Het westelijke deel van de Inn Way

Het westelijke deel- Braithwaite- Coniston in 4 dagen wandelen Code: LIW5

Ontdek het rustigere westerse Lake District, door de afgelegen valleien van Ennerdale, Wasdale, Eskdale en
Ennerdale. Een mooie wandeling door het minder drukke maar even spectaculaire westen van het Lake District.

Een mooie tocht door het rustigere deel van het Lake District.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Braithwaite voor uw eerste overnachting
Dag 2 Braithwaite naar Buttermere 12 19
Dag 3 Buttermere naar Boot 12 19
Dag 4 Boot naar Broughton in Furness 14 23
Dag 5 Broughton in Furness naar Coniston 13 21
Dag 6 Vetrek uit Coniston na uw ontbijt

Braithwaite – Buttermere
De route verlaat Braithwaite langs een mooie bergstroom onder Grisedale Pike, een imposante berg. Nadat u de Coledale-stroom bent overgestoken bij de oude mijn, stijgt het pad naar Coledale Hause, vanwaar u via een ander bergstroompje afdaalt naar het noordelijke einde van Crummock Water. U volgt dan de westelijke oever van Crummock Water naar Buttermere; een spectaculair gelegen gehuchtje in de bergen tussen twee meren. Dit deel van de tocht loopt op duidelijke, goed onderhouden paden, met een paar gedeeltes die enigszins rotsachtig zijn.

Buttermere – Boot
Een prachtige wandeling langs de oever van Buttermere (één van de mooiste bergmeren in het Lake District) brengt u naar de beklimming van Scarth Gap Pas om dan weer af te dalen in de vallei van Ennerdale. Vervolgens gaat het pad weer omhoog naar de Black Sail Pas en daalt dan af in de Wasdale vallei. Deze vallei ligt aan de voet van Scafell Pike, de hoogste berg in Engeland. Na het verlaten van Wasdale via Eskdale Fell en langs de afgelegen Burnmoor Lodge volgt het pad een bergstroompje en komt het uit in Boot. Van Buttermere naar Wasdale volgt de route goed begaanbare duidelijke paden. Na het verlaten van Wasdale loopt u voornamelijk op grassige paadjes tot Burnmoor Tarn. Vandaar gaat de tocht weer voort op stenen paden naar Boot.

Boot – Broughton-in-Furness
De tocht volgt de rivier Esk een poosje, gaat dan verder langs de flank van Harter Fell en daalt af naar Seathwaite. Vervolgens klimt de route over Dunnerdale Fells voordat zij Broughton-in-Furness bereikt. Deze dag wandelen bestaat uit een mengsel van steenachtige paden, grassige paden en laantjes tussen typische Lakeland muurtjes.

Broughton-in-Furness – Coniston
Vanuit Broughton leidt de route in oostelijke richting naar Coniston Water en vervolgens noordelijk langs de flanken van de Old Man of Coniston. Vandaar daalt u af naar het alleraardigste dorpje Coniston.

Uitdagend

Hoeveel klimmen? Elke dag zal ten minste één beklimming omvatten. Over de volledige route zijn er verschillende beklimmingen van meer dan 500 meter, met meer dan 700m klimmen op de laatste dag, die brengt u naar de 802m hoge top van Swirl How.

Bewegwijzering: Geen. U moet uw gidsje en de kaart gebruiken.

Navigatie: De paden zijn duidelijk, maar u moet de kaart er bij houden en de routebeschrijving gebruiken. Het kan mistig zijn in de hogere passen, u moet dus kunnen navigeren. De paden die de route volgt zijn gemarkeert op de kaart maar de route zelf is niet aangegeven.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en publieke telefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood  Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Inn Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.
U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.
Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Naar Braithwaite:
Per vliegtuig:
De dichtsbijzijnste vliegvelden zijn Manchester (MAN) of Newcastle (NCL). Dan trein naar Penrith (ongeveer 2 uur van beide vliegvelden af) dan bus of taxi naar Braithwaite (27 km).
Per openbaar vervoer: Braithwaite’s dichtbijzijnste station is Penrith (PNR). U kan de bus nemen of een taxi (27 km).
Per auto: Neem de M6 naar Penrith (afslag 40) dan de A66 naar Braithwaite (27 km).

Afreis Coniston:
Per vliegtuig:
De dichtsbijzijnste vliegvelden zijn Manchester (MAN) of Newcastle (NCL)
Per openbaar vervoer: Coniston’s dichtsbijzijnste treinstationnen zijn Ulverston en Windermere, beide ongeveer 20 km, met directe busverbindingen.
Per auto: Neem de A5092 naar Greenodd, dan de A590 naar afslag 36 op de M6 (ongeveer een uur).

 

Coniston

Een aardig Lake District dorpje gelegen aan de oever van Coniston, neem een boottocht op de stoomboot ‘Gondola’. Bezoek het historische huis Brantwood, waar John Ruskin woonde. Als veel energie heeft kan u ook Coniston Old Man beklimmen, een mooie wandeling met fantastische uitzichten over het Lake district en Morecambe Bay.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €669
met bagagevervoer €813
met lunchpakketten €726
met lunchpakketten en bagagevervoer €864

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €36