Over Mickledore

Mickledore Travel is gebaseerd in Keswick, een plaatsje centraal gelegen in het Lake District. Wij zijn een van de vooraanstaande specialisten in onbegeleide wandel- en fietsvakanties in Groot Brittannië en verstrekken een vriendelijke en professionele service.

Wij zijn zelf wandelaars en fietsers. Het is voor ons heel belangrijk dat u van uw vakantie geniet. Wij zijn kleinschalig genoeg om een persoonlijke service te leveren. Wij kennen het gebied door en door en hebben een hoop enthousiasme voor de bergen en buitensport. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt e-mailen of bellen, Sonja Cooper onze Nederlands spreker is aanwezig tussen 09:00 en 12:00.

Mickledore Travel begon in 1997 met het organiseren van wandeltochten in het Lake District voor Nederlanders. Sinds die tijd zijn wij gestaag gegroeid en bieden nu wandel- en fietsvakanties aan voor klanten uit de gehele wereld. Vele van onze klanten komen jaarlijks terug en wij breiden ieder jaar ons assortiment uit zodat er altijd een nieuwe wandeling te beleven is. Ons doel is eenvoudig: wij willen een vakantie voor u organiseren waarvan wij zelf zouden genieten.

Kantoor in Keswick

Wij hebben nu een groot kantoor in Keswick zodat wij de hoognodige ruimte hebben om uit te breiden. U bent meer dan welkom om even langs te komen als u zich in Keswick bevindt.

Waarom Mickledore kiezen?

Wij specialiseren in wandel- en fietsvakanties in Groot Brittannië. Wij concentreren ons op de mooiste routes. Wij kennen de tochten, het gebied en de accommodaties door en door.

De accommodatie is centraal voor uw genot van uw vakantie. Wij doen ons best om de mooiste plekjes te vinden en houden altijd de kwaliteit van alle accommodatie goed in de gaten. Of u nou in een hotel, B&B of pension verblijft, u kunt er op rekenen dat het gekozen is op comfort en gastvrijheid. Er werken drie voormalige B&B eigenaren bij Mickledore, wij weten wat een goede service inhoudt.

  • Wij hebben 20 jaar ervaring en vele terugkerende klanten.
  • Wij organiseren niet alle tochten, wij kiezen de tochten die wij het beste vinden en zorgen ervoor deze goed te kennen.
  • U betalingen zijn veilig. Wij zijn verbonden aan AITOT (de Engelse SGR).
  • Wij geven om het milieu en ondersteunen lokale goede doelen.

Duurzaam Toerisme

Onze vakanties gaan door de mooiste landschappen in Groot Brittannië, wij vinden het belangrijk om de lokale natuur te respecteren en geven om het milieu in het algemeen.

Wij zijn al jaren lid van Nurture Lakeland, een goed doel begonnen om toerisme en natuurbeheer te koppelen. Nurture Lakeland bevordert duurzaam toerisme en natuurbehoud in het Lake District en onderneemt een aantal projecten zoals ‘Fix the fells’, dit onderhoudt en verbetert de paden in het Lake District.

Wij wandelen of fietsen naar ons werk en wij doen ons best om zo weinig mogelijk elektriciteit te gebruiken op ons kantoor. Ons papier wordt hergebruikt en van het versnipperde papier wordt compost gemaakt.

Duurzaam toerisme gaat ook over de ondersteuning van de lokale economie; u helpt de gemeenschappen waar u doorheen loopt. Bijna al onze accommodatie is kleinschalig en onafhankelijk. Wij gebruiken veel boerderijen als accommodatie. Dit helpt de kleine boerenbedrijven aan extra inkomen. Alle winst blijt in de lokale economie en het biedt werkgelegenheid voor de plaatselijke bevolking.

Wij plannen onze tochten om ze zo toegankelijk mogelijk per openbaar vervoer te maken. Wij verstrekken bus- en treintijden waar beschikbaar en kunnen ook helpen met vragen over de heen- en terugreis. Het is vaak het eenvoudigst om met openbaar vervoer te reizen tenzij u verder na uw wandeltocht nog verder wilt reizen met de auto.

Wat onze klanten zeggen

This is the first time that we have used the services of a company such as yours for a walking holiday. It seems we chose the best one! All of our hosts said you were the most well-organised one that they worked with. We also took your advice and booked all of our evening meals before departure. As our holiday was during a bank holiday week this was sound advice, thank you.

Dales Way, mei 2018
Lees meer >

The South Downs Way was one of the best linear walks to date. Very scenic, spectacular views throughout and varied. All of our accommodation was of a good quality and as convenient to the route as possible (adding only 15 miles to the 100 mile trail). Once again, Mickledore excelled at organising a memorable holiday that passed all too quickly. Well done to all involved.

How likely is it that you would recommed Mickledore to a friend? Extremely likely – quality of service throughout, quality of B&B’s, faultless baggage service. Inspection of B&B’s by Mickledore a comfort to know (all B&B owners say you are the only company they deal with who do this).

South Downs Way, mei 2018
Lees meer >

The service from Mickledore was excellent, from the booking onwards. We were kept in touch with what was going on, and minor adjustments to the price were done efficiently. I think it is the attention to detail we find impressive.

Peddars Way and North Norfolk Coast Path, augustus 2018
Lees meer >