Meren en Bergen - St Bees naar Kirkby Stephen

St Bees naar Kirkby Stephen in 6 dagen lopen Code: CCL7

Een doorkruising van het Lake District van west naar oost, de tocht bezoekt veel van de bekendste meren, valleien en bergen van het noorden van het Lake District. Dit is een prachtige tocht op zichzelf die alle hoogtepunten van de Lakes aandoet.

Dit is de eerste helft van het Kust tot Kust pad en een fantastische tocht op zichzelf. Een doorkruising van west naar oost van het Lake District die vele van de meest beroemde meren, valleien en bergketens van de noordelijke Lakes aandoet. Dit is een spectaculaire tocht die veel van de hoogtepunten van het Lake District bezoekt.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar St Bees voor uw eerste overnachting
Dag 2 St Bees naar Ennerdale 14 23
Dag 3 Ennerdale naar Rosthwaite 15 24
Dag 4 Rosthwaite naar Grasmere 9 14
Dag 5 Grasmere naar Patterdale 9 14
Dag 6 Patterdale naar Shap 16 26
Dag 7 Shap naar Kirkby Stephen 21 34
Dag 8 Vetrek uit Kirkby Stephen na uw ontbijt

St Bees naar Grasmere – In het hart van het Lake District
De route start aan de kust van de Ierse zee in het dorpje St Bees. Na het beklimmen van de indrukwekkende zandstenen klippen, gaat het pad landinwaarts door een landbouwgebied en het voorgebergte naar Ennerdale Bridge aan het begin van het Lake District. Het pad gaat verder omhoog naar Ennerdale onder Pillar Rock, alvorens verder te klimmen naar Brandreth, hoog in het rotsachtige gebied met een geweldig uitzicht over Great Gable en de vallei van Buttermere. De route daalt dan af naar Borrowdale via de Honister Pas. De volgende dag is het weer klimmen, als het pad stijgt naar het verlaten Greenup Gill en weer omlaag de vallei in van Far Easedale. U kunt ook over de Lion and the Lamb naar Grasmere lopen. Een gedenkwaardige dag met uitzichten in alle richtingen over Lakeland’s rotsen.

Van Grasmere naar Kirkby Stephen – Oostelijke Lakes & Upper Eden
U klimt na Grasmere verder, de route gaat over de Helvellyn keten, over de pas bij Grisdale tarn. Of voor de meer avontuurlijken, via de top van Helvellyn, de op twee na hoogste berg van Engeland. Daarna daalt het pad af naar Patterdale aan de oever van Ullswater. Het meest verlaten gebied van de wandeling gaat van Ullswater over Kidsty Pike, een geweldig uitzichtpunt over het gebergte van het Lakeland. Dan naar beneden naar Haweswater en vervolgens naar Shap. Als u het Lake District achter u heeft gelaten, gaat de route tussen Shap en Kirkby Stephen eerder door golvend dan bergachtig landschap verder. Het pad gaat over de kalkstenen hellingen en over paden door veengebied. Het passeert het liefelijke plaatsje Orton en verder passeert het vele prehistorische plaatsen naar het marktstadje Kirkby Stephen.

Middelmatig - Uitdagend

Duizende wandelaars voltooien ieder jaar dit deel van de Coast to Coast, maar bent u zich er van bewust dat dit een uitdagende tocht is die door een bergachtig en afgelegen gebied gaat. Er zijn ook een paar langere dagen. Dit is een tocht voor ervaren wandelaars.

Terrein: Gevarieerd, bergachtig voor het grootste deel van de tocht maar lager veenlandschap na Shap.

Hoe zijn de paden: Weer, gevarieerd. Vele delen van de tocht zijn op goed begaande paden en landweggetjes maar er zijn delen die modderig, nat, rotsachtig of steil zijn (alhoewel meestal niet allemaal tegelijkertijd).

Hoeveel klimmen/ dalen: Er zijn flinke klimmen op het eerste deel van de tocht, de laatste dag naar Kirkby Stephen is glooiender.

Bewegwijzering: Er is wat bewegwijzering maar de route gaat door een hoog berglandschap waar het soms mistig kan zijn, u moet dus goed met een kaart en kompas om kunnen gaan.

Weer & Navigatie: Slecht weer kan voorkomen, zelfs in de zomermaanden, zodat u goed moet kunnen navigeren. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, café’s en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Coast to Coast zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar. U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthavens zijn Manchester en Newcastle vanwaar u de trein neemt naar St Bees. (neem contact met ons op als u op Zondag reist.)
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation in St Bees, de treinen gaan meestal van Carlisle waar u over moet stappen naar St Bees.
Per auto: St Bees ligt aan de kust in Cumbria ongeveer een uur rijden van afslag 40 op de M6. Van de M6 volgt u de A66 dan de A595.

Terugreis: Het treinstation ligt 2 km van het centrum, er zit een lijst met taxibedrijven in uw vakantiepakket.

Grasmere

Grasmere is een heel leuk dorpje om een rustdag door te brengen. Het is een gezellig plaatsje midden in het Lake District Nationaal Park. Ooit woonde hier de bekende dichter William Wordsworth, zijn huizen Dove Cottage en Rydal Mount kunnen bezocht worden. Ook in het centrum van Grasmere is St Oswold church en de begraafplaats met de graven van de Wordsworth familie. Het dorpje ligt aan het mooie meertje van dezelfde naam en heeft gezellige cafés, winkletjes en pubs. Er is een bus service naar Keswick en Ambleside mocht u het Lake District wat verder willen verkennen.

Patterdale

Patterdale biedt een spectaculair landschap in een vredige omgeving. U kan een boottochtje maken op Lake Ullswater stoomboot naar Pooley Bridge. Dit gehuchtje in het midden van het Lake District is een mooie plek om een rustdag te nemen.

Kirkby Stephen

Kirkby Stephen is een traditioneel marktstadje met historische gebouwen, keistenen weggetjes en interessante kleine winkeltjes. Het wordt omringt door een boeren landschap en ruige natuur. Kirkby Stephen ligt ver van andere steden en heeft daardoor een hechte gemeenschap.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1030
met bagagevervoer €1100
met lunchpakketten €1115
met lunchpakketten en bagagevervoer €1180

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €0