Sea to Sea

St Bees to Tynemouth in 4 days Cycling Code: SS5

We hebben 2 opties voor de Sea to Sea Cycle Route. Onze 4-daagse reisroute is behoorlijk gevarieerd met dagelijkse afstanden variërend van 24 tot 46 mijl, terwijl onze 5-daagse reisroute het iets gemakkelijker maakt en nooit meer dan 38 mijl overschrijdt.

Met deze 4-daagse reisroute komt de langste dag het eerst voor, voordat u zich vestigt op 2 echt heel plezierige afstanden, gevolgd door een gemakkelijke laatste dag.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar St Bees voor uw eerste overnachting
Dag 2 St Bees naar Mungrisdale 46 74
Dag 3 Mungrisdale naar Alston 38 61
Dag 4 Alston naar Castleside 36 58
Dag 5 Castleside naar Tynemouth 24 39
Dag 6 Vetrek uit Tynemouth na uw ontbijt

St Bees / Whitehaven naar Keswick
Als u de eerste 4 mijl de Cumbria/Hadrian-fietsroute van St Bees naar Whitehaven volgt, neemt u vervolgens de Sea to Sea-fietsroute van Whitehaven, een aangename zeehaven met een aantrekkelijke stad. De volgende 10 mijl volgt de route het Whitehaven naar Ennerdale Railway Path, een goed verhard verkeersvrij pad. De route beklimt vervolgens steile hellingen, volgt de oevers van het meer en gaat door Winlatter Forest Park naar Keswick, door enkele van de mooiste landschappen van Groot-Brittannië.

Keswick naar Langwathby
Bij het verlaten van Keswick rijden we langs het prachtige spoor van Keswick naar Threlkeld, diep in de kloof van de rivier de Greta. Vanaf Threlkeld loopt de route langs de hellingen van Blencathra, een van de meest karakteristieke bergen van Cumbria, op weg naar het gehucht Mungrisdale. Daarna gaat uw reis verder langs de rand van het Lake District naar het marktstadje Penrith en het dorp Langwathby in de Eden Valley voor uw overnachting.

Langwathby naar Alston
Beginnend met een lange, steile klim over de Hartside Pass naar de noordelijke Pennines, de laatste wildernis van Engeland, en rijdend over Black Hill, op 609 meter hoogte, kom je aan bij Alston, de bestemming van vandaag.

Alston naar Castleside
Je hebt nu het bergachtige deel van de route voltooid en kunt je nu verheugen op wat afdalingen! De route gaat over de Waskerley Way, een vlak en grotendeels goed verhard fietspad dat je naar Castleside brengt, net buiten Consett, de bestemming van vandaag.

Castleside naar Tynemouth
Van Castleside naar Newcastle gaat de route voornamelijk over fietspaden langs de rivier de Tyne naar Newcastle upon Tyne en naar uw eindbestemming, de noordelijke pier bij Tynemouth, waar deze rit eindigt.

Middelmatig


Alle Vakanties

 

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, café’s en betaaltelefoons.
Kaarten De juiste kaart(en) die de hele route bestrijken
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wielersport nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere fietsdag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Goede accommodatie en vriendelijke gastheren zijn een essentieel onderdeel van elke vakantie. We begrijpen dit en gaan uit van onze manier om de beste te vinden. We hebben veel energie gestoken in het met de hand uitkiezen van onze accommodatie en deze afstemmen op de individuele wensen van de klant. Naast het zelf bezoeken van de accommodatie, vragen we al onze klanten om een korte evaluatie van elke overnachting in te vullen, waardoor we inzicht krijgen in de dagelijkse gang van zaken en we eventuele problemen kunnen opsporen voordat ze een probleem worden.

We maken gebruik van een verscheidenheid aan accommodatie, waaronder kleine landhuishotels, pensions in marktsteden, bed & breakfasts in boerderijen, landhuizen en Victoriaanse herenhuizen. Bij het selecteren van de accommodatie zoeken we naar behulpzame, vriendelijke gastheren met karaktervolle accommodatie van goede kwaliteit dicht bij het parcours. Tijdens uw reis kunt u bijvoorbeeld verblijven in een dorpsherberg, een bed & breakfast in een verbouwde schuur, een Victoriaans pension, op een werkende boerderij en in een Georgiaans hotel.

We proberen altijd om accommodatie met eigen badkamer te regelen, d.w.z. kamers met een eigen badkamer voor elke nacht van uw verblijf. Op sommige van de meer afgelegen locaties is de accommodatie echter beperkt en soms moeten we kamers met gedeelde badkamers boeken voor een of twee nachten van uw vakantie (vooral als de boeking op korte termijn wordt gemaakt), maar we laten u altijd weten of dit waarschijnlijk het geval is.

We boeken graag eenpersoonskamers tijdens onze vakanties, maar kunnen normaal gesproken niet meer dan 2 kamers voor een groep boeken. Boekingen van eenpersoonskamers zijn inclusief een toeslag.

Algemene reisinformatie voor de Sea to Sea Cycle-route vindt u in uw vakantiepakket, inclusief trein- en busdienstregelingen, indien beschikbaar.

Gedetailleerde instructies voor het bereiken van uw eerste overnachting vanaf het dichtstbijzijnde trein- of busstation, zijn ook opgenomen in het vakantiepakket op de individuele accommodatiekaarten.

Ga voor treintijden naar trainline waar je ook vooraf kaartjes kunt kopen. Ga voor informatie over bustijden naar traveline

Als u tijdens het lopen van deze route een beveiligde parkeerplaats nodig heeft, neem dan contact met ons op voor gedetailleerde informatie.

Bereikbaarheid:
Per vliegtuig: Uw dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Manchester (MAN) en Newcastle (NCL), u kunt vervolgens de trein naar St Bees nemen.
Met het openbaar vervoer: Er is een treinstation in St Bees Village (SBS). De meeste treinreizen gaan door Carlisle (CAR), waar u moet overstappen op St Bees.
Met de auto: St Bees ligt aan de kust van Cumbria, op ongeveer een uur rijden van afslag 40 op de M6. Vanaf de M6 volgt u de A66 en vervolgens de A595.

Terugkerend uit Tynemouth
Neem de metro van Tynemouth naar het centraal station van Newcastle (je hebt wat kleingeld nodig voor de kaartautomaat). Newcastle ligt aan de East Coast Mainline en heeft een metroverbinding naar Newcastle Airport (NCL).

Geen aanbevolen rustdagen voor deze vakantie

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €807
met bagagevervoer €941
met lunchpakketten €864
met lunchpakketten en bagagevervoer €992

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €33