Wandelvakanties in het Lake District

Ervaar een prachtig landschap met spectaculaire uitzichten in het Lake District National Park. U wandelt over adembenemende bergen en in rustige verborgen valleien naar mooie dorpjes en stadjes. Het Lake District heeft een aantal van de beste wandelingen in het Verenigd Koninkrijk en is zowel geschikt voor mensen op zoek naar een uitdaging of degenen die willen genieten van een meer ontspannen wandelvakantie.

De Cumbria Way voert u door het hart van het Lake District, waardoor je zowel de hoge bergen en de historische Cumbria dalen van Langdale en Borrowdale verkent. De Westmorland Way is onze andere klassieke Lake District wandelvakantie en wind zich door enkele van de mooiste landschappen van de regio, beginnend met de Pennines in de achtergrond, door het Helvellyn-keten en eindigend met een prachtig uitzicht over de Morecambe Bay.

De North Lakes Traverse en de Vale of Lorton zijn onze twee op maat gemaakte Lake District wandelvakanties die een kans bieden om de rustigere gebieden van het Nationaal Park te verkennen. Beide zijn rondwandelingen die beginnen en eindigen in het populaire marktstadje Keswick. Met een hoog en laag alternatief is de North Lakes Traverse heel flexibel en kan u per dag besluiten hoe moeilijk u het wil maken. U kan rustig genieten van de bergen, valleien, bossen, meren en watervallen. De Vale of Lorton blijft laag en volgt valleien en bospaden naar de traditionele leistenen dorpjes van Buttermere en Loweswater.

The Cumbria Way takes advantage of high mountain passes, lakeshores and valley bottoms. It makes its way from Ulverston in the south of Cumbria, to the historic border city of Carlisle in the north, passing through Lakeland’s most famous scenery on the way.

De Cumbria Way volgt paden langs oevers van meren, hoge berg passen en diepe dalen. De tocht begint in Ulverston in zuid Cumbria en loopt naar de historische grensstad Carlisle, onderweg het beroemde Lake District doorkruisend.

De Cumbria way loopt door het midden van Cumbria vanaf het markt stadje Ulverston, vlakbij de kust van Morecambe Bay in het zuiden, naar de oude stad Carlisle aan de Schotse grens. Tussen deze twee steden gaat de route door Lake District’s beroemdste en meest spectaculaire landschappen.

De route gaat als dit mogelijk is door valleien, en derhalve vermijdt het de hoge bergen over het grootste deel van de tocht. Paden langs meren, oude karrensporen, paden diep in de vallei gelegen, ze vormen allemaal een deel van de route.

Er zijn twee gedeeltes die hoger in de bergen gelegen zijn, beide delen hebben goed aangelegde paden. Deze zijn gelegen tussen Langdale en Borrowdale (over Stakes Pass) en tussen Keswick en Caldbeck (over de flanken van Skiddaw).

Lengte

3 - 9 nights

Volledige lengte tocht

70 miles / 112 km

Kortste vakantie lengte

28 miles / 45 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig - Uitdagend

Waarom deze tocht

Explore the very heart of the Lakes, with striking views of Lakeland's high fells.

Some great valley walking too - through Langdale and Borrowdale, the most famous Cumbrian Valleys.

Walk under the craggy Langdale Pikes and along the shores of Derwentwater and Coniston water.

Enjoy a day in the wilderness of the 'Back o' Skiddaw'

De Lakes Inn Way is een 145 km lange rondwandeling door het prachtige Lake District. De tocht gaat door een aantal van de meer afgelegen hoeken van het Lake District en u komt altijd onderweg een gezellige en vaak historische pub tegen waar u uw lunch kan gebruiken.

Inn Way Lake District

De Lakes Inn Way is een 145 km lange rondwandeling die begint en eindigt in de populaire plaats Ambleside. De route gaat door een aantal afgelegen delen van het Lake District alsmede door prachtige diepe dalen en voert u langs de oevers van meren en afgelegen bergpassen – evenals meer dan veertig traditionele Lakeland herbergen en pubs.

De volledige route voert u door de populaire plaatsjes zoals Ambleside, Coniston, en Grasmere (hier vindt u Dove Cottage, de voormalige woning van de Romantische dichter Wordsworth). U wandelt ook door een aantal van de meest indrukwekkende valleien in het Lake District – Borrowdale, Ennerdale, en Langdale. U passeert tevens door Wasdale, in de schaduw van Scafell Pike, de hoogste berg in Engeland.

De route is zo in elkaar gezet dat u elke dag rond lunchtijd een pub tegenkomt.

Er zijn vaak traditionele Lakeland herbergen voor het avondeten met open haarden, lokale bieren en lekker eten, veelal gemaakt met lokale producten.

‘The Inn Way’ is een geregistreerd handelsmerk van Mark Reid, auteur van de serie gidsen ‘The Inn Way’

Lengte

4-9 nachten

Volledige lengte tocht

90 mijl / 144 km

Kortste vakantie lengte

40 mijl / 64 km

Gemiddelde gradering

Uitdagend

Waarom deze tocht

Een uitdagende rondwandeling die de mooiste plekjes van het Lake District aandoet.

Verblijf in bekende plaatsjes zoals Ambleside, Grasmere en Coniston.

Wandel langs de oevers van Crummock Water en Buttermere.

Ontdek de dramatische en afgelegen valleien van Ennerdale en Wasdale.

Wandel in de schaduw van Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland.

De route voert u langs meer dan veertig traditionele pubs en herbergen.

Dit is een van onze eigen tochten, die de oevers van Ullswater, Thirlmere en Derwentwater volgt. De tocht neemt in de meren, heuvels en bergpassen van het noorden van het Lake District.

