De gehele Rob Roy Way

Drymen naar Pitlochry in 7 dagen wandelen Code: RW8

Wij bieden twee vakanties aan die gehele tocht omvatten, de langer het aantal dagen de korter de dagelijks te lopen afstanden.

De 7 dagen/ 8 nachten Rob Roy Way wandelvakantie is onze aanrader. Dit geeft u genoeg tijd om de tocht op een aangenaam tempo te wandelen en te genieten van de omgeving.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Drymen voor uw eerste overnachting
Dag 2 Drymen naar Aberfoyle 10 16
Dag 3 Aberfoyle naar Callander 10 16
Dag 4 Callander naar Strathyre 9 14
Dag 5 Strathyre naar Killin 12 19
Dag 6 Killin naar Ardtalnaig dan transfer terug naar Killin 12 19
Dag 7 Transfer naar Ardtalnaig dan wandelen naar Aberfeldy 15 24
Dag 8 Aberfeldy naar Pitlochry 11 18
Dag 9 Vetrek uit Pitlochry na uw ontbijt

Drymen – Aberfoyle
U begint met een aardige beschutte wandeling op een klein weggetje voordat u het grote Loch Ard bos betreed en verder loopt over bospaden. De route loopt helemaal door de bossen tot Aberfoyle de meest zuidelijke van de Trossachs dorpjes.

Aberfoyle – Strathyre
Een schitterende wandeling door de Menteith heuvels over bos en stenen paadjes naar Loch Venachar. De laatste paar kilometers gaan over een stil weggetje het stadje Callander in, hier zijn winkeltjes en cafeetjes. U verlaat Callander via de oevers van de rivier Teith en loopt de Schotse Highlands in. Hier volgt u een oude spoorweg langs de westerlijke oever van Loch Lubnaig tot u bij uw bestemming aankomt: Strathyre.

Strathyre – Killin
Weer verder noord op bospaden tot u weer de oude spoorweg op loopt, dit is een gevarieërde dag met mooie uitzichten over de rivier en dan Loch Earn. Het is mogelijk om een uitstapje te maken naar Rob Roy’s graf in Balquidder. Killin is aan het westerlijke eind van Loch Tay.

Killin – Ardtalnaig
Dit gedeelte is het hoogtepunt van de trip, u klimt door het bos de heuvels in aan de zuiderlijke oever van Loch Tay met mooie uitzichten over de ruige Trarmacan heuvels. Het paseert het bergmeertje Lochahan Breachlaich en klimt verder omhoog door hoge veengronden voordat de route weer afdaalt naar de oevers van Loch Tay. Hier loopt u verder over kleine weggetjes naar Ardtalnaig, een klein gehuchtje aan het meer. U wordt terug gebracht voor uw tweede nacht in Killin.

Ardtalnaig – Aberfeldy
Na uw transfer terug naar Ardtalnaig om uw route te vervolgen begint u uw wat meer inspannende dag naar Aberfeldy. U loopt via bospaden naar de mooie watervallen van Moness en Birks o’ Aberfeldy, het pad dat naar beneden lijdt is soms stijl maar houten platformen en bruggen maken de afdaling naar Aberfeldy makkelijker. Het is mogelijk om de Aberfeldy Malt Whiskey distillerij en het 16de eeuwse Menzies kasteel te bekijken.

Aberfeldy – Pitlochry
Deze dag gaat voornamelijk via rustige weggetjes naar Pitlochry. De dag begint met een vlakke weg die geleidelijk steiler wordt alnaar geleidelijk af te dalen richting Pitlochry.
Pitlochry staat bekend om zijn Hydro electrische dam en visladder ( een speciale plaats waar de vissen omhoog kunnen zwemmen om de dam te vermijden). Er zijn ook twee whiskey distillerijen die bezocht kunnen worden.

Middelmatig

De tocht volgt valleien en gaat rond de zoom van de grotere heuvels. Daar er een paar langere dagen bij zijn is deze route geschikt voor de meer ervaren wandelaars.

Terrein: Rivierpaden, glooiende heuvels en veenland.

Hoe zijn de paden: Voornamelijk goed paden en tracks, delen kunnen echter modderig zijn.

Hoeveel klimmen/ dalen: De meeste dagen klimmen/ dalen tussen de 200- 500 meter.De meeste klimmen/ afdalingen zijn echter vrij kort.

Bewegwijzering: Vrij goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig- goede bewegwijzering en over het algemeen goed onderhouden paden. Er zijn een paar afgelegen delen dus u moet hier goed opletten.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Rob Roy zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer – neem contact met ons op voor prijzen en verdere informatie.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthaven is Glasgow International of Glasgow Prestwick, er gaat een regelmatige shuttlebus naar Glasgow centraal station (25 min), dan bus (geen direct service) of taxi naar Drymen (22 km).
Per openbaar vervoer: Trein naar Glasgow, dan bus (geen direct service) of taxi naar Drymen (22 km).
Per auto: A811 vanuit Stirling (25 km) of A809 vanuit Glasgow (25 km)

Terugreis: Pitlochry heeft een trein station.

Pitlochry

Pitlochry is een Victoriaans plaatsje aan de rivier Tummel. De rivier werd gedamd in 1950 en een visladder aangelegd om de duizenden zalmen die ieder jaar de rivier op zwemmen de dam te vermijden. Er zijn glazen wanden aangebracht waar u naar de zalmen kan uitkijken. Er is een leuk wandelingetje langs de visladders, dan verder voorbij de Scottish Plant Collectors Garden en terug via de rivier Garry. Het is ook mogelijk om een bootje te huren of te vissen op Loch Faskally.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1132
met bagagevervoer €1268
met lunchpakketten €1231
met lunchpakketten en bagagevervoer €1360

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €0