Inn Way to the Lake District -7 Days Walking

De Inn Way in het Lake District in 7 dagen wandelen Code: LI8

Dit is de gehele route, een uitdagende, maar prachtige rondtocht door de meest dramatische valleien van het Lake District.

Dit is de gehele route: een uitdagende maar prachtige rondtocht door de meest dramatische valleien van het Lake District. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om deze wandeling op een zaterdag te starten.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Ambleside voor uw eerste overnachting
Dag 2 Ambleside naar Rosthwaite 12 19
Dag 3 Rosthwaite naar Braithwaite 12 19
Dag 4 Braithwaite naar Buttermere 12 19
Dag 5 Buttermere naar Boot 12 19
Dag 6 Boot naar Broughton in Furness 14 23
Dag 7 Broughton in Furness naar Coniston 13 21
Dag 8 Coniston naar Ambleside 15 24
Dag 9 Vetrek uit Ambleside na uw ontbijt

Ambleside – Rosthwaite
De eerste dag van de wandelvakantie begint in het populaire plaatsje Ambleside. De wandelroute leidt u door Grasmere voordat zij verder klimt over Greenup Edge en afdaalt naar Rosthwaite. Het grootste deel van de route is op goed onderhouden paden maar het pad naar Greenup Edge bevat enkele drassige heidevelden. De afdaling van Greenup Gill is vrij steil maar aan het einde van de afdaling vindt u een duidelijk pad naar Rosthwaite.

Rosthwaite – Braithwaite
Na het verlaten van Rosthwaite gaat de route omhoog naar High Spy en leidt vervolgens via Dale Head Tarn naar Maiden Moor voordat u afdaalt naar Little Town. Na het passeren van de Swinside Inn, waar u kunt stoppen voor de lunch, volgt u het pad naar Stoneycroft dat Barrow en Outerside passeert en eindigt in Braithwaite. Deze dag wandelt u op goede en duidelijke paden, maar sommige delen, zoals Stoneycroft, zijn wat rotsachtig.

Braithwaite – Buttermere
De route verlaat Braithwaite langs een mooie bergstroom onder Grisedale Pike, een imposante berg. Nadat u de Coledale-stroom bent overgestoken bij de oude mijn, stijgt het pad naar Coledale Hause, vanwaar u via een ander bergstroompje afdaalt naar het noordelijke einde van Crummock Water. U volgt dan de westelijke oever van Crummock Water naar Buttermere; een spectaculair gelegen gehuchtje in de bergen tussen twee meren. Dit deel van de tocht loopt op duidelijke, goed onderhouden paden, met een paar gedeeltes die enigszins rotsachtig zijn.

Buttermere – Boot
Een prachtige wandeling langs de oever van Buttermere (één van de mooiste bergmeren in het Lake District) brengt u naar de beklimming van Scarth Gap Pas om dan weer af te dalen in de vallei van Ennerdale. Vervolgens gaat het pad weer omhoog naar de Black Sail Pas en daalt dan af in de Wasdale vallei. Deze vallei ligt aan de voet van Scafell Pike, de hoogste berg in Engeland. Na het verlaten van Wasdale via Eskdale Fell en langs de afgelegen Burnmoor Lodge volgt het pad een bergstroompje en komt het uit in Boot. Van Buttermere naar Wasdale volgt de route goed begaanbare duidelijke paden. Na het verlaten van Wasdale loopt u voornamelijk op grassige paadjes tot Burnmoor Tarn. Vandaar gaat de tocht weer voort op stenen paden naar Boot.

Boot – Broughton-in-Furness
De tocht volgt de rivier Esk een poosje, gaat dan verder langs de flank van Harter Fell en daalt af naar Seathwaite. Vervolgens klimt de route over Dunnerdale Fells voordat zij Broughton-in-Furness bereikt. Deze dag wandelen bestaat uit een mengsel van steenachtige paden, grassige paden en laantjes tussen typische Lakeland muurtjes.

Broughton-in-Furness – Coniston
Vanuit Broughton leidt de route in oostelijke richting naar Coniston Water en vervolgens noordelijk langs de flanken van de Old Man of Coniston. Vandaar daalt u af naar het alleraardigste dorpje Coniston.

Coniston – Ambleside
Onmiddellijk na het verlaten van Coniston begint de grootste klim van de wandelvakantie naar de top van Swirl How waarna de route afdaalt naar de Three Shire Stone. Vervolgens wandelt u langs de Pike of  Blisco naar de Langdale Vallei. Van Langdale wandelt u via de lager gelegen hellingen van Loughrigg terug naar Ambleside.

Uitdagend

Hoeveel klimmen? Elke dag zal ten minste één beklimming omvatten. Over de volledige route zijn er verschillende beklimmingen van meer dan 500 meter, met meer dan 700m klimmen op de laatste dag, die brengt u naar de 802m hoge top van Swirl How.

Bewegwijzering: Geen. U moet uw gidsje en de kaart gebruiken.

Navigatie: De paden zijn duidelijk, maar u moet de kaart er bij houden en de routebeschrijving gebruiken. Het kan mistig zijn in de hogere passen, u moet dus kunnen navigeren. De paden die de route volgt zijn gemarkeert op de kaart maar de route zelf is niet aangegeven.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en publieke telefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood  Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Het is niet nodig om lunchpakketten toe te voegen op deze tocht, er is bijna altijd een pub onderweg. U kan ook per dag lunchpakketten bij de B&B bestellen en plaaselijk afrekenen indien gewenst.
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Inn Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.
U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.
Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

To Ambleside:
Per openbaar vervoer: Trein naar Windermere, dan bus naar Ambleside,15 min reistijd.
Per auto: Vanuit het zuiden: Van de M6 neem de A65 (afslag 35) dan de A591 naar Ambleside. Ongeveer 30 minuten van de M6.
Vanuit het noorden: Van de M6 neem de A66 (Afslag 40) dan de A591 naar Ambleside. Ongeveer 50 minuten van de M6.

Terugreis: Reis per bus of taxi naar Windermere (7 km) voor het dichtbijzijnste trein station.

Ambleside

Ambleside is een levendig Lakeland plaatsje, met leuke winkeltjes en een ruime keuze aan goede cafés en restaurants. Het staat bekend om zijn associaties met schrijvers, dichters en kunstenaars, waaronder Beatrix Potter. Er kunnen vele korte wandelingen gemaakt worden vanuit Ambleside of u kan naar Waterhead lopen en een boottocht met de Windermere stoomboot nemen.

Coniston

Een aardig Lake District dorpje gelegen aan de oever van Coniston, neem een boottocht op de stoomboot ‘Gondola’. Bezoek het historische huis Brantwood, waar John Ruskin woonde. Als veel energie heeft kan u ook Coniston Old Man beklimmen, een mooie wandeling met fantastische uitzichten over het Lake district en Morecambe Bay.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1280
met bagagevervoer €1533
met lunchpakketten €1380
met lunchpakketten en bagagevervoer €1622

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €36