Lady Anne's Way Hoogtepunten - De Yorkshire Dales

Skipton naar Kirkby Stephen in 6 Dagen wandelen Code: LAD7

Deze optie concentreert zich op het meest spectaculaire deel van de Lady Anne’s Way door de Yorkshire Dales. De tocht begint met een wandeling over eeuwenoude paden langs de rivier Wharfe naar Wensleydale. De tocht volgt dan een historisch karrepad dat hoog door de heuvels gaat en bekend staat als de ‘Lady Ann Highway’ naar Mallerstang en eindigt in Kirkby Stephen.

Dit is de eerste helft van de Lady Anne’s Way, en het meest adembenemende deel door de Yorkshire Dales, dit is een leuke tocht als u niet de tijd heeft de gehele route te lopen. Beginnend bij Lady Anne’s geboorteplaats, de route zet zich voort langs de rivier Wharfe door mooie kalkstenen dorpjes. Het pad gaat dan de heuvels in van Wensleydale naar Mallerstang met zijn wilde en dramatische natuurschoon en eindigt in Kirkby Stephen. Dit is het meest uitdagende deel van de Lady Anne’s Way maar met kortere dagen.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Skipton voor uw eerste overnachting
Dag 2 Skipton naar Burnsall 12 19
Dag 3 Burnsall naar Buckden 16 26
Dag 4 Buckden naar Askrigg dan transfer naar Hawes 12 19
Dag 5 Transfer terug naar Askrigg dan wandelen naar Hawes 6 10
Dag 6 Hawes naar Outhgill dan transfer naar Kirkby Stephen 12 19
Dag 7 Transfer terug naar Outhgill dan wandelen naar Kirkby Stephen 5 8
Dag 8 Vetrek uit Kirkby Stephen na uw ontbijt

Wharfedale: Skipton naar Buckden
De route begint in Skipton, de geboorteplaats van Lady Anne Clifford, met zijn goed bewaarde middeleeuwse kasteel. Dit deel wordt gedomineerd door de rivier Wharfe. U volgt de rivier langs de imposante ruïnes van Lady Anne’s Barden Toren naar het gehuchtje Buckden aan de voet van Buckden Pike. Het pad gaat langs de rivier en door het bos en glooiend weideland. Ook treft u mooie typische Yorkshire dorpjes langs ‘dry stone walls’ en verlaten oude veeschuren. Tevens gaat het de heuvels door het kalksteengebied in en langs overblijfselen uit de IJzertijd met prachtige uitzichten over Littondale en Wharfedale. Langs dit gedeelte van de tocht zijn er mogelijkheden genoeg om te stoppen voor een kopje thee in één van de gezellige cafeetjes.

Wensleydale: Buckden naar Hawes
Dit is weer een gevarieerd deel van de tocht, het laat Wharfdale achter en steekt het veenland over op een oude Romeinse weg met prachtige uitzichten over Addlebrough. Het pad daalt dan af naar Wensleydale waar u Nappa Hall passeert, dit behoorde ooit toe aan Lady Anne. Dan gaan u verder naar het aardige dorpje Askrigg. Nu volgt u de rivier Ure door een typisch Dales Country landschap, heuvelachtige veldjes verdeeld door kalkstenen muurtjes. Hawes is een van de hoogstgelegen dorpjes in Engeland en bekend vanwege zijn kaas en het Dales Countryside Museum.

Lady Anne’s Highway en Mallerstang: Hawes naar Kirkby Stephen 
Een spectaculair gedeelte van de tocht; het begint met een klim op Cotter End (500 meter). Het pad trekt rond de heuvel met mooie uitzichten over de vallei en de Dandrymire-viaduct op de beroemde Settle to Carlisle spoorweg. U bent nu op de “Lady Anne Clifford’s Highway” een eeuwenoud pad dat regelmatig door Lady Anne gebruikt werd. Het pad volgt nu de rivier Ure tot Hellgill, hier loopt u Yorkshire uit en betreedt u Cumbria. De wandeltocht gaat verder langs de rivier Eden en daalt af naar het aardige Mallerstang Common met uitzichten over Wild Boar Fell. Hier vindt u St Mary’s Church en de ruïnes van Pendragon kasteel. Deze zijn beide ooit gerestaureerd door Lady Anne. Dan een plezierige wandeling naar Kirkby Stephen met een interessante kerk en de bekende Saksische Loki steen.

Middelmatig

Deze tocht is goed te doen door mensen met een redelijk goede conditie die kaart kunnen lezen. De Lady Anne’s Way gaat voornamelijk langs rivieren, valleien en bossen maar er zijn ook afgelegen delen over veenland waar het terrein is heuvelachtig is.

Terrein: Een mengeling van beboste valleien, rivier paden en afgelegen veenland. Een beetje van alles wat de Dales en de Eden Vallei te bieden hebben.

Hoe zijn de paden: De paden zijn over het algemeen goed onderhouden en duidelijke alhoewel delen modderig kunnen zijn met slecht weer.

Hoeveel klimmen/ dalen? De route klimt en daalt meeste dagen- met 3 dagen die 300 meter klimmen. Het hoogtepunt tussen Buckden en Askrigg is 549 meter.

Bewegwijzering: Geen. U moet uw gidsje en kaart gebruiken.

Navigatie: De paden zijn voornamelijk duidelijk over de gehele tocht maar u moet kaart kunnen lezen en met een kompas om kunnen gaan voor het geval het mistig is over het veenland gedeelte. In sommige valleien gaat de tocht via rustige paden die minder vaak bewandeld worden deze kunnen iets minder duidelijk zijn.

Weer: Slecht weer kan voorkomen, zelfs in de zomermaanden, zodat u goed moet kunnen navigeren. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en publieke telefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood  Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Skipton

Met zijn schitterende en goed bewaarde middeleeuwse kastelen, geplaveide straatjes en zijn ligging aan de zuiderlijke grens van het Yorkshire Dales National Park is Skipton een leuke plek om een extra dag door te brengen. Het is een vriendelijk klein stadje met een markt 4 dagen per week, u kan het kasteel verkennen, een boot tripje nemen op het kanaal of het winkelcetrum in de Victoriaanse stijl bezoeken.

Hawes

Hawes is een levendig marktstadje midden in het Yorkshire Dales National Park omringd door een spectaculair landschap. Met vele ambachtelijke en antiek winkeltjes, leuke restaurantjes en cafes is dit een mooie plaats om een welverdiende rustdag in te lassen.
De beroemde Wensleydale kaas komt uit dit schilderachtige dorpje. Het Dales Countryside Museum is een bezoekje waard en er is een traditionele touwmakerij waar u rond kan kijken. Dichtbij is ook Hardraw Force, Engeland's hoogste waterval.

Kirkby Stephen

Kirkby Stephen is een traditioneel marktstadje met historische gebouwen, keistenen weggetjes en interessante kleine winkeltjes. Het wordt omringt door een boeren landschap en ruige natuur. Kirkby Stephen ligt ver van andere steden en heeft daardoor een hechte gemeenschap.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1095
met bagagevervoer €1195
met lunchpakketten €1180
met lunchpakketten en bagagevervoer €1275

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €81
Solo Luggage Supplement (per day) €0