Het gehele Pembrokeshire Kust Pad: Amroth - St Dogmaels

Amroth to St Dogmaels in 17 dagen wandelen Code: PC18

Wij bieden 3 vakanties die de gehele tocht bestrijken, van een uitdagende 13 daagse tocht (voor diegenen met een uitstekende conditie) tot een meer ontspannen 17 daagse tocht. Meeste mensen besteden een minimum van 15 dagen op de tocht plus eventuele rustdagen. Met het kiezen van de juiste optie houd in gedachten dat u 2 weken dag na dag wandelt, ben dus niet te ambitieus met uw schema.

Nadat je je eerste nacht in Tenby hebt doorgebracht, brengen we je naar Amroth om je wandeling te beginnen.

De meeste mensen brengen 15 tot 17 dagen door op het Pembrokeshire Coast Path. Deze opties geven de gemiddelde fitte wandelaar voldoende tijd om van de route te genieten, maar bieden aan het einde nog steeds een aanzienlijke uitdaging en een gevoel van prestatie (of opluchting)! Met de 17-daagse wandelroute die hieronder is uiteengezet, wordt het moeilijkste gedeelte aan het einde gesplitst in Ceibwr Bay, zodat de voltooiing van het pad kan worden genoten in plaats van verdragen!

Opmerking over omwegen: Wanneer het schietbereik tussen Bosherton en Angle open is, is een omweg van 2,5 km vereist.

Als u tussen Milford Haven en Dale loopt en u bij vloed Sandy Haven bereikt, is een omweg van 6,5 km vereist. Als u bij vloed de monding van de Gann bereikt, is een omweg van 4 km vereist.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Tenby voor uw eerste overnachting
Dag 2 Transfer naar Amroth dan wandelen naar Tenby 7 11
Dag 3 Tenby naar Manorbier 8 12
Dag 4 Manorbier naar Bosherston 10 16
Dag 5 Bosherston naar Angle 16 26
Dag 6 Angle naar Pembroke 10 17
Dag 7 Pembroke naar Milford Haven 11 18
Dag 8 Milford Haven naar Dale dan transfer naar Milford Haven 10 16
Dag 9 Transfer terug naar Dale dan wandelen naar Marloes 8 13
Dag 10 Marloes Sands naar Broad Haven 11 18
Dag 11 Broad Haven naar Solva 11 18
Dag 12 Solva via Whitesands Bay naar St David's 11 18
Dag 13 St David's naar Whitesands Bay naar Abercastle 14 23
Dag 14 Abercastle naar Strumble Head dan transfer naar Fishguard 9 14
Dag 15 Transfer terug naar Strumble Head dan wandelen naar Fishguard 7 11
Dag 16 Fishguard naar Newport 11 18
Dag 17 Newport naar Moylegrove dan transfer naar Newport 7 11
Dag 18 Transfer terug naar Moylegrove dan wandelen naar St Dogmaels 7 11
Dag 19 Vetrek uit St Dogmaels na uw ontbijt

Amroth naar Angle –Prachtige stranden, wilde klippen, baaien en gezellige dorpjes.
Uw Pembrokeshire kust wandelvakantie begint in Amroth. De prachtige stranden en de toeristen attracties rond Tenby maken dit het drukste deel van de tocht met prachtige uitzichten over het eiland Caldey en de kusten van Gower en Exmoor. Dit gedeelte van de tocht geeft goed weer waarom deze kust een nationaal park is. Hier bevindt zich ook Barafundle beach. Dit strand is onlangs gekozen tot één van de top 10 stranden in de wereld. Ook vindt u hier de bekende lelievijvers van Bosherton; een natuurreservaat. Het pad is glooiend en u bent nooit ver van een strand of een pub! Hier is ook het vlakste deel van de tocht. Veel van dit deel is niet toegankelijk vanwege een militaire zone. Ondanks het feit dat hier een schietterrein is, is dit één van de belangrijkste natuurgebieden in Europa. Het laatste deel van dit stuk is ruig en zodra voorbij Angle bent zijn er geen huizen of voorzieningen meer.

Angle naar Dale –Geschiedenis vermengd met moderne industrie
Dankzij de vele beboste delen bent u op dit gedeelte van de tocht vaak beschermd van de wind. U moet goed de getijtabellen raadplegen om op twee stukken niet een lange omweg via de weg te hoeven maken. Helaas is een groot deel van dit gebied niet in het Nationaal Park vanwege de nabijheid van de industrie geassocieerd met de haven. Het is echter nog steeds een interessante wandeling met een historische achtergrond. Het stadje Pembroke en het kasteel zijn een bezoekje zeker waard.

Dale naar Solva – Van liefelijk tot ruig
Dit gedeelte van de tocht gaat rond het schiereiland Dale. Dit is een wandeling van contrasten beginnend in het landelijke beboste gebied rond de Milford Haven riviermond en eindigend aan de wilde boomloze Atlantische kust met spectaculaire uitzichten over de ruige eilanden van Skomer, Skokholm en Grassholm. Tussendoor gaat u langs opvallende roodkleurige rotsen en zeekliffen. Deze zijn vaak bedekt in een tapijt van wilde bloemen. Op plaatsen zijn de rode rotsen geel gestreept met algen. Het mooie dorpje Solva is een bezoek waard vanwege zijn ligging in een ravijn aan de mond van de rivier Solva.

