Hadrian's Cycleway

Ravenglass to Tynemouth in 5 days Cycling Code: HC6

We hebben 2 opties voor Hadrian's Cycleway. Onze 4-daagse reisroute heeft dagelijkse afstanden variërend van 40 tot 49 mijl, terwijl onze 5-daagse reisroute evenwichtiger is, te beginnen met een dag van 34 mijl gevolgd door 4 dagen van 35 mijl.

Deze reisroute maakt het iets gemakkelijker en beslaat de route over 5 dagen, zodat je voldoende tijd hebt om van alle bezienswaardigheden onderweg te genieten.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Ravenglass voor uw eerste overnachting
Dag 2 Ravenglass naar Maryport 34 55
Dag 3 Maryport naar Bowness on Solway 35 56
Dag 4 Bowness on Solway naar Brampton 32 51
Dag 5 Brampton naar Corbridge 38 61
Dag 6 Corbridge naar Tynemouth 35 56
Dag 7 Vetrek uit Tynemouth na uw ontbijt

Ravenglass naar Allonby
De rit begint in de kleine haven van Ravenglass, de thuisbasis van het Glannavanta Roman Bath House. Vervolgens volgt de route de kustlijn door de oude industriële kuststeden Whitehaven, Workington en Maryport terwijl u geniet van het uitzicht op de heuvels van het Lake District in het noorden.

Allonby naar Carlisle
Hier ontmoet de route de kust van Solway, een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, en voert u vervolgens door een fantastisch kustlandschap naar Bowness-on-Solway, aan de monding van de monding van de Solway Firth. Vervolgens gaat u landinwaarts richting de historische stad Carlisle met zijn kasteel en kathedraal.

Carlisle naar Hexham
Vanuit Carlisle fiets je langs rivieren en rustige landweggetjes, door bossen en langs bezienswaardigheden zoals Lanercost Priory, Birdoswald Roman Fort, Walltown Crags en Roman Army Museum, voordat je afdaalt naar Haltwhistle.

Net na het verlaten van Haltwhistle fiets je langs Twice Brewed waar in de buurt Vindolanda ligt, een opgegraven Romeins fort en museum, dat zeker een bezoek waard is. Een groot deel van de oude muur bestaat tussen Haltwhistle en Corbridge en het is zeker de moeite waard om langs enkele van de meest spectaculaire delen van de muur te kijken.

Hexham naar Tynemouth
De route gaat vervolgens aangenaam verder door het pittoreske en wilde landschap van het Northumberland National Park, dat uitzicht biedt op het gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid van North Pennines. Je volgt dan de rivier de Tyne naar Tynemouth en het einde van deze rit.

Makkelijk - Middelmatig

Er zijn verschillende rotsachtige delen langs deze route, deze zijn goed te doen voor de gemiddelde fitte wandelaar. De Goat Fell optie heeft een grote afgrond aan een kant op de afdaling. U moet ook een rivier oversteken via stapstenen, dit kan worden vermeden bij slecht weer (of voor mensen met hoogtevrees) door het nemen van de lage route. De paden langs de kust zijn niet altijd duidelijk, maar daar het een kustpad is is het moeilijk om te verdwalen! Sommige delen zijn onbegaanbaar bij vloed en het is het belangrijk om de tijden te checken alvorens uw vertrek. In geval van twijfel maak gebruik van de alternatieve routes.

Terrein: Een kustpad met een meestal rotsachtige kustlijn, een aantal weggetjes (niet erg druk) en bospaden. Afhankelijk van het tij kan de route rotsachtig zijn, dit kan vermoeiend zijn en maakt de wandeling wat langzamer. Overweeg een route met een kortere dagen dan u normaal zou kiezen.

Hoe zijn de paden: Een mengsel van weggetjes, rotsachtige kust (die kan glad zijn na hoogwater of bij nat weer) wandelpaden en bospaden. Een paar delen kunnen modderig zijn na zware regen.

Hoeveel klimmen/ dalen: Voornamelijk vlak, behalve de Goat Fell optie, deze klimt tot een hoogte van 874 meter (u kan bij 630 meter afslaan bij slecht weer). De alternatieve bos route tussen Lagg en Whiting Bay klimt tot 250 meter hoog.

