Heuvels en Meren - Milngavie- Crianlarich

Milngavie naar Crianlarich in 4 dagen wandelen Code: WHL4

Spectaculair landschap langs Loch Lomond.

Voor wandelaars met een tijdslimiet bied deze optie de eerste helft van de West Highland Way. Deze wandelvakantie gaat over de mooie laaglanden en langs lochs (meren) en een groot gedeelte langs Loch Lomond.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Milngavie voor uw eerste overnachting
Dag 2 Milngavie naar Drymen 12 19
Dag 3 Drymen naar Rowardennan 14 23
Dag 4 Rowardennan naar Crianlarich 20 32
Dag 5 Vetrek uit Crianlarich na uw ontbijt

Milngavie – Drymen
DeWest Highland Way wandelvakantie begint in Milngavie, een buitenstad van Glasgow, en loopt over glooiende heuvels en laagvlakten. Het is er plezierig wandelen langs de valleien van de Blane en de Endrick, met goed uitzicht op de heuvels.

Drymen – Rowardennan
De tocht loopt verder over afwisselend goede bospaden, gematigde hellingen op Conic Hill en heuvelpaden. De route naar Loch Lomond is zeer schilderachtig.

Rowardennan – Crainlarich
Vandaag is het hoofdzakelijk stevig wandelen over de rotsen en boomwortels langs het meer, met af en toe wat klauterwerk. Dit kan een wat ruig en inspannend deel van de tocht zijn, vooral ten noorden van Inversnaid.

Middelmatig - Uitdagend

Duizende wandelaars voltooien ieder jaar de West Highland Way, maar bent u zich er van bewust dat dit een uitdagende tocht is die door een bergachtig en afgelegen gebied gaat. Er zijn ook een paar langere dagen. Dit is een tocht voor ervaren wandelaars.

Terrein: Gevarieerd- laag gelegen weidegronden, heuvels en hoge bergpassen.

Hoe zijn de paden: De tocht is goed onderhouden maar er zijn delen die rotsachtig zijn en soms is het modderig. Goede bergschoenen zijn noodzakelijk.

Hoeveel klimmen/ dalen: De twee grootste klimmen – 500 meter op Devil’s Staircase en 700 meter klim Kinlochleven uit zijn op de laatste twee dagen.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: De bewegwijzering is goed en de paden duidelijk maar zijn een paar delen waar de tocht over afgelegen veenland en door een hoog berglandschap gaat, waar het soms mistig kan zijn, u moet dus goed met een kaart en kompas om kunnen gaan.

Weer: Sommige mensen hebben geluk en doen de gehele tocht in goed weer maar de meeste mensen zullenop zijn minst wat regen moeten verwachten en mogelijk mist op de hoger gelegen delen. Vroeg of laat in het seizoen zijn sneeuw en hagel mogelijk. Goede warme kleding en regenkleding zijn noodzakelijk.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

 

Hier zijn een paar voorbeelden van de accommodatie die we gebruiken op de West Highland Way:

Inveroran HotelThe Inveroran Hotel

Het Inveroran Hotel is een historische herberg aan het oude drovers-pad dat nu bekend staat aan de West Highland Way. De kleine bar is vol van karakter en een leuke plek om medewandelaars te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Een karaktervolle Schots hotel in een spectaculaire omgeving.

Visit their website at: www.inveroran.com

Ashbank Ashbank B&B

Ashbank is een heel gezellige B&B gerund door een gastvrije paar die alles doen om uw verblijf aangenaam te maken. In het mooie dorp Drymen en niet ver van de pub, Ashbank is een populaire keuze voor wandelaars. Het ontbijt is uitstekend en wij weten zeker dat u zal genieten van uw verblijf in deze fantastische B & B.

Visit their website at: www.ashbank-drymen.co.uk

2013-04-03 10.08.59The Kings House Hotel

Het Kings House is waarschijnlijk een van de oudste pensions in Schotland, op een zeer afgelegen locatie in de Highlands. Het geheel vernieuwde hotel bied comfortabele accommodatie, stevige maaltijden en een heerlijk ontbijt.

Visit their website at: www.kingshousehotel.co.uk

 

Algemene reisinformatie voor de West Highland Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer – neem contact met ons op voor prijzen en verdere informatie.

Aanreis:
Per vliegtuig:
De dichtbijzijnste luchthaven is Glasgow, er gaat een regelmatige shuttlebus naar Glasgow centraal station, dan trein naar Milngavie (25 min reistijd).
Per openbaar vervoer: Trein naar Glasgow dan trein naar Milngavie (25 min reistijd).
Per auto: Milngavie is 10 km ten noorden van Glasgow. Voor Glasgow neem de M6 noord dan de A74. Vanuit Glasgow volg de A81 naar Milngavie.

Terugreis: Crianlarich heeft een trein station.

Crianlarich

Crianlarich is een goede plaats voor een rustdag zodat u de mooie West Highland trein kan nemen voor een bezoekje aan Oban- een apart kustplaatsje. Oban is bijna geheel omringt door land, dit maakt de haven heel beschut, er is een mooi klein wandelingetje naar McCaig’s toren, een monument gebouwd door de filantropische bankier John Stuart McCaig, hij had gepland een kopie van het colosseum in Rome te bouwen maar toen hij sterfde waar alleen de buitemuren gebouwd, dit staat vandaag de dag nog steeds op een heuvel boven het stadje. Er zijn leuke winkles en cafés in Oban en u kan langs Ganavan Sands lopen en uitrusten op het strand.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €703
met bagagevervoer €741
met lunchpakketten €745
met lunchpakketten en bagagevervoer €781

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €82
Solo Luggage Supplement (per day) €0