL6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 11 mijl/18 km €971 - €1140 Info Boek

South Cornwall Coast Path: Falmouth naar Plymouth

Falmouth naar Plymouth 79 mijl/127 km

We bieden drie verschillende vakanties van Falmouth naar Plymouth - kies uit 5, 6 of 7 dagen wandelen, afhankelijk van hoe ver je per dag wil lopen. Dit deel volgt het South West Coast pad langs de ruige kustlijn. Elke overnachting is karaktervol en benadrukt de charme van Cornwall.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
CSE6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 16 mijl/26 km €1015 - €1184 Info Boek
CSE7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 13 mijl/21 km €1136 - €1339 Info Boek
CSE8 7 Dagen wandelen (8 Nachten) 11 mijl/18 km €1256 - €1492 Info Boek