Bewegwijzering: Niet veel, u moet uw gidsje en kaart gebruiken.

Navigatie: Een kompas is nodig als u de Goat Fell optie neemt– de kaart is voldoende voor het kustpad.

Weer:  Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

 

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Kaarten 1 Sustrans Kaart (1:100,000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingplaatsen vervoeren. U laat uw bagage s’morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een dagrugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt. .

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of caf´ dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en vriendelijke gastheren zijn een essentieel onderdeel van elke vakantie. We begrijpen dit en gaan uit van onze manier om de beste te vinden. We hebben veel energie gestoken in het met de hand uitkiezen van onze accommodatie en deze afstemmen op de individuele wensen van de klant. Naast het zelf bezoeken van de accommodatie, vragen we al onze klanten om een korte evaluatie van elke overnachting in te vullen, waardoor we inzicht krijgen in de dagelijkse gang van zaken en we eventuele problemen kunnen opsporen voordat ze een probleem worden.

We maken gebruik van een verscheidenheid aan accommodatie, waaronder kleine landhuishotels, pensions in marktsteden, bed & breakfasts in boerderijen, landhuizen en Victoriaanse herenhuizen. Bij het selecteren van de accommodatie zoeken we naar behulpzame, vriendelijke gastheren met karaktervolle accommodatie van goede kwaliteit dicht bij het parcours. Tijdens uw reis kunt u bijvoorbeeld verblijven in een dorpsherberg, een bed & breakfast in een verbouwde schuur, een Victoriaans pension, op een werkende boerderij en in een Georgiaans hotel.

We proberen altijd om accommodatie met eigen badkamer te regelen, d.w.z. kamers met een eigen badkamer voor elke nacht van uw verblijf. Op sommige van de meer afgelegen locaties is de accommodatie echter beperkt en soms moeten we kamers met gedeelde badkamers boeken voor een of twee nachten van uw vakantie (vooral als de boeking op korte termijn wordt gemaakt), maar we laten u altijd weten of dit waarschijnlijk het geval is.

We boeken graag eenpersoonskamers tijdens onze vakanties, maar kunnen normaal gesproken niet meer dan 2 kamers voor een groep boeken. Boekingen van eenpersoonskamers zijn inclusief een toeslag.

Algemene reisinformatie voor Hadrian’s Cycleway vindt u in uw vakantiepakket, inclusief trein- en busdienstregelingen, indien beschikbaar.

Gedetailleerde instructies voor het bereiken van uw eerste overnachting vanaf het dichtstbijzijnde trein- of busstation, zijn ook opgenomen in het vakantiepakket op de individuele accommodatiekaarten.

Ga voor treintijden naar trainline waar je ook vooraf kaartjes kunt kopen. Ga voor informatie over bustijden naar traveline

Als u tijdens het lopen van deze route een beveiligde parkeerplaats nodig heeft, neem dan contact met ons op voor gedetailleerde informatie.

Bereikbaarheid:
Per vliegtuig: Uw dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Manchester (MAN) en Newcastle (NCL), u kunt vervolgens de trein naar Ravenglass nemen.
Met het openbaar vervoer: Er is een treinstation in Ravenglass (RAV). De meeste treinreizen gaan door Carlisle (CAR) waar u moet overstappen op Ravenglass.
Met de auto: Ravenglass ligt aan de kust van Cumbria, op ongeveer een uur en een kwartier rijden van afslag 40 op de M6. Vanaf de M6 volgt u de A66 en vervolgens de A595.

Terugkerend uit Tynemouth
Neem de metro van Tynemouth naar het centraal station van Newcastle (je hebt wat kleingeld nodig voor de kaartautomaat). Newcastle ligt aan de East Coast Mainline en heeft een metroverbinding naar Newcastle Airport (NCL).

Geen aanbevolen rustdagen voor deze vakantie

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €847
met bagagevervoer €1015
met lunchpakketten €912
met lunchpakketten en bagagevervoer €1072

Verdere opties

Extra overnachtigingen €109
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €61
Solo Luggage Supplement (per day) €33