Wandelvakanties in Schotland

Schotland is een echt wandelaarsparadijs, met alles van glooiende heuvels, paden langs de kust, het rustige platteland van de Schotse Borders tot de ruige bergen van de Highlands, wandelvakanties in Schotland bieden voor iedereen wat wils. Onze wandeltochten gaan door de meeste spectaculaire landschappen van Schotland.
Of u nu op zoek bent naar bergen, rustig wandelen langs meer zomen (lochs) Schotse geschiedenis of rivieren en whisky distilleerderijen, wij kunnen u een wandelvakantie in Schotland aanbevelen.

Voor degenen die graag een uitdaging willen is de West Highland Way een fantastische tocht. Of ervaar de meer ontspannen kant van wandelen in Schotland op een aantal van onze 'makkelijkere' routes; ideaal voor degenen die Schotland willen zien op zijn best, maar met iets minder inspanning.

Een goede introductie tot de Highlands, van kust naar kust van Fort William naar Inverness en langs het Caledonisch kanaal en de oevers van Loch Ness.

Walking Holidays in Scotland - Great Glen Way

De wandelvakantie over de Great Glen Way loopt 117 km van Fort William aan de Atlantische westkust naar Inverness aan de Noordzee.

Van Loch Linnhe aan de Atlantische kust, volgt de route jaagpaden, loch oeverpaden en bospaden tot u Inverness bereikt. Dit is een relatief makkelijk, laag blijvende route met mooie uitzichten over de lochs (Schotse meren) van de Great Glen en de omringende Highlands.

Het pad is goed aangeduid en de tocht is over het algemeen eenvoudig, langs kanaal- en bospaden, maar er zijn een paar uitdagende stukjes.

Lengte

6-8 overnachtingen

Volledige lengte tocht

117 km/ 73 mijl

Gemiddelde gradering

Middelmatig

Waarom deze tocht

Wandel van kust naar kust door de Schotse Highlands op goede paden met niet veel klimmen.

Het Caledonisch Kanaal biedt een interessante achtergrond en historisch interest langs een groot deel van de route.

Verken Loch Ness wandelend en per boot. Mooie uitzichten over Ben Nevis, de hoogste berg in Groot Brittannië.

Door de Trossachs en de zuid Highlands via historische oude veepaden (drovers tracks) bospaden en rustige laantjes.

De Rob Roy Way omvat vele plaatsen die verbonden zijn met Rob MacGregor, de legendarische Schotse outlaw van eind 17e eeuw en het begin van de 18e eeuw. Zowel als de historische paden, spoorwegen en mooie landschappen heeft de Rob Roy Way veel fauna.

Deze wandeltocht begint in Drymen en doorkruist door de zuidelijke Highlands van Schotland, bezoekt prachtige lochs en heuvellandschap onderweg en eindigt in Pitlochry.

Over het algemeen gesproken gaat de Rob Roy Way over beschutte goed gebaande paden met af en toe een stukje over onduidelijk veenland. De tocht is niet bewegwijzerd en in sommige plaatsen moet u de kaart en het gidsje goed volgen. U moet voor deze tocht goed met kaart en kompas om kunnen gaan.

Lengte

6-9 nachten

Volledige lengte tocht

79 mijl / 126km

Kortste vakantie lengte

67 mijl / 107km

Gemiddelde gradering

Middelmatig

Waarom deze tocht

Wandel in de rustige bossen van Trossachs en Perthshire.

Volg de route langs vele lochs (Schotse meren) met mooie uitzichten over de omringende bergen.

Bezoek het sfeervolle Callander en het bekende Victoriaanse stadje Pitlochry.

Loop van de Moray kust door het hart van het malt whisky land en de uitlopers van de Cairngorms.

Telford's Bridge on the Speyside Way

De Speyside Way is geopend in 1981 en biedt een prachtig landschap in de whisky productiegebieden van Noordoost Schotland.

