St Oswald's Way Short Break

Lindisfarne – Warkworth in 4 Dagen wandelen Code: SOC5

Als u maar 4 of 5 dagen tijd heeft is het kustelijke deel van de St Oswald’s Way aan te raden.

Deze 4 daagse St Oswald Way wandelvakantie biedt een goede balans tussen beschikbare tijd en afstand. U zult genoeg tijd hebben om dit prachtige deel van de Northumberland kust te bekijken.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Lindisfarne voor uw eerste overnachting
Dag 2 Lindisfarne naar Belford 12 19
Dag 3 Belford naar Seahouses 11 18
Dag 4 Seahouses naar Howick 12 19
Dag 5 Howick naar Warkworth 11 18
Dag 6 Vetrek uit Warkworth na uw ontbijt

Lindisfarne naar Warkworth
Uw tocht begint op het prachtige eiland Lindisfarne, ook bekend als Holy Island. U steekt over naar het vasteland bij laag tij en loopt via makkelijke bospaden naar Belford. Het is mogelijk om een uitstapje te maken naar St Cutbert’s Cave. U loopt verder in oostelijke richting tot u weer bij de zee komt in Bamburgh. Hier bevindt zich één van de mooiste kastelen in Engeland.
De volgende stop is Seahouses, waar u een boottochtje kan maken naar de Farne Islands. Daar vindt u papegaaiduikers (voorjaar) zeekoeten en arctische sterns. Daarna volgt één van de meest spectaculaire kusten in het land, langs Beadnell, met zijn kleine haventje en imposante kalkovens tot u tenslotte de ruïnes van Dunstanburgh Castle ziet. Een stukje verder ligt het vissersplaatsje Craster, bekend om zijn gerookte haring. Nog iets verder ten zuiden ligt het mooie Alnmouth. Een wandeling door de duinen, met prachtige uitzichten over Coquet Island brengt u naar de het historische marktplaatsje Warkworth met zijn imposante 12e eeuwse kasteel.

Makkelijk - Middelmatig

Dit is een voornamelijk een vlakke wandeling langs de kust en kan gelopen worden door mensen met weinig wandelervaring.

Terrein: Een vlakke wandeling langs de kust met een kleine uitstap naar de lage Kyloe heuvels. U gaat voornamelijk langs kustpaden, landweggetjes en stranden.

Hoe zijn de paden: Over het algemeen zijn de paden goed onderhouden en makkelijk te volgen maar soms wat zanderig. Wandelen op het zachte zand van het strand kan wat vermoeiend zijn maar er is bijna altijd een paralel pad naast het strand.

Hoeveel klimmen/ dalen: Bijna geen klimmen, de meeste dagen zijn vlak. Het hoogtepunt van de route, bij St Cuthbert’s Cave is net over 200 meter.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede paden en bewegwijzering, houd uw kaart en gidsje echter bij de hand.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

To the start of the trail – Holy Island/Lindisfarne

By Air: The nearest International Airport to the trail is Newcastle. There is a Tyne & Wear Metro station at Newcastle Airport with frequent services to Newcastle Central Station (journey time approx. 30 min).

By Public Transport: The most convenient railway station for Holy Island (Lindisfarne) is Berwick-upon-Tweed. Berwick station (BWK) is located on the East Coast Main Line with hourly trains between London Kings Cross, Newcastle and Edinburgh.

From Berwick-upon-Tweed: Perryman’s bus service 477 runs between Berwick station and Holy Island although the times and frequency vary considerably according to the tides and safe crossing times (journey time approx. 35 min). See http://www.perrymansbuses.co.uk
Alternatively, you may wish to make the journey by taxi but again this will be restricted by the tides (journey time approx. 35 min). There is a taxi rank at Berwick station. We can provide you with taxi company numbers if you wish to pre-book.
By Road: Holy Island (Lindisfarne) is located just off the A1 trunk road between Alnwick and Berwick-upon-Tweed. Please note that the Island is only accessible across a causeway at low tide. Details of the 2014 safe crossing times can be found at: http://www.northumberlandlife.org/holy-island/Page2.asp We also supply details about the safe crossing times during your stay in your holiday pack.
You must take note of the safe crossing times and plan your journey accordingly – do not attempt to cross the causeway at any other time as the tides come in very rapidly and the journey across can become very dangerous.
From the end of the trail (Warkworth)
By Public Transport: The most convenient railway station for Warkworth is Alnmouth. Alnmouth station (ALN) is located on the East Coast Main Line with hourly trains between London Kings Cross, Newcastle and Edinburgh. There is no taxi rank at this station.
From Alnmouth Station: Arriva Northumbria bus service X18 runs between Alnmouth station and Warkworth hourly (journey time approx. 20 mins).

Lindisfarne

Het Holy Island van Lindisfarne is een prachtige plaats voor een rustdag. Omdat het eiland alleen toegankelijk is met eb is het mogelijk dat u pas laat aankomt en niet de kans krijgt om dit mooie eiland te bekijken. Het heeft vele historische attracties en bevindt zich in het Lindisfarne Nationaal natuur reservaat. Let op: het kasteel is op Maandag gesloten.

Seahouses

Seahouses staat bekend om de mooie stranden rondom, zijn aardige haventje en de boot trips naar de Farne Islands. Op de Farne Islands is er een overvloed van wild te zien, zoals papegaaiduikers en zeeleeuwen. Zeker de moeite van een bezoek waard.

Warkworth

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €841
met bagagevervoer €923
met lunchpakketten €897
met lunchpakketten en bagagevervoer €976

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €20