South Downs Way Westelijke deel

Winchester naar Amberley in 3 Dagen Wandelen Code: SDW4

Het gebied tussen Winchester en Amberley heeft vele beboste delen, met landelijke stukjes er tussen met mooie uitzichten. Het heeft een rijke geschiedenis van het begin tot het einde.

Geniet van een mooi, goed aangeduid pad door het golvende landschap van de South Down’s Way wandelvakantie – een mooie introductie tot Engeland’s lange afstandspaden.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Winchester voor uw eerste overnachting
Dag 2 Winchester naar Exton 12 19
Dag 3 Exton naar South Harting 17 27
Dag 4 South Harting naar Amberley 21 34
Dag 5 Vetrek uit Amberley na uw ontbijt

Winchester naar Buriton 
Uw South Down’s Way wandelvakantie begint in Winchester. Zorg dat u deze mooie historische stad verkent voordat u uit Winchester vertrekt. De stad is verbonden met de Romeinen, Koning Arthur, Koning Alfred de Grote, Willem de Veroveraar, Winston Churchill en Keats om maar een paar te noemen. De tocht begint bij de kathedraal en waar het het glooiende Hampshire landschap inloopt, gaat het door rustige velden, kleine laantjes, de lagere hellingen van de Downs en dan op Beacon Hill. Dit geeft u een idee hoe het landschap er uit zal zien over de volgende paar dagen. Een steile afdaling brengt u naar Exon waar de meeste tochten de eerste nacht verblijven.

Als u Exton verlaat langs de oevers van de rivier Meon komt u uiteindelijk op de top van Old Winchester Hill met de restanten van een heuvelfort uit de IJzertijd. De route daalt af naar de vallei en klimt dan weer omhoog door glooiende velden naar Coombe Cross. Hier slaat een pad af naar East Meon, of de route gaat verder Salt Hill op voordat het weer afdaalt naar Butser Hill dan Queen Elizabeth Country Park in. Een wandeling door het bos brengt u naar het liefelijke dorpje Buriton.

Buriton naar Amberley 
Nadat u weer teruggekeerd bent naar het pad, loopt u over de toppen van de South Down’s over paden en kleine weggetjes en door bossen. De route gaat verder boven South Harting naar Beacon Hill door meer beboste delen naar Cocking Down waar uw weer mooie uitzichten heeft. De meeste routes hebben hier een overnachting in Cocking. U vindt hier meer weidevelden en bossen met tussendoor mooie uitzichten voordat u afdaalt en een weg oversteekt. Het weide kalkstenen pad slingert door het boerenland alvorens u weer beloond wordt met prachtige uitzichten over de Arun rivier wanneer u het pad naar Bignor Hill volgt. De tocht leidt uiteindelijk naar de Arun vallei en langs het mooie dorpje Amberley, waar de meeste routes een overnachting hebben.

Middelmatig

Dit is een relatief makkelijke National Trail route die duidelijk aangegeven is over de gehele lengte. Een goede tocht voor een eerste lange afstand wandeling.

Terrein: Gevarieerd- golvend heuvelland – geen bergen! Het pad gaat voornamelijk over de South Downs, een glooiend landschap door boerenland en bossen.

Hoe zijn de paden: Goed onderhouden sporen, paden en weggetjes, alhoewel delen modderig kunnen zijn bij slecht weer.

Hoeveel klimmen/ dalen: Eenmaal u boven op de Downs bent is het terrein glooiend, het daalt af naar dorpjes en om over valleien te steken gevolgd door stijgingen van maximaal 200 meter, het hoogste punt is 270 meter.

Bewegwijzering: Voornamelijk goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig. Duidelijke paden en een goed aangegeven route.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Een van de kenmerken van onze South Downs vakanties is de kwaliteit van de accommodatie. Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.
De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Giffard House, Winchester
Een elegant, prachtig gerestaureerd Victoriaans huis met luxe kamers en veel karakter. Gelegen in een rustig deel van Winchester, op korte loopafstand van het centrum van de stad, bent u verzekerd van een warm welkom en een comfortabel verblijf.

