South Downs Way

De wandelvakantie langs de South Downs Way begint in de historische stad Winchester en volgt de noordelijke rug van het kalkstenen plateau van de South Downs eindigend bij de zee.

Het strekt 160 kilometer door Engeland’s nieuwste Nationale Park, naar de badplaats Eastbourne. Deze wandeltocht biedt een fantastisch zicht op dit mooie landelijke gebied met weidevelden, mooie bossen, oude dorpjes en historische gebouwen.

De South Down’s Way is goed gemarkeerd en makkelijk te volgen, het wordt gebruikt door fietsers en paardrijders en is dus goed toegankelijk met bijna geen overstapjes. Het bindt vele historische paden die door reizigers en handelaren al sinds de steentijd worden gebruikt. Het is één van de makkelijkste National Trails, met weinig klimmen en dalen, behalve aan het eind van de dag als u naar één van de mooie en historische dorpjes afdaalt voor uw overnachting en s’ochtends weer terug het plateau op gaat.

Alhoewel de route niet vaak boven de 250 meter stijgt, krijgt u toch een groot gevoel van ruimte en prachtige uitzichten over het omringende landschap. U komt langs heuvel forts uit de ijzertijd, de spectaculaire krijtformaties van Devil’s Dyke en de Seven Sisters in het glooiende landschap van de South Downs met zijn schapen, wilde bloemen en maïsvelden. De tocht biedt een doorsteek van één van de mooiste en historisch delen van Zuid-Engeland.

Onze vakanties

Op de South Down’s Way hebben wij een keuze aan 4 vakanties die de gehele route omvatten van 6 tot 10 dagen wandelen, afhankelijk van hoever u dagelijks wil lopen. Als u niet de tijd heeft om de gehele route te lopen dan hebben wij ook tochten die de helft van de route bestrijken. Voor diegenen die maar een paar dagen beschikbaar hebben is er ook de South Down’s Short Break, een rondtocht over Beachy Head en de Seven Sisters, tussen Eastbourne en Alfriston.

South Downs Way

Winchester naar Eastbourne 104 mijl/167 km

Wij hebben een keuze aan 4 vakanties die de gehele route omvatten. De 6 daagse tocht heeft 4 lange dagen en moet alleen ondernomen worden als u een goede conditie heeft en gewent bent aan lange wandeldagen. De 9 daagse tocht gaat op een veel rustiger tempo. De meeste mensen besteden 7 dagen om de gehele South down's Way te lopen. Houd echter wel in gedachten dat beide de 7 en 8 daagse variant een lange dag van 33 km heeft.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
SD7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 17 mijl/27 km €1177 - €1387 Info Boek
SD8 7 Dagen wandelen (8 Nachten) 15 mijl/24 km €1311 - €1557 Info Boek
SD9 8 Dagen wandelen (9 Nachten) 13 mijl/21 km €1474 - €1754 Info Boek
SD10 9 Dagen wandelen (10 Nachten) 12 mijl/19 km €1634 - €1949 Info Boek

South Downs Way Oostelijke Deel- Amberley naar Eastbourne

Amberley naar Eastbourne 53 mijl/85 km

Het oosterse deel heeft weidse panoramische uitzichten. Het eindigt met een spectaculaire wandeling over de kliffen van de ‘Seven Sisters’ waar de South Downs de zee bereiken.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
SDE5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 13 mijl/21 km €846 - €986 Info Boek
SDE6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 11 mijl/18 km €998 - €1173 Info Boek

South Downs Way Westelijke deel - Winchester naar Amberley

Winchester naar Amberley 50 mijl/80 km

Het gebied tussen Winchester en Amberley heeft vele beboste delen, met landelijke stukjes er tussen met mooie uitzichten. Het heeft een rijke geschiedenis van het begin tot het einde.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
SDW4 3 Dagen wandelen (4 Nachten) 17 mijl/27 km €705 - €810 Info Boek
SDW5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 13 mijl/21 km €846 - €986 Info Boek

Seven Sisters en de Long Man - South Downs Korte Vakantie

Alfriston naar Alfriston 19 mijl/31 km

Dit is een twee daagse rond wandeling van Alfriston, het gaat langs de beroemde ‘Long man of Wilmington’ Engelands grootste kalk figuur. Na een overnachting in Eastbourne, loopt u langs de spectaculaire ‘Seven Sisters’ voordat u weer landinwaards gaat langs de Cuckmere Rivier terug naar Alfriston.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
SDS3 2 Dagen wandelen (3 Nachten) 10 mijl/16 km €531 - €601 Info Boek