South Downs Short Break

Alfriston naar Eastbourne via de Long Man, en terug over de Seven Sisters Code: SDS3

Dit is een twee daagse rond wandeling van Alfriston, het gaat langs de beroemde ‘Long man of Wilmington’ Engelands grootste kalk figuur. Na een overnachting in Eastbourne, loopt u langs de spectaculaire ‘Seven Sisters’ voordat u weer landinwaards gaat langs de Cuckmere Rivier terug naar Alfriston.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Alfriston voor uw eerste overnachting
Dag 2 Alfriston - Eastbourne via Long Man 8 13
Dag 3 Eastbourne - Alfriston via Seven Sisters 11 18
Dag 4 Vetrek uit Alfriston na uw ontbijt

Alfriston- Eastbourne via de Long Man
Uw South Down’s Way wandelvakantie begint in Alfriston. Het pad verlaat Alfriston en steekt de Cuckmere rivier over voordat het weer naar boven klimt Windover Hill op. Hier vandaan maakt u een klein uitstapje om de Long Man of Wilmington te bekijken. Nadat u het open krijtland heeft over gestoken, gaat het pad door een bos en arriveert bij Jevington, ooit een smokkelaarsplaatsje. Na de laatste afdaling over Willington Hill gaat het pad naar de buitenwijken van Eastbourne, langs de golfbaan het centrum in.

Eastbourne- Alfriston via de Seven Sisters en Beachy Head
Als u Eastbourne verlaat vanuit het oostelijke eind van de Eastbourne promenade gaat het pad direct de kalkbergen op zodat u fantastische uitzichten heeft. In het zuiden ziet u het Channel en in het oosten Hastings en Dungeness. De spectaculaire krijtklippen van Beachy Head komen nu in zicht en nadat u verder in westelijke richting loopt ziet u de Seven Sisters. Na een korte afdaling naar Burling Gap gaat het pad over de top van de Seven Sisters en bereikt dan Haven Brow met prachtige uitzichten over het Cuckmere Estuary. Daarna daalt u de krijtrotsen af en gaat landinwaarts door het Seven Sisters Country Park voordat u weer omhoog loopt door Friston Forest. Het pad daalt dan weer af naar Litlington en volgt de Cuckmere rivier terug Alfriston in.

Makkelijk - Middelmatig

Dit is een relatief makkelijke National Trail route die duidelijk aangegeven is over de gehele lengte. Een goede tocht voor een eerste lange afstand wandeling.

Terrein: Gevarieerd- golvend heuvelland – geen bergen! Het pad gaat voornamelijk over de South Downs, een glooiend landschap door boerenland en bossen.

Hoe zijn de paden: Goed onderhouden sporen, paden en weggetjes, alhoewel delen modderig kunnen zijn bij slecht weer.

Hoeveel klimmen/ dalen: Eenmaal u boven op de Downs bent is het terrein glooiend, het daalt af naar dorpjes en om over valleien te steken gevolgd door stijgingen van maximaal 200 meter, het hoogste punt is 270 meter.

Bewegwijzering: Voornamelijk goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig. Duidelijke paden en een goed aangegeven route.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Een van de kenmerken van onze South Downs vakanties is de kwaliteit van de accommodatie. Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.
De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Giffard House, Winchester
Een elegant, prachtig gerestaureerd Victoriaans huis met luxe kamers en veel karakter. Gelegen in een rustig deel van Winchester, op korte loopafstand van het centrum van de stad, bent u verzekerd van een warm welkom en een comfortabel verblijf.

 

The Severals, South Harting
De Severals is een charmant 18e-eeuwse cottage dat verbingen met HG Wells heeft. De kamers zijn smaakvol ingericht, met veel karakter en Mari is een vriendelijke gastvrouw..

 

Corhampton Lane Farm, Exton
Deze traditionele boerderij in de buurt van het dorp Exton heeft grote, prachtig ingerichte kamers en is vol van karakter en charme. Er is hier altijd een vriendelijke ontvangst en een heerlijk ontbijt in de mooie boerderij keuken.

Algemene reisinformatie voor de Cumbria Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.
U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.
Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline
Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste vliegvelden zijn Southampton en Londen Heathrow. Er is een treinstation bij Southampton vlieveld (Southampton Airport Parkway) met snelle, regelmatige treinen naar Winchester (ongeveer 10 min reistijd) Er zijn ook regelmatige treinen van Londen Heathrow en Winchester, overstappen Hayes & Harlington en Reading (ongeveer 2 uur reistijd).
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation in Winchester (WIN) Winchester station is op de South Western Main Line met regelmatige treinen van en naar Londen Waterloo Station (reistijd 1 uur) Er is een taxi standplaats bij het station indien nodig.
Per Auto: Winchester ligt niet ver van de M3 snelweg bij afslag 9 en 10. Als u uit het noorden komt volg de M6 snelweg de M40 op. Sla van de M40 af op afslag 9 (Bicester/Oxford) en volg de A34 richting Oxford en Newbury. Rij door op de A34 tot u in Winchester aankomt.

Terugreis:
Per Openbaar Vervoer: Er is een treinstation in Eastbourne (EBN). Eastbourne treinstation is op de East Coastway line met regelmatige treinen van en naar Londen Victoria Station (ongeveer anderhalf uur reistijd)

Eastbourne

Deze Victoriaanse badplaats is het zonnigste plaatsje in Engeland, als het weer goed is zijn er fantastische stranden voor een welverdiende rustdag. Er is een aardige boulevard en een beroemde pier te bekijken zowel als het Redoubt Fortress en het Military Museum. Er zijn vaak concerten op de Eastbourne bandstand en diverse galerijen en ateliers te bezoeken zowel als 5 theaters. Er zijn een hoop verschillende restaurants en kafes zodat u weer iets anders kan proberen na alle pub maaltijden. Er zijn ook een hoop aparte winkeltjes en boutiques.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €531
met bagagevervoer €575
met lunchpakketten €559
met lunchpakketten en bagagevervoer €601

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €81
Solo Luggage Supplement (per day) €21