Kust tot Kust

De 144 mijl lange Sea to Sea-fietsroute is waarschijnlijk de populairste en meest bekende langeafstandsfietsroute in Groot-Brittannië. Hoewel de officiële route begint vanuit de historische haven van Whitehaven aan de Ierse Zee, begint onze vakantie iets verder langs de kust bij St Bees. De route loopt door het Northern Lake District en de Eden Valley en klimt vervolgens het heuvelland van de North Pennines in en het dak van Engeland op met weidse uitzichten op de Durham Dales. Het eindigt in Tynemouth, in de buurt van Newcastle upon Tyne aan de noordoostkust.

De Sea to Sea is goed bewegwijzerd en maakt gebruik van een mix van speciaal aangelegde fietspaden, onverharde wegen en secundaire wegen, met af en toe een drukkere weg. Er zijn veel variaties op de route, dus je kunt ervoor kiezen om uitdagend te mountainbiken of gewoon op wegen en fietspaden te blijven.

Het is aan te raden deze route van west naar oost te fietsen, om te profiteren van de heersende wind, maar we kunnen deze route ook in omgekeerde volgorde aanbieden.

Sea to Sea Cycle Route Map
Google Map

Onze vakanties

We bieden 2 routes langs de zee-naar-zee-fietsroute. Kies uit 4 of 5 dagen fietsen, afhankelijk van hoe ver je elke dag wilt fietsen en hoeveel tijd je wilt besteden aan het rondkijken in de verschillende steden en dorpen.

Sea to Sea

St Bees naar Tynemouth 144 mijl/232 km

We hebben 2 opties voor de Sea to Sea Cycle Route. Onze 4-daagse reisroute is behoorlijk gevarieerd met dagelijkse afstanden variërend van 24 tot 46 mijl, terwijl onze 5-daagse reisroute het iets gemakkelijker maakt en nooit meer dan 38 mijl overschrijdt.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
SS5 4 Dagen fietsen (5 Nachten) 36 mijl/58 km €807 - €992 Info Boek
SS6 5 Dagen fietsen (6 Nachten) 29 mijl/47 km €923 - €1155 Info Boek