De gehele Hadrian's Wall tocht

Wallsend naar Bowness on Solway in 7 dagen wandelen Code: HW8

Wij bieden 5 tochten aan, die de gehele route dekken, hoe langer de vakantie, hoe korter u iedere dag hoeft te lopen. De populairste keuzes zijn 7 of 8 dagen.

Van alle volledige muur van Hadrianus wandeltochten zijn de 7 en 8 daagse mogelijkheden het populairst. Voor de meeste redelijk fitte wandelaars, hebben deze vakanties de beste balans tussen afstand en tijd. Evenals de andere wandelvakanties, hebben we kortere wandeldagen in het heuvelachtige meest spectaculaire deel, waar de interessantste overblijfselen zijn gevonden. Hierdoor heeft u meer tijd om rond te kijken. De laatste dag is weliswaar lang, maar vlak.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Wallsend voor uw eerste overnachting
Dag 2 Wallsend naar Newburn 11 18
Dag 3 Newburn naar Port Gate dan transfer naar Corbridge 14 23
Dag 4 Corbridge naar Humshaugh 6 9
Dag 5 Humshaugh naar Twice Brewed 13 21
Dag 6 Twice Brewed naar Lanercost 14 23
Dag 7 Lanercost naar Carlisle 15 24
Dag 8 Carlisle naar Bowness on Solway 16 26
Dag 9 Vetrek uit Bowness on Solway na uw ontbijt

Wallsend naar Newburn
De route begint in Wallsend in Newcastle op de lokatie van Segedunum, een fort met een museum. Het volgt de rivier Tyne naar het centrum, met de ‘Blinking Eye Millenium Bridge’, die leidt naar het ‘Baltic Arts Centre’ en de ‘Sage Building’ De route volgt de rivier tot Newburn aan de rand van Newcastle.

Newburn naar Humshaugh
De route voert door het aangename landschap van ‘Tyne Valley Country Park’, daarna een geleidelijke klim over een landweggetje naar het op de heuveltop gelegen stadje Heddon. U ziet een keur aan torens en ‘Milecastles’. De laatste drie kilometer van dit deel worden gekenmerkt door een voortdurende afdaling via een aangenaam parkachtig landschap van North Tyne Valley en de pittoreske dorpen Wall, Chollerford en Humshaugh. Deze dorpen gebruiken we als overnachtingsplaatsen.

Humshaugh naar Twice Brewed
Dit deel begint in een mooi parklandschap, maar het pad komt spoedig in Northumbria National Park, een klassiek gebied rond de Romeinse muur. U treft hier weidse uitzichten over golvend veenland. De route klimt in het begin voortdurend en passeert veel interessante plaatsen zoals Black Carts Turret, Brocolitia Roman Fort en de Whin Sill hoogvlakte. De uitzichten over het open heidegebied, de South Tyne Valley, de Pennines, de muur zelf en de heuvelrug zijn adembenemend. De route passeert de goed bewaard gebleven Housteads Fort en gaat verder in een eveneens indrukwekkend landschap naar Twice Brewed en uw accommodatie.

Twice Brewed naar Gilsland
Twice Brewed is een goede plaats om een rustdag in uw wandelvakantie in te plannen, zodat u tijd heeft om het Vindolanda Roman Fort te bezichtigen. De wandelroute vervolgt de hoogvlakte, over ruwe steile rotsen van Windshield, even indrukwekkend als het vorige deel van de tocht. Het passeert de restanten van Great Chesters Fort en het museum van het Romeinse leger en loopt door naar de mooie dorpjes Greenhead en Gilsland.

Gilsland naar Carlisle
Net na Gilsland bereikt u het fort van Birdoswald, waarna de route hoog boven de steile helling van South Tyne Valley verder gaat, voordat de geleidelijke afdaling in het dorpje Banks begint. Een vruchtbaar agrarisch en parkachtig landschap vervangt de veengronden als de route voortdurend afdaalt door de aardige dorpen Walton en Irthington. Het laatste deel van de tocht gaat naar de historische grensplaats Carlisle. Carlisles geschiedenis is duidelijk verbonden met zijn kathedraal, kasteel en oude stadsmuren.

Carlisle naar Bowness on Solway
Het laatste deel is in volledige tegenstelling tot alles wat u hiervoor gezien hebt. Aanvankelijk gaat u langs de oevers van het nu trage water van de rivier Eden en dan langs de volkomen vlakke zoutmoerassen van Solway Firth. De bergen van het Lake District zijn zichtbaar in het zuiden en Schotland ligt precies aan de andere kant van het water in het noorden. De prachtige riviermonding is internationaal bekend om zijn interessante vogelleven, het gebied heeft een vredige uitstraling.

Makkelijk - Middelmatig

Van alle National Trails die wij organiseren, is deze het gemakkelijkst. De route loopt door een glooiend landschap met een paar korte steile klimmetjes in het middelste deel. Veel mensen met beperkte wandelervaring hebben deze route voltooid.

Terrein: Gevarieerd. Stedelijke wandelpaden op de eerste dag, dan door velden en parkland tot Housesteads. Op het centrale deel van het pad gaat het op en neer tot 350m, dan meer velden en parkland naar Carlisle, gevolgd door de kustvlakte naar Bowness on Solway.

Hoe zijn de paden: Vrij goed. Goed onderhouden paden, hoewel secties modderig kunnen zijn bij nat weer.

Hoeveel klimmen/ dalen: Niet te veel. Over het algemeen glooiend landschap met enkele korte kleine klimmetjes in het midden.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig. Goed gedefinieerde paden, en goede bewegwijzering.

Weer & Navigatie: Slecht weer kan voorkomen, zelfs in de zomermaanden, zodat u goed moet kunnen navigeren. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

De kwaliteit van de accommodatie langs de Hadrian’s Wall is goed en gevarieerd, wij gebruiken kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer).

Eenpersoonskamers:

Wij kunnen eenpersoonskamers voor u boeken op deze route maar kunnen vaak niet meer dan twee eenpersoonskamers per groep boeken. Er word een toeslag gerekend voor eenpersoonskamers.

Hieronder een paar voorbeelden van de accommodatie die wij langs de Hadrian’s Wall gebruiken:

 

Willowford Farm B&BWillowford Bedroom

Willowford Farm B&B has a unique location on one of the longest unbroken stretches of Hadrian’s Wall. The farmhouse is full of character with exposed wooden beams, local Westmorland slate flooring and antique furniture.

Visit their website at www.willowford.co.uk

WheatSheaf Wheatsheaf Hotel

You will always get a warm welcome at the Wheatsheaf Hotel in the heart of the Roman town of Corbridge. A traditional building with beautifully refurbished rooms and a comfortable bar and restaurant to relax in after a day’s walking.

Visit their website at www.wheatsheafhotelcorbridge.co.uk

WallsendWallsend Old Rectory

This old rectory is full of character and charm. It is set in lovely wooded grounds with pleasant rural views and perfectly located at the end of Hadrian’s Wall. Lyn and Andy are great hosts and can assure you of a great welcome and a hearty breakfast.

Visit their website at www.wallsend.net

 

Hunter Crook Lodge

Hunter Crook Lodge is a beautiful guesthouse situated in lovely open Northumberland countryside. Delicious breakfasts and comfortable rooms. An evening meal prepared by a professional chef using the best local produce.
A very pleasant stay after a day’s hard walking along the wall.

Visit their website at: huntercrook

Algemene reisinformatie voor het Hadrian’s Wall gebied zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar. U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u parkeert de eerste nacht nabij uw accommodatie in Tynemouth. De volgende ochtend rijdt u naar Wallsend (10-15 min) de start van uw tocht waar wij een parkeerplaats voor u kunnen regelen (neem contact op voor informatie over de kosten) u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer of per taxi.

Aanreis:
Per vliegtuig: Newcastle vliegveld heeft zijn eigen metro station (uw heeft wisselgeld nodig voor de ticket machine). De reistijd van het vliegveld naar Newcastle centraal is ongeveer 20 minuten, stap over bij Monument voor Tynemouth.
Per openbaar vervoer: Neem de trein naar Newcastle, van het centraal station, vandaar neem de metro naar Tynemouth (uw heeft wisselgeld nodig voor de ticket machine). Volg de instructies op uw accommodatiekaartje naar uw eerste overnachtigingsadres.
Per auto: Vanuit het zuiden, ga noord door de Tyne Tunnel (A19) volg de A19 naar de A1058 kustweg richting Tynemouth. volg de aanwijzingen naar uw accommodatie op het kaartje in uw vakantiepakket, zie Google maps for details: Google maps
Per Boot: DFDS Seaways vaart naar Newcastle, bij ankomst in Tynemouth staan er bussen te wachen die in naar Newcastle centraal brengen (£3.80 p.p.) als u de eerste nacht in Tynemouth verblijft is het makkelijkste een taxi te nemen naar uw eerste overnachting, dit is maar een paar minuten rijden.

Terugreis:
Neem de bus van Bowness on Solway naar Carlisle (ongeveer 45 min) er is een bus om 07.30 en een om 10.20. Op Zondag is er geen dienstbus, er is echter wel een taxi bus naar Carlisle om 10.40, deze kost £6 p.p. Carlisle heeft een groot treinstation voor verder reizen, met verbindingen naar het noorden, zuiden en oosten.
Per Boot: Reis naar Newcastle centraal station, er vertrekt een bus van het station naar de boot om 14.45 en 15.45 (de bus heeft een DFDS logo).dfdsseaways

Twice Brewed

Twice Brewed is een goede plaats voor een rustdag- het ligt in het midden van het mooiste deel van de muur en dichtbij de best bewaarde Romeinse forts. U kan makkelijk een dag doorbrengen in Vindolanda, er zijn uitgebreide opgravingen, een museum met de vele vondsten rond het fort en er wordt vaak nog verder gewerkt aan de opgravingen. Housesteads en het Roman Army Museum zijn ook in de buurt.

Carlisle

Carlisle is een historische grensstad, compleet met kathedraal en een kasteel. Tullie House museum heeft een hoop Romeinse vondsten en is de moeite van een bezoekje waard. De kathedraal dateert van 1122 en is iedere dag open. Het kasteel domineert de stad en heeft een klein militair museum, er zijn dagelijks begeleide tochten. Er zijn een hoop winkels, restauranten en cafés.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1079
met bagagevervoer €1138
met lunchpakketten €1179
met lunchpakketten en bagagevervoer €1233

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €70
Solo Luggage Supplement (per day) €0