Pembrokeshire Kust Pad

Binnen het Pembrokeshire Coast National Park in Zuid Wales is het Pembrokeshire kustpad, één van meest bekende National Trails. Het volgt de spectaculaire ruige kust van Wales. Dit is één van de mooiste lange afstandswandelingen in Groot Brittannië. Deze wandelvakantie geniet van adembenemende uitzichten over de zee en het omringende landschap als het langs de kust loopt.

Het Pembrokeshire kustpad is een gevarieerde en soms uitdagende wandeling. Er zijn een hoop steile maar korte klimmetjes en afdalingen. Het kan echter ondernomen worden door mensen van alle leeftijden en vaardigheden.

Vogelaars en plantenliefhebbers worden naar het gebied getrokken door de rijke flora en fauna. Zeevogels tieren op de ontoegankelijke klippen en de eilandjes en vanwege de diversiteit aan habitat groeit er een reeks aan bloemen en planten tijdens alle jaargetijden.

Onze vakanties

Zowel als de volledige tocht, bieden wij het zuidelijke, centrale en noordelijke deel apart aan. Alle drie zijn de moeite waard op zichzelf te doen, of u kan er voor kiezen de tocht in delen te lopen tot u de hele tocht volbracht heeft.

Bent u zich ervan bewust dat de aangegeven dagafstand tot 3 km kan afwijken (afhankelijk van de beschikbare accommodatie). De aangegeven afstanden zijn de gemiddelde afstanden van deur tot deur.

Afstanden kunnen ook veranderen met getijde en de tijdelijke sluiting van militaire trainingsgebieden. Dit betekend dat de totaal afgelegde afstand tussen de 270 en 300 km kan zijn.

Het gehele Pembrokeshire Kust Pad: Amroth - St Dogmaels

Tenby naar St Dogmaels 168 mijl/270 km

Wij bieden 3 vakanties die de gehele tocht bestrijken, van een uitdagende 13 daagse tocht (voor diegenen met een uitstekende conditie) tot een meer ontspannen 17 daagse tocht. Meeste mensen besteden een minimum van 15 dagen op de tocht plus eventuele rustdagen. Met het kiezen van de juiste optie houd in gedachten dat u 2 weken dag na dag wandelt, ben dus niet te ambitieus met uw schema.

Nadat je je eerste nacht in Tenby hebt doorgebracht, brengen we je naar Amroth om je wandeling te beginnen.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
PC14 13 Dagen wandelen (14 Nachten) 13 mijl/21 km €2054 - €2461 Info Boek
PC16 15 Dagen wandelen (16 Nachten) 11 mijl/18 km €2369 - €2838 Info Boek
PC18 17 Dagen wandelen (18 Nachten) 10 mijl/16 km €2470 - €3002 Info Boek

Pembrokeshire Zuidelijke Deel: Amroth - Milford Haven

Tenby naar Milford Haven 62 mijl/100 km

Het makkelijkere deel van de tocht met een zeer gevarieerd landschap, de tocht gaat de klippen op en af, langs de wilde en afgelegen Angle schiereiland, voorbij de industriële olieraffinaderijen en door de historisch stad Pembroke met zijn mooie kasteel.

Nadat je je eerste nacht in Tenby hebt doorgebracht, brengen we je naar Amroth om je wandeling te beginnen.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
PCS7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 10 mijl/16 km €1114 - €1302 Info Boek

Het Centrale Deel: Milford Haven - St David's

Milford Haven naar St David's 43 mijl/69 km

Dit gedeelte is een echte mengeling, van het begin in het industrieële deel van Wales dit algauw veranderd naar liefelijke klippen, beboste valleien en mooie baaien. Dit terrein veranderd weer in hoge ruige kliffen dan door de restanten van oude koolmijnen afgewisseld met baaien en zandstranden.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
PCC5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 11 mijl/18 km €797 - €922 Info Boek
PCC6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 9 mijl/14 km €975 - €1131 Info Boek

Pembrokeshire Noordelijke deel: St David's - St Dogmaels

St David's naar St Dogmaels 56 mijl/90 km

Dit is een mooie tocht op zichzelf, van een wilde ruige kustlijn met oude steenhouwers huisjes, langs mooie kronkelende klippen met baaien en stranden. Dan het zwaarste deel van de tocht met grote overhangende klippen en spectaculaire rotsformaties.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
PCN6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 11 mijl/18 km €975 - €1131 Info Boek
PCN8 7 Dagen wandelen (8 Nachten) 9 mijl/14 km €1265 - €1484 Info Boek