 

The Severals, South Harting
De Severals is een charmant 18e-eeuwse cottage dat verbingen met HG Wells heeft. De kamers zijn smaakvol ingericht, met veel karakter en Mari is een vriendelijke gastvrouw..

 

Corhampton Lane Farm, Exton
Deze traditionele boerderij in de buurt van het dorp Exton heeft grote, prachtig ingerichte kamers en is vol van karakter en charme. Er is hier altijd een vriendelijke ontvangst en een heerlijk ontbijt in de mooie boerderij keuken.

Algemene reisinformatie voor de South Downs Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.
U krijgt gedetailleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.
Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline
Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste vliegvelden zijn Southampton en Londen Heathrow. Er is een treinstation bij Southampton vlieveld (Southampton Airport Parkway) met snelle, regelmatige treinen naar Winchester (ongeveer 10 min reistijd) Er zijn ook regelmatige treinen van Londen Heathrow naar Winchester, overstappen Hayes & Harlington en Reading (ongeveer 2 uur reistijd).
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation in Winchester (WIN) Winchester station is op de South Western Main Line met regelmatige treinen van en naar Londen Waterloo Station (reistijd 1 uur) Er is een taxi standplaats bij het station indien nodig.
Per Auto: Winchester ligt niet ver van de M3 snelweg bij afslag 9 en 10. Als u uit het noorden komt volg de M6 snelweg de M40 op. Sla van de M40 af op afslag 9 (Bicester/Oxford) en volg de A34 richting Oxford en Newbury. Rij door op de A34 tot u in Winchester aankomt.

Terugreis:
Per openbaar vervoer:

Er is een treinstation bij Amberley. Er zijn uurlijkse treinen naar Londen Victoria (ongeveer anderhalf uur reistijd). Let op: Amberley station is een paar kilometer buiten het stadje en er is geen regelmatige bus, u moet dus een taxi nemen van uw accommodatie naar het station (ongeveer 7 GBP). De taxi nummers zitten in het vakantiepakket.

Per auto:
Amberley is net van de B2139 tussen Storrington (A24) en de Arundel rotonde (A29). Als u uit het noorden komt, volg de M6 snelweg naar de M40. Verlaat de M40 bij afslag 1A en neem de M25(S) afslag naar M4/M23/Heathrow Airport. Bij afslag 10, neem de A3 afslag naar London SW (Guildford/Kingston) dan bij de rotonde neem de derde afslag naar de A3 richting Guildford. Volg de A3 door Guildford naar Milford en neem dan de A283 (Milford/Petworth) naar Fittleworth. Net na het dorpsbordje, sla rechtsaf de B2138 op (Bury/Arundel). Na 4 km komt u bij de afslag van de A29 (Bury) ga hier rechts richting Arundel en volg de A29 tot u de Squire & Horses Inn bereikt. Sla rechtsaf en volg de bordjes voor Houghton then Amberley.

Winchester

Winchester is een van Engeland’s oudste steden en zeer de moeite om een extra dag door te brengen. Het was de oude hoofdstad van Wessex, en de zetel van King Alfred the Great. Winchester Kathedraal is al meer 900 jaar in gebruik als een bedehuis en huist onder andere Jane austen’s graf. King Arthur’s beroemde Round Table is ook een bezoekje waard en het City museum heeft vele interessante tentoonstellingen en kunstwerken. Er zijn ook vele cafeetjes en restaurantjes.

Amberley

Amberley is gelegen aan de uitlopers van de Downs, met vele huizen met riete daken, het is een leuke plaats voor een rustdag. Amberley Museum en Heritage Centre is toegewijd aan de oude industrieën van het gebied. Er is een smalspoorlijn en een ouderwetse bus waarmee u rond het museum gebied kan rijden, en er zijn vele traditionele ambachtslui zoals glas in lood makers en wagenmakers. Amberley heeft ook een kasteel die te bezoeken is en een trein station met een regelmatige dienst naar het nabij gelegen historische plaatsje Arundel.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €705
met bagagevervoer €771
met lunchpakketten €748
met lunchpakketten en bagagevervoer €810

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €81
Solo Luggage Supplement (per day) €21