Lady Anne’s Way

Lady Anne’s Way is een 160 km lange tocht door het ruige kalksteen landschap van de Yorkshire Dales en de aardige dorpjes in de Eden vallei. De tocht werd opgezet ter herinnering van Lady Anne Clifford, die haar leven heeft gewijd aan de restoratie van kastelen, kerken en monumenten langs deze route in de 17e eeuw. Beginnend bij Skipton kasteel in North Yorkshire gaat de tocht in noordelijke richting naar Penrith waar het eindigt bij de ruïnes van kasteel Brougham.

De tocht volgt delen van de Dales Way in Wharfdale en het historische karrepad bekend als de Lady Anne’s Highway langs Mallerstang. Het bezoekt onderweg vele historische gebouwen waarmee Lady Anne verbonden was. Het afwisselende landschap maakt dit een aantrekkelijke tocht voor geoefende wandelaars, maar is ook geschikt voor mensen die hun eerste tocht lopen. Het begint met ontspannen wandelen langs de rivier Wharfe. Dan gaat de tocht verder over hogere grond in Wensleydale richting Mallerstang met wilde natuur rondom. Dan loopt het pad de Eden vallei in via Kirkby Stephen en Appleby langs rivieren door schilderachtige dorpjes naar Penrith.

Onze vakanties

Wij bieden verscheiden opties aan op de Lady Anne’s Way. Geniet van 6 tot 9 dagen onbegeleid wandelen langs de gehele lengte van de tocht of wandel de hoogtepunten van de Yorkshire Dales en de Eden Vallei als aparte routes in 4 tot 6 dagen.

De gehele Lady Anne's Way

Skipton naar Penrith 100 mijl/160 km

Wij bieden 3 opties aan over de gehele tocht, u kan kiezen tussen 6, 8 of 9 dagen afhankelijk van hoe ver u per dag wil lopen. De tocht gaat in plaatsen over hoog gelegen veengrond, de 6 daagse optie is alleen geschikt voor geoefende wandelaars.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
LA7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 17 mijl/27 km €1095 - €1275 Info Boek
LA9 8 Dagen wandelen (9 Nachten) 13 mijl/21 km €1382 - €1623 Info Boek
LA10 9 Dagen wandelen (10 Nachten) 11 mijl/18 km €1533 - €1804 Info Boek

Lady Anne's Way Hoogtepunten - De Yorkshire Dales

Skipton naar Kirkby Stephen 63 mijl/101 km

Deze optie concentreert zich op het meest spectaculaire deel van de Lady Anne’s Way door de Yorkshire Dales. De tocht begint met een wandeling over eeuwenoude paden langs de rivier Wharfe naar Wensleydale. De tocht volgt dan een historisch karrepad dat hoog door de heuvels gaat en bekend staat als de ‘Lady Ann Highway’ naar Mallerstang en eindigt in Kirkby Stephen.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
LAD7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 11 mijl/18 km €1095 - €1275 Info Boek

Lady Anne's Way Hoogtepunten - The Lady Anne Highway en Eden Vallei

Hawes naar Penrith 52 mijl/84 km

Deze mooie tocht begint in Hawes bij de ‘Lady Anne’s Highway’ een eeuwenoud pad, in de Yorkshire Dales. Het pad verlaat daarna de ruige veenlanden en gaat verder met relaxed wandelen langs de mooie rivieren, een groen landschap en aardige dorpjes in de Eden vallei. De tocht eindigt bij Brougham kasteel nabij Penrith. De afstanden zijn kort gehouden zodat u de tijd heeft de dorpjes en de mooie natuur en uitzichten te bekijken.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
LAE7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 9 mijl/14 km €1095 - €1275 Info Boek