Solva naar Porthgain – Ruig natuurschoon en een kathedraal
Een grote aanrader op dit traject is het stadje St David’s met zijn mooie kathedraal. Neem er de tijd voor rond te kijken op St David’s Head; een archeologische plaats met mooie uitzichten over het eiland Ramsey. Er zijn hier vele jan-van-genten maar soms ook zeehonden en dolfijnen te zien. Het gedeelte tussen Whitesands en Abereiddi is wild en afgelegen met bijna geen bebouwing. Dit maakt het café bij Whitesands een aangename stop voor de vermoeide wandelaar! Het is een uitdagend en prachtig deel van de tocht over hoge zeekliffen en langs vulkanische rotsen.

Porthgain naar Fishguard – Langs spectaculaire kliffen
Er zijn velen dramatische loodrechte rotsen, met de zee ver onder u. De vulkanische rotsen zijn 30 tot 70 meter hoog en bedekt met heide en brem; een prachtig gezicht wanneer het in bloei staat.

Fishguard naar St Dogmaels – De finale
De klippen van Fishguard naar Newport zijn minder hoog, rond de 40 meter. Alhoewel Pen Dinas 142 meter hoog is, is er een alternatief die door de vallei gaat. De klimmetjes en afdalingen naar de strandjes zijn steil maar uitgespreid. Newport naar St Dogmael is het meest uitdagende deel van de tocht,namelijk  24 km lang met frequente steile klimmetjes. Er zijn geen voorzieningen tussen Newport Sands en Poppit,dus  u moet er voor zorgen dat u genoeg voorraden en warme kleding mee neemt.

Middelmatig - Uitdagend

Dit is een relatief makkelijke wandeling en meeste mensen met een goede conditie kunnen deze tocht doen. De paden zijn goed en de navigatie eenvoudig.

Terrein: Een kustpad dat voornamelijk door boerenland, veenland, klifpaden en korte delen langs stranden gaat.

Hoe zijn de paden: Voornamelijk goede paden en laantjes maar kleine delen kunnen wat modderig zijn na regen.

Hoeveel klimmen/ dalen: Meer dan je zou verwachten! Alhoewel u nooit hoger dan 200 meter boven zeeniveau (en meestal maar 100 m) klimt zijn er vele korte steile klimmetjes. De meeste dagen hebben een totaal van tussen de 200 en 500 meter stijging, deze zijn echter van korte duur.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede bewegwijzering en duidelijke paden.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.

 

Bewegwijzering: Geen.

Navigatie: U moet uw kaart en gidsje gebruiken maar de paden zijn duidelijk. Het is mogelijk dat het mistig is als Grisedale beklimt maar het pad is goed te volgen.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Pembrokeshire kust tocht zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:

Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthavens zijn Cardiff en Bristol vanwaar u de trein neemt naar Tenby.
Per openbaar vervoer
: Er is een treinstation in Tenby. Station Tenby bevindt zich aan de Pembroke Dock-tak van de West Wales Line met regelmatige diensten tussen Swansea, Carmarthen en Cardiff Central.
Per bus:
National Express van London of Birmingham naar Tenby.
Per auto:
Tenby ligt aan de A478. Ga vanaf de hoofdweg A40 (Carmarthen) de A477 op bij St Clears (volg de borden Pembroke Dock). Volg de A477 tot de Kilgetty-rotonde en ga vervolgens de A478 op richting Tenby.

Vertrek van St Dogmaels:
Per openbaar vervoer: Bus (Richards Bros 407) naar Cardigan dan bus (Morris Travel 460) naar Carmarthen voor trein station.
Per auto: B4546 naar Cardigan, A48 Swansea, M4 voor alle richtingen.

Tenby

Hoewel de route nog maar net begint, is deze typisch Britse badplaats met een zekere charme en verfijning zeker de moeite waard om wat extra tijd door te brengen. Kleurrijke huizen steken boven de haven en South Beach uit, terwijl de goed bewaard gebleven middeleeuwse stadsmuren een doolhof van kromme straten. Vanaf hier is Caldey Island duidelijk zichtbaar net naar het zuiden. Er zijn al zo'n 1500 jaar monniken op het eiland en er wonen nu ongeveer 20 monniken. Boottochten zijn beschikbaar vanaf Tenby en er is genoeg te zien op het eiland - helaas zijn rondleidingen door het klooster alleen beschikbaar voor mannen.

Pembroke

Pembroke is de geboorteplaats van Henry VII en heeft een rijke geschiedenis. Het 900 jaar oude kasteel is het middelpunt van de stad en zeker een bezoek waard. Het was een vestigingsstad en vele restanten zijn nog bewaard gebleven. Bezoekers kunnen een aangegeven wandeling langs alle bezienswaardigheden maken, er is ook een museum en vele aardige winkeltjes.

Marloes Sands

Ter westen van de Marloes Peninsula zijn de eilanden Skomer, Skokholm en Grassholm deze worden ter leven gebracht door de duizenden zeevogels die op de klippen nestelen. Alle eilanden kunnen bezocht worden per boot van Martin’s Haven en wandelingen met gids zijn beschikbaar en Skomer and Skokholm.

Solva

Solva is een van de mooiste dorpjes langs het pad. In het lagere deel van het dorpje zijn de huizen in verschillende kleuren geverfd en er is een apart klein haventje met leuk cafeetjes en restaurants.

Fishguard/Goodwick

Fishguard staat op een imposante kaap met grandioze uitzichten over de baai. Het is het winkelcentrum voor de omgeving met twee supermarktjes en verscheidene kleine winkeltjes zowel als cafeetjes en restaurants. Er is een hoop flora en fauna in de omgeving met veel wilde bloemen, vogels, zeeleeuwen en soms zelfs dolfijnen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €2470
met bagagevervoer €2777
met lunchpakketten €2711
met lunchpakketten en bagagevervoer €3002

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €12