North Lakes Traverse

North Lakes Rondwandeling van Keswick in 5 dagen wandelen Code: NL6

De gehele tocht beginnend in Dockray (na uw eerste overnachtiging in Keswick) deze wandeling bezoekt het noord west Lake District, met 3 meren en een bergpas.

Dit is een van onze eigen routes en verbindt de meren Ullswater, Thirlmere en Derwentwater. Deze route gaat langs meren, het hoogland (‘fells’) en de bergpassen van de noordelijke Lakes. Waar mogelijk zijn er hoge en lage routevarianten, dus u kunt deze route aanpassen aan uw prestatieniveau, conditie of aan het weer! Het is een mooie introductie tot het Noord West Lake District, met een hoop variatie.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Keswick voor uw eerste overnachting
Dag 2 Transfer naar Dockray dan wandelen naar Pooley Bridge 8 13
Dag 3 Pooley Bridge naar Patterdale 12 19
Dag 4 Patterdale naar Thirlmere 7 11
Dag 5 Thirlmere naar Rosthwaite 7 11
Dag 6 Rosthwaite naar Keswick 9 14
Dag 7 Vetrek uit Keswick na uw ontbijt

Dockray naar Pooley Bridge
Een taxi haalt u ’s ochtends op bij uw accommodatie in Keswick om u naar Dockray te brengen; het begin van uw wandelvakantie. De wandeling gaat door glooiend boerenland voordat u door de bossen afdaalt naar Aira Force; een van de bekendste watervallen in het Lake District. Vanaf hier gaat u door bosland boven Ullswater naar Pooley Bridge voor de tweede overnachting.

Pooley Bridge naar Patterdale
Vanaf Pooley Bridge volgt de route de hele oostelijke oever van Ullswater naar de derde overnachting in Patterdale. Het pad volgt de oever door velden en bossen en daarna over de hellingen van Hallin en Place. Een hogere routevariant gaat via het afgelegen gehucht Martindale naar de top van Place Fell met spectaculair uitzicht over het meer bij Helvellyn.

Patterdale naar Thirlmere
Deze dag leidt een goed pad de route voorbij de oude mijn naar Sticks Pass (750 m hoog) op de Helvellyn-kam, voordat het steil afdaalt naar Thirlmere voor de volgende overnachting. Vanaf de pas kunt u bij mooi weer Thirlmere, Bassenthwaite, Ullswater, Skiddaw en Blencathra zien. Op deze dag is er geen keuze voor een hoge of lage route.

Thirlmere naar Borrowdale
Er zijn twee route varianten voor deze dag: beiden klimmen uit de Thirlmere-vallei over de Ullscarf kam naar Watendlath: een afgezonderd boerengehucht, compleet met een bergmeer, eenden en een tearoom! De route gaat via de beboste helling naar de prachtige Borrowdale-vallei voor een overnachting.

Borrowdale naar Keswick
De laatste dag gaat langs de oevers van Derwent Water (lage route) of over Cat Bells (hoge route); een bergkam met uitzichten aan de ene kant over Newlands en de andere over Derwent Water naar Keswick, het einde van de trip.

Middelmatig

De Rob Roy tocht is relatief makkelijk, de wandeling gaat voornamelijk over goede paden en landweggetjes. Met wat wandelervaring en een redelijke conditie is deze route goed te doen.

Terrein: Het grootste deel van de route volgt bospaden, meerzomen en de lagere hellingen van de omliggende bergen.

Hoe zijn de paden: Voornamelijk goed, de tocht maakt gebruik van bos, oude spoorweg en fietspaden zowel als landweggetjes en voetpaden. Er zijn een paar dagen waar het wat rotsachtiger is maar niets te uitdagend.

Hoeveel klimmen/ dalen: De meeste dagen is er niet veel aan klimmen of afdalingen behalve de dag naar Killin waarop een klim is van 400 meter.

Bewegwijzering: Geen, u moet uw gidsje en kaart gebruiken.

Navigatie: Vrij eenvoudig op de laag gelegen delen, maar het kan mistig zijn op een paar delen, u moet dus kunnen navigeren.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en publieke telefoons.
Kaarten 2 Ordnance Survey kaarten (1:25000) die de hele route omvatten.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood  Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de North Lakes Traverse zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

U kan uw auto in Keswick laten staan gedurende uw tocht.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthavens zijn Manchester en Newcastle, dan trein naar Penrith en bus naar Keswick (30 min).
Per openbaar vervoer: Trein naar Penrith en bus naar Keswick (30 min).
Per auto: Keswick is in het noorden van het Lake District, de dichtbijzijnste snelweg is de M6 dan A66.

Terugreis:
Per openbaar vervoer: Bus naar Penrith (30 min). Er is een treinstation in Penrith vanwaar er directe treinen gaan naar Manchester, Newcastle, Glasgow en London.
Per auto: A66 naar Penrith dan M6 snelweg.

Keswick

Keswick is een gezellig dorp met een leuk autovrij centrum met vele cafeetjes waar u buiten kan zitten op een mooie dag. Er zijn talloze buitensport winkels (vergeet niet uw Cotswold kortingskaart mee te nemen) als u buitensportartikelen nodig heeft is dit de plaats om ze aan te schaffen. U kan een dagje uitrusten en de winkels, cafeetjes en restaurants aandoen, of een van de vele kleine wandelingetjes in de omgeving maken. Er is ook een uurlijkse boottocht rond het meer. Ons kantoor is in Keswick gevestigd, kom even langs om hallo te zeggen of uw volgende vakantie te boeken!

Patterdale

Patterdale biedt een spectaculair landschap in een vredige omgeving. U kan een boottochtje maken op Lake Ullswater stoomboot naar Pooley Bridge. Dit gehuchtje in het midden van het Lake District is een mooie plek om een rustdag te nemen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1016
met bagagevervoer €1145
met lunchpakketten €1087
met lunchpakketten en bagagevervoer €1210

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €19