The Eastern Tour - 3 Days' Walking

Oosterlijke tour van het Lake District Keswick naar Ambleside in 3 dagen Code: TLE4

Dit is een kortere optie en neemt de populaire plaatsjes van Keswick en Grasmere in voordat het in Ambleside eindigt.

Dit is een kortere optie en neemt de populaire plaatsjes van Keswick en Grasmere in voordat het in Ambleside eindigt.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Keswick voor uw eerste overnachting
Dag 2 Keswick naar Grasmere 18 29
Dag 3 Grasmere naar Patterdale 8 13
Dag 4 Patterdale naar Ambleside 11 18
Dag 5 Vetrek uit Ambleside na uw ontbijt

Keswick naar Rosthwaite

Als je Keswick verlaat, weer terug via Portinscale, volg je een tijdje de Cumbria Way via het vlakke oeverpad langs Derwentwater door oude eikenbossen naar Rosthwaite naar de sublieme Borrowdale Valley.

Rosthwaite naar Grasmere

Een duidelijk pad  loopt van Rosthwaite langs Stonethwaite Beck, het pad wordt meer rotsachtig onder voet voordat het de afgelegen Greenup Gill naar Greenup Edge beklimt op een steil maar duidelijk pad. Je hebt dan de keuze om de gemakkelijkere route te nemen naar de vallei van Far Easedale, (die vaak drassig is) of over ‘de Lion and the Lamb’ bij Helm Crag naar Grasmere. Dit is een gedenkwaardige dag met prachtige uitzichten over de bergen van het Lake district.

Grasmere naar Patterdale

De dorpen Grasmere en Patterdale worden gescheiden door een bergrug. De route gaat over het Helvellyn-gebergte en je kunt ervoor kiezen om ofwel over de pas bij Grisedale Tarn te lopen, of voor de meer avontuurlijke, via de top van Helvellyn, de derde hoogste berg van Engeland, voordat je afdaalt naar Patterdale aan de oevers van Ullswater.

Patterdale naar Ambleside

In de laatste etappe van de Tour verlaat u de oevers van Ullswater in de richting van Brothers Water. Het pad loopt ten westen van Brothers Water en klimt langs Caiston Beck, arriveert bij Scandale Pass voordat het afslaat om de top van Red Scree te bereiken, met uitzonderlijk 360 graden uitzicht op een heldere dag. Vanaf Red Screes is het een prachtige bergkamwandeling naar Ambleside en de voltooiing van je Tour of the Lake District!

Middelmatig - Uitdagend

Terrein: Een mengsel van bospaden, beboste meer zomen en paden die de lagere hellingen van de bergen volgen, met een paar bergpassen (niet meer dan 550 meter hoog).

Hoeveel klimmen/ dalen? De gemiddelde dagelijkse stijging is 625 meter, maar het daadwerkelijke klimmen varieert elke dag van 360 meter (Windermere naar Ambleside) tot ongeveer 900 meter (Coniston naar Boot).

Hoe zijn de paden? De paden en sporen die op deze route worden gevolgd, zijn goed gedefinieerd en onderhouden. Er zijn af en toe secties waar het pad, hoewel nog steeds goed gedefinieerd, ruwer wordt op hoger gelegen terrein.

Bewegwijzering: er zijn geen officiële routewegmarkeringen en je moet de routebeschrijving en kaart gebruiken om de paden te volgen.

Navigatie: de paden zijn goed gedefinieerd, maar je moet kaart erbij houden en de routebeschrijving gebruiken. Je brengt wat tijd door op hoger gelegen gebieden en kan mist tegenkomen, dus het is essentieel om een ​​kompas te kunnen gebruiken. Hoewel de voetpaden op de kaart zijn gemarkeerd, is de route zelf niet gemarkeerd.

Weer: Slecht weer kan voorkomen, zelfs in de zomermaanden, zodat u goed moet kunnen navigeren. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.