Derwentwater - Walking in the Lake District

Dit is een van onze eigen routes en verbindt de meren Ullswater, Thirlmere en Derwentwater. Deze route gaat langs meren, het hoogland (‘fells’) en de bergpassen van de noordelijke Lakes. Waar mogelijk zijn er hoge en lage routevarianten, dus u kunt deze wandelroutes aanpassen aan uw prestatieniveau, conditie of aan het weer!

Het is een mooie introductie tot het noord west Lake District, met een hoop variatie.

Lengte

4-6 nachten

Volledige lengte tocht

43 mijl / 70km

Kortste vakantie lengte

26 mijl / 42 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig

Waarom deze tocht

Van het gebaande pad af- exploreer de rustigere delen van het Lake district.

Fantastische uitzichten over Ullswater, de Helvellyn keten en de Borrowdale heuvels.

Bezoek het aan een bergmeer gelegen cafeetje in een historische boerderij.

Verblijf in een verscheidenheid van vriendelijke, karakteristieke accommodatie.

De Tour of the Lake District is een circuit van 150 kilometer dat begint in het populaire toeristische stadje Windermere. Deze route voert door elk van de belangrijkste valleien van het Lakeland, door de adembenemende diepe valleien van het Lake District, langs de oevers van meren en over afgelegen bergpassen.

The View along Wastwater towards Wasdale Head

De Tour of the Lake District is een circuit van 156 kilometer dat begint in het populaire toeristenstadje Windermere en na een ronde met de klok mee eindigt in nog een ander populair toeristenstadje, Ambleside. Deze route voert door elk van de belangrijkste valleien van het Lake District, langs de oevers van meren en over afgelegen bergpassen.

Je treedt in de voetsporen van herders en veedrijvers langs eeuwenoude paden van de ene vallei naar de andere. Houd er rekening mee dat dit een uitdagende route is, u moet vaardig zijn in kaartlezen en het gebruik van een kompas. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de geschiktheid van deze wandeling, wij helpen u graag verder.

De route begint in Windermere en voert je door de pittoreske stadjes Ambleside, Coniston, Keswick en Grasmere (locatie van Dove Cottage, het voormalige huis van de romantische dichter William Wordsworth). De route voert je door enkele van de meest indrukwekkende valleien van het Lake District, waaronder de meer afgelegen valleien van het westelijke Lake District, zoals Eskdale, Wasdale en Ennerdale, met elkaar verbonden door paden over hoge bergpassen. Een van de vele hoogtepunten van deze schilderachtige tocht is een bezoek aan het afgelegen Wasdale Head in de schaduw van Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland.

Lengte

4 - 10 Nights

Volledige lengte tocht

93 miles / 149 km

Kortste vakantie lengte

36 miles / 58 km

Gemiddelde gradering

Uitdagend

Waarom deze tocht

Verblijf in de populaire stadjes Keswick, Ambleside, Grasmere en Coniston.

Loop langs de oevers van Wastwater, Buttermere en Derwentwater.

Verken de spectaculaire en afgelegen valleien van Eskdale, Ennerdale en Wasdale.

Onze makkelijkste tocht in een rustig hoekje van het Lake District. De route gaat door het Whinlatter Forest Park en de oevers van Buttermere en Loweswater door de Newlands pass en terug naar Keswick langs het mooie Derwent Water.

Buttermere in the Lake District

Dit is onze makkelijkste vakantie in een van de rustigste delen van het Lake District National Park. De route gaat rond de stille meren Loweswater, Crummock en Buttermere in de noordwest hoek van het Lake District en volgt duidelijke paden, bospaden en landweggetjes.

De afstanden per dag zijn kort en behalve een 200 meter klim over een bergpas blijft de route in de relatief vlakke valleien. Er is voldoende tijd: u kunt het rustig aan doen en genieten van het spectaculaire landschap en de rust.

Lengte

4 - 6 nights

Volledige lengte tocht

27 miles / 43 km

Gemiddelde gradering

Makkelijk - Middelmatig

Waarom deze tocht

Peaceful walking in the quieter areas of the Lake District National Park.

Varied walking along forest trails, lake shores and remote valleys.

Starts and finishes in the bustling market town of Keswick.

De Westmorland Way is een 152 km lange tocht door het oude graafschap, beginend in de schaduw van de Pennine keten. De route gaat door het spectaculaire landschap van het Lake District eindigend in het havenstadje Arnside.

on the Westmorland Way

De schilderachtige Westmorland Way is een wandeling van 150 kilometer door het oude graafschap van diezelfde naam. De route start bij Appleby, gelegen aan de voet van de Noord Pennines.

Daarna gaat de route westelijk en naar het zuiden door een van de mooiste landschappen van het Lake District. Het passeert de meren Ullswater, Grasmere en Windermere en eindigt in Westmorland’s enige haven, Arnside, aan de kust van de Morecambe Bay.

Lengte

4-10 overnachtingen

Volledige lengte tocht

152 km/ 95 mijl

Kortste vakantie lengte

46 km/ 29 mijl

Gemiddelde gradering

Middelmatig

Waarom deze tocht

Een goede introductie tot het noordwestelijke en centrale Lake District langs voornamelijk goede paden.

Verken Ullswater, een van de meest interesante meren in het Lake District, van de nabij gelegen heuvels en oever.

Verblijf in Grasmere, bekijk het nabij gelegen Dove Cottage, William Wordsworth’s huis.

Kijk rond in Lakelands dorpjes en stadjes- met zijn leuke winkeltjes en cafeetjes.