Hadrian’s Cycleway

De 174 mijl lange route van Hadrian’s Wall Cycleway werd officieel geopend in juli 2006. De fietspad, ondertekend als National Route 72, kan in beide richtingen worden gefietst, hoewel het normaal gesproken van west naar oost wordt gefietst. Het loopt voornamelijk over landweggetjes en rustige wegen, afgewisseld met delen van autovrij pad, promenade en pad langs de rivier. De kustgedeelten aan beide uiteinden van de route zijn relatief vlak, maar er zijn een paar steile, korte heuvels in het centrale gedeelte. Je rijdt door een van de meest dramatische en wilde landschappen van Engeland, waar je er even helemaal tussenuit kunt en kunt genieten van de vrijheid van fietsen in dit ongerepte gebied.

Het Romeinse badhuis Glannavanta in de haven van Ravenglass is het startpunt voor Hadrian’s Cycleway. Vanaf hier gaat de route noordwaarts langs de westkust van Cumbria, voordat hij landinwaarts gaat bij Bowness-on-Solway en de lijn van Hadrian’s Wall volgt naar de historische stad Carlisle. Je fietst dan langs rivieren en stille landweggetjes en door bossen, voordat je het dramatische en wilde landschap van Northumberland National Park bereikt. Tussen Brampton en Corbridge, waar veel van de muur is overgebleven, is het de moeite waard de tijd te nemen om de vele forten en musea in de omgeving te bekijken, en misschien een wandeling te maken langs enkele van de meest spectaculaire delen van de muur.

Wees getuige van een fantastisch uitzicht op de North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty voordat je de rivier de Tyne volgt naar de finish in Tynemouth aan de oostkust.

Onze vakanties

We bieden 2 routes langs Hadrian’s Cycleway. Kies uit 4 of 5 dagen fietsen, afhankelijk van hoe ver je elke dag wilt fietsen, en hoeveel tijd je wilt besteden aan het verkennen van Hadrian’s Wall en rondkijken in de verschillende steden en dorpen.

Hadrian's Cycleway

Ravenglass naar Tynemouth 174 mijl/280 km

We hebben 2 opties voor Hadrian's Cycleway. Onze 4-daagse reisroute heeft dagelijkse afstanden variërend van 40 tot 49 mijl, terwijl onze 5-daagse reisroute evenwichtiger is, te beginnen met een dag van 34 mijl gevolgd door 4 dagen van 35 mijl.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
HC5 4 Dagen fietsen (5 Nachten) 44 mijl/71 km €771 - €956 Info Boek
HC6 5 Dagen fietsen (6 Nachten) 35 mijl/56 km €900 - €1131 Info Boek