All Holidays
Accommodation Overnight Bed and Breakfast accommodation in selected hotels, farmhouses, village inns, guest houses and family B&Bs. Full English or Continental breakfast.
Guidebook
A detailed guidebook with route information, maps, photos and background information.
Information of Services Along the Route A comprehensive Service Info sheet, including services such as cash points, banks, post offices, village shops, inns, cafes and taxis.
Maps 3 Ordnance Survey Explorer (1:25000) maps covering the entire route.
Personal Itinerary A personal itinerary setting out each overnight stop, including large scale maps of each accommodation, to ensure you find it easily.
Emergency Telephone Support If you get in to difficulties during your holiday, we are always available to help, even out of office hours.
12.5% discount at Cotswold Outdoors We will issue you with a 12.5% Discount Card valid at all Cotswold Outdoor stores, and online, for the whole year on confirmation of your booking.
Options
Luggage Transport We will transfer your luggage between each overnight stop – if you leave your luggage at the accommodation when you set off in the morning, it will be moved on to your next B&B. You only need to carry a small day sack with the clothes and provisions you require during the day’s walk.
Packed Lunches
Provided for each day’s walking and recommended on this holiday as there will not always be a handy shop or cafe on the route.
Off Road Parking If you are travelling by car we can usually arrange off road parking for the duration of your trip. (There may be a small charge for this).
What’s not Included
Evening Meals Your evening meal isn’t included in the package, but we include full details and recommendations for each evening meal in your itinerary. You will normally be within walking distance of a pub and/or restaurant, or where there is good food available at the accommodation, we’ll book that for you. Allow about £20.00 per night.
Transport to the Start & Away from the Finish Have a look at the “Travel Info” tab above for suggestions. If you’re still struggling, get in touch and we’ll help you sort it out.
Travel Insurance Even if you are based in the UK travel insurance is worth having.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor het Lake District zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.
U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.
Om de treintijden te bekijken ga naar www.qjump.co.uk waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar www.traveline.info
Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht neem dan even contact op voor verdere informatie.

Vervoer naar Keswick:
Met het vliegtuig: De dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Manchester (MAN), Newcastle (NCL) of Glasgow (GLA). U kunt met de trein naar Penrith reizen en vervolgens met de bus of taxi naar Keswick (29 km).
Met het openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde treinstation van Keswick is Penrith (PNR). U kunt met een van de reguliere bussen naar Keswick reizen, of met de taxi (29 km). Keswick heeft een centraal busstation en het is meestal niet langer dan 5/10 minuten lopen naar uw accommodatie, of een paar minuten met de taxi.
Over de weg: Keswick ligt in het noordelijke Lake District in de provincie Cumbria. De A66 loopt vlak langs de rand van de stad en de dichtstbijzijnde snelweg is de M6.

Terugkerend vanuit Ambleside:
Met het openbaar vervoer: Reis met de bus of taxi naar Windermere (6,5 km) voor treinreizen die aansluiten op de hoofdlijn aan de westkust.
Met de auto: Neem de A591 naar de A65 als u naar het zuiden gaat, of naar de A66 als u naar het noorden gaat voordat u op de M6 komt.

Keswick

Keswick is een gezellig dorp met een leuk autovrij centrum met vele cafeetjes waar u buiten kan zitten op een mooie dag. Er zijn talloze buitensport winkels (vergeet niet uw Cotswold kortingskaart mee te nemen) als u buitensportartikelen nodig heeft is dit de plaats om ze aan te schaffen. U kan een dagje uitrusten en de winkels, cafeetjes en restaurants aandoen, of een van de vele kleine wandelingetjes in de omgeving maken. Er is ook een uurlijkse boottocht rond het meer. Ons kantoor is in Keswick gevestigd, kom even langs om hallo te zeggen of uw volgende vakantie te boeken!

Grasmere

Grasmere is een heel leuk dorpje om een rustdag door te brengen. Het is een gezellig plaatsje midden in het Lake District Nationaal Park. Ooit woonde hier de bekende dichter William Wordsworth, zijn huizen Dove Cottage en Rydal Mount kunnen bezocht worden. Ook in het centrum van Grasmere is St Oswold church en de begraafplaats met de graven van de Wordsworth familie. Het dorpje ligt aan het mooie meertje van dezelfde naam en heeft gezellige cafés, winkletjes en pubs. Er is een bus service naar Keswick en Ambleside mocht u het Lake District wat verder willen verkennen.

Patterdale

Patterdale biedt een spectaculair landschap in een vredige omgeving. U kan een boottochtje maken op Lake Ullswater stoomboot naar Pooley Bridge. Dit gehuchtje in het midden van het Lake District is een mooie plek om een rustdag te nemen.

Ambleside

Ambleside is een levendig Lakeland plaatsje, met leuke winkeltjes en een ruime keuze aan goede cafés en restaurants. Het staat bekend om zijn associaties met schrijvers, dichters en kunstenaars, waaronder Beatrix Potter. Er kunnen vele korte wandelingen gemaakt worden vanuit Ambleside of u kan naar Waterhead lopen en een boottocht met de Windermere stoomboot nemen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €739
met bagagevervoer €839
met lunchpakketten €781
met lunchpakketten en bagagevervoer €878

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €77
Solo Luggage Supplement (per day) €33