Pembrokeshire Noordelijke deel: St David's - St Dogmaels

St David’s naar St Dogmaels in 7 dagen wandelen Code: PCN8

Dit is een mooie tocht op zichzelf, van een wilde ruige kustlijn met oude steenhouwers huisjes, langs mooie kronkelende klippen met baaien en stranden. Dan het zwaarste deel van de tocht met grote overhangende klippen en spectaculaire rotsformaties.

Dit deel van de Pembrokeshire kust wandelvakantie is meer ruig en afgelegen met steile overhangende kliffen en afdalingen naar prachtige baaien. De kortere dagelijkse afstanden op deze optie geven de wandelaar de tijd het prachtige natuurschoon rustig te bekijken.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar St David's voor uw eerste overnachting
Dag 2 St David's (Caerfai Bay) via Whitesands Bay dan St David's 8 13
Dag 3 St David's naar Whitesands Bay naar Abercastle 14 23
Dag 4 Abercastle naar Strumble Head dan transfer naar Fishguard 9 14
Dag 5 Transfer terug naar Strumble Head dan wandelen naar Fishguard 7 11
Dag 6 Fishguard naar Newport 11 18
Dag 7 Newport naar Moylegrove dan transfer naar Newport 7 11
Dag 8 Transfer terug naar Moylegrove dan wandelen naar St Dogmaels 7 11
Dag 9 Vetrek uit St Dogmaels na uw ontbijt

Solva naar Porthgain – Ruig natuurschoon en een kathedraal
Deze Pembrokeshire kust wandelvakantie begint in Solva. Een grote aanrader op dit traject is het stadje St David’s met zijn mooie kathedraal. Neem er de tijd voor rond te kijken op St David’s Head; een archeologische plaats met mooie uitzichten over het eiland Ramsey. Er zijn hier vele jan-van-genten maar soms ook zeehonden en dolfijnen te zien. Het gedeelte tussen Whitesands en Abereiddi is wild en afgelegen met bijna geen bebouwing. Dit maakt het café bij Whitesands een aangename stop voor de vermoeide wandelaar! Het is een uitdagend en prachtig deel van de tocht over hoge zeekliffen en langs vulkanische rotsen.

Porthgain naar Fishguard – Langs spectaculaire kliffen
Er zijn velen dramatische loodrechte rotsen, met de zee ver onder u. De vulkanische rotsen zijn 30 tot 70 meter hoog en bedekt met heide en brem; een prachtig gezicht wanneer het in bloei staat.

Fishguard naar St Dogmaels – De finale
De klippen van Fishguard naar Newport zijn minder hoog, rond de 40 meter. Alhoewel Pen Dinas 142 meter hoog is, is er een alternatief die door de vallei gaat. De klimmetjes en afdalingen naar de strandjes zijn steil maar uitgespreid. Newport naar St Dogmael is het meest uitdagende deel van de tocht,namelijk  24 km lang met frequente steile klimmetjes. Er zijn geen voorzieningen tussen Newport Sands en Poppit,dus  u moet er voor zorgen dat u genoeg voorraden en warme kleding mee neemt.

Middelmatig

Dit is een relatief makkelijke wandeling en meeste mensen met een goede conditie kunnen deze tocht doen. De paden zijn goed en de navigatie eenvoudig.

Terrein: Een kustpad dat voornamelijk door boerenland, veenland, klifpaden en korte delen langs stranden gaat.

Hoe zijn de paden: Voornamelijk goede paden en laantjes maar kleine delen kunnen wat modderig zijn na regen.

Hoeveel klimmen/ dalen: Meer dan je zou verwachten! Alhoewel u nooit hoger dan 200 meter boven zeeniveau (en meestal maar 100 m) klimt zijn er vele korte steile klimmetjes. De meeste dagen hebben een totaal van tussen de 200 en 500 meter stijging, deze zijn echter van korte duur.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede bewegwijzering en duidelijke paden.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Pembrokeshire kust tocht zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Per vliegtuig:
De dichtbijzijnste luchthavens zijn Cardiff en Bristol- internationale vliegvelden zijn London, Birmingham en Manchester vanwaar u de trein neemt naar Haverfortwest dan bus naar St David’s.
Per openbaar vervoer: Per trein van London (6-7 uur) via Newport en Haverfortwest dan bus naar St David’s.
Per bus: National Express van London of Birmingham naar Haverfordwest dan bus naar St David’s (bus nr 342).
Per auto: M4 naar Swansea, A48 naar Carmarthen, A40 naar Milford Haven.

Vertrek van St Dogmaels:
Per openbaar vervoer: Bus (Richards Bros 407) naar Cardigan dan bus (Morris Travel 460) naar Carmarthen voor trein station.
Per auto: B4546 naar Cardigan, A48 Swansea, M4 voor alle richtingen.

St David's

St David’s is de kleinste stad in Groot Brittannië- dit werd toegezegd door Koningin Elizabeth II vanwege de aanwezigheid van de kathedraal. St David’s is echter meer een klein gezellig dorpje. De kathedraal domineert het stadje sinds de 12de eeuw en was een populaire plaats voor pelgrims gedurende de middeleeuwen en zelfs nu trekt het duizenden bezoekers per jaar. Naast de kathedraal staan de prachtige ruïnes van de middeleeuwse Bishops Paleis. U kan ook een boot trip ondernemen naar Ramsey eiland, het meest noordelijke Pembroke eiland en een natuurreservaat dat door de vogelbescherming beheert wordt.

Fishguard/Goodwick

Fishguard staat op een imposante kaap met grandioze uitzichten over de baai. Het is het winkelcentrum voor de omgeving met twee supermarktjes en verscheidene kleine winkeltjes zowel als cafeetjes en restaurants. Er is een hoop flora en fauna in de omgeving met veel wilde bloemen, vogels, zeeleeuwen en soms zelfs dolfijnen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1265
met bagagevervoer €1391
met lunchpakketten €1364
met lunchpakketten en bagagevervoer €1484

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €12