Wales

Wales heeft prachtige landschappen en biedt een aantal Nationale Parken en ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’. Met het bergachtige gebied van Snowdonia in het noorden en de Cambrian Mountains en de Brecon Beacons verder naar het zuiden is er een overvloed aan keuze voor wandelvakanties in de heuvels. Voeg daarbij een spectaculaire kustlijn en Wales is een paradijs voor wandelaars van alle niveaus.
Ontdek de ruige kust van Pembrokeshire en alles wat het te bieden heeft op één van onze zelfstandige wandelvakanties. Met wandelingen variërend van 4 tot 16 dagen kunnen we de perfecte wandelvakantie van uw wensen maken.

De route begint in het kustdorpje Amroth in het zuiden en volgt de kust van het Pembrokeshire National Park voordat het eindigt St Dogmaels nabij Cardigan.

Binnen het Pembrokeshire Coast National Park in Zuid Wales is het Pembrokeshire kustpad, één van meest bekende National Trails. Het volgt de spectaculaire ruige kust van Wales. Dit is één van de mooiste lange afstandswandelingen in Groot Brittannië. Deze wandelvakantie geniet van adembenemende uitzichten over de zee en het omringende landschap als het langs de kust loopt.

Het Pembrokeshire kustpad is een gevarieerde en soms uitdagende wandeling. Er zijn een hoop steile maar korte klimmetjes en afdalingen. Het kan echter ondernomen worden door mensen van alle leeftijden en vaardigheden.

Vogelaars en plantenliefhebbers worden naar het gebied getrokken door de rijke flora en fauna. Zeevogels tieren op de ontoegankelijke klippen en de eilandjes en vanwege de diversiteit aan habitat groeit er een reeks aan bloemen en planten tijdens alle jaargetijden.

Lengte

5-17 nachten

Volledige lengte tocht

186 mijl / 299 km

Kortste vakantie lengte

48 mijl / 77 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig - Uitdagend

Waarom deze tocht

Loop langs een van de meest dramatische en diverse kusten in Groot Brittannië