Beginnend in Buckie aan de kust wandelt u door het hart van het malt whiskyland en door de uitlopers van het Cairngorm massief. Over het algemeen gesproken is deze wandelroute eenvoudig te volgen door boerenland, langs oude spoorlijnen, over heuvels en schitterende bossen langs de rivier Spey.

Lengte

6-8 overnachtingen

Volledige lengte tocht

147 km/ 93 mijl

Kortste vakantie lengte

104 km/ 65 mijl

Gemiddelde gradering

Middelmatig - Uitdagend

Waarom deze tocht

Een fantastische tocht langs een van Schotland’s langste rivieren.

Relax- makkelijk wandelen (voor Schotland!) en eenvoudige navigatie.

Geniet van de rust in een van Schotland’s stillere hoekjes. Bezoek een (of meer) van de vele distilleerderijen in het malt whisky centrum van de wereld.

Eindig in Aviemore, in het Cairngorm National Park.

Door het rustige landschap van de Scottish Borders van Melrose naar Holy Island in Engeland’s grensprovincie Northumberland.

St Cutherbert's Cave on St Cuthbert's Way

De St Cuthbert’s Way gaat door het rustige landschap van het Schotse grensgebied en Northumbria. Dit sluit de plaatsen bij elkaar aan die geassocieerd zijn met de zevende eeuwse saint. De route begint in het markt stadje Melrose aan de Schotse grens en eindigt bij Holy Island (Lindisfarne) aan de Noordzee. Daartussen gaat de tocht door een prachtig landschap, zoals de rivier Tweed en de uitlopers van de Cheviot heuvels. Het bezoekt ook historische plaatsen zoals Dryburgh Abdij en St Cuthbert’s grot.

Beginnend in Melrose, loopt u door de Eildon Hills met mooie uitzichten over het landschap, al na verder te gaan langs de oevers van de bekende rivier Tweed. Na een klein omweggetje om de ruïnes van Dryburgh Abdij te bekijken volgt u de historische route van Dere Street, een oude Romeinse weg, waarna u het golvende weide landschap doorsteekt om uit te komen in Kirk Yeatholm, het eindpunt van de Pennine Way.

U gaat nu door de uitlopers van de afgelegen en prachtige Cheviot Hills en verder naar het markt stadje Wooler. Als u nabij de kust komt loopt u langs St Cuthbert’s Cave voordat u het unieke intergetijdengebied naar Holy Island (Lindisfarne) oversteekt met zijn imposante priorij, kasteel, zeehonden en vele vogels.

Lengte

5-8 overnachtingen

Volledige lengte tocht

101 km/ 63 mijl

Kortste vakantie lengte

4 dagen/ 5 nachten

Gemiddelde gradering

Middelmatig

Waarom deze tocht

Een mooie tocht door het rustige Scottish Border’s landschap met veel historisch interesse.

Doe het rustig aan en geniet van de stille paden op deze goed gemarkeerde tocht.

De oversteek van het intergetijdengebied naar Holy Island met zijn dramatische kasteel en priorij zorgt voor een onvergeetbaar einde aan deze reis.

De klassieke Schotse lange afstandstocht van de rand van Glasgow langs de oever van Loch Lomond en door het hart van de West Highlands, eindigend bij Ben Nevis, de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk voor uw verblijf in Fort William.

De West Highland Way was het eerste langeafstands wandelpad in Schotland. De route van deze wandelvakantie begint in Milngavie, nabij Glasgow, en eindigt na 152 km (95 mijl) door schitterende landschappen in Fort William, aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot Brittannië.

Lengte

4 - 10 nachten

Volledige lengte tocht

95 miles / 152 km

Kortste vakantie lengte

47 miles / 75 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig - Uitdagend

Waarom deze tocht

Een geweldige route die de Schotse Lowlands verbindt met de spectaculaire Highlands.

Loop langs de oever van Loch Lomond met een prachtig uitzicht op de omringende bergen.

Steek de afgelegen wildernis van Rannoch Moor over, met zijn unieke landschap.

Overnacht in Fort William, in de schaduw van Ben Nevis (Schotlands hoogste berg).