De Cotswold Way

Chipping Campden naar Bath in 6 dagen wandelen Code: CT7

Wij bieden 5 vakanties die de hele tocht bestreiken. De langer de vakantie hoe korter de dagelijks te wandelen afstanden. De meest populaire opties zijn de 8 en 9 daagse varianten.

De hele Cotswold Way in 6 dagen is geschikt voor de meer ervaren wandelaar. Met een hogere dagelijks af te leggen afstand is er minder tijd om de vele bezienswaardigheden te bekijken. Het is een mooie tocht door een gevarieerd landschap.

 

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Chipping Campden voor uw eerste overnachting
Dag 2 Chipping Campden naar Winchcombe 18 29
Dag 3 Winchcombe naar Dowdeswell dan transfer naar Cheltenham 11 18
Dag 4 Transfer terug naar Doweswell dan wandelen naar Painswick 17 27
Dag 5 Painswick naar Dursley 15 24
Dag 6 Dursley naar Old Sodbury 19 31
Dag 7 Old Sodbury naar Bath 20 32
Dag 8 Vetrek uit Bath na uw ontbijt

Chipping Campden naar Stanton
De Cotswold Way begint bij het stadshuis in het centrum van Chipping Campden, een van de liefelijkste en mooiste plaatsjes langs de tocht. Het pad klimt geleidelijk naar Dover’s Hill (230m) met uitzichten over de vallei van Evesham voordat het verder gaar naar Broadway Tower, het twee na hoogste punt op de tocht (312m). Na de afdaling naar het aardige dorpje Broadway klimt het pad weer omhoog naar Shenberrow Hill voor dat het weer afdaalt naar het mooie Stanton.

Stanton naar Cleeve Hill
Van Stanton gaat het pad verder door een weide landschap naar het gehuchtje Church Stanway. De route klimt dan naar de top van het escarpment bij Stumps Cross waar vandaan het een oud veedrijvers pad volgt dan verder naar Beckbury Camp, een Hill Fort uit het IJzeren tijdperk. Het pad daalt af naar Winchcombe en gaat rond Cleeve Common – het hoogste punt van de route (330m). Bij slecht weer, of voor mensen die minder tijd hebben, kan een stuk worden afgestoken over de Common, dit scheelt 6 km.

Cleeve Hill naar Painswick
Dit deel volgt de westelijke rand van het escarpment met mooie uitzichten over Cheltenham en over de vallei van Glouchester. Van een heuvelfort uit de IJzertijd daalt het pad af naar het Dowdeswell reservoir en volgt de rand naar Severn Springs, Leckhampton Hill en uiteindelijk Crickley Hill. Vanuit Crickley Hill gaat het pad langs de beboste rand naar Cooper’s Hill en meer panoramische uitzichten. U gaat verder door de bossen boven Prinknash Abdij naar Painswick Beacon. Dan een mooie afdaling naar het dorp.

Painswick naar King’s Stanley
Painswick is ongeveer halverwege de route, vele mensen kiezen dit punt voor een extra overnachting om de mooie historische gebouwen te bekijken. Het volgende deel gaat door een weids landschap naar Scottsquar Hill, voordat u het bosland inloopt richting Haresfield Beacon. Het pad gaat dan tussen Stroud en Stonehouse door alvorens het Stoudwater kanaal over te steken naar King’s Stanley.

King’s Stanley naar Wotton-under-Edge
U gaat weer terug het escarpment op via een steil pad, hier gaat het verder door een beukenbos tot u bij Nympsfield Long Barrow uitkomt. Hier zijn spectaculaire uitzichten van Coaley Peak op Frocester Hill. Het pad gaat weer het bos in, met vele klimmetjes en afdalingen voordat het afdaalt naar het marktstadje Dursley.

Na deze afdaling klimt het pad weer omhoog naar Nibley Knoll en de imposante uitzichten van het Tynedale monument. Het pad loopt verder over de helling voordat het uitkomt in het oude stadje Wotton-under-Edge.

Wotton-under-Edge naar Bath
Na een goede klim uit Wotton is het makkelijk wandelen naar het aardige kleine plaatsje Little Sodbury. De tocht zet zich voort door het landgoed van Dodington House waarna het verder gaat naar vredige plaatsje Tormarton. Meer ontspannen wandelen door een weide landschap naar Dyrham Park dan geleidelijk omhoog naar het gehuchtje Pennsylvania en de top van Lansdown Hill. Het pad volgt weer het escarpment naar Prospect Stile vanwaar er prachtige uitzichten over Bath zijn, hierna daalt u af naar deze beroemde stad waar de wandeling eindigt bij de baden.

Makkelijk - Middelmatig

Dit is een relatief makkelijk National Trail, die duidelijk bewegwijzerd is. Een goede introductie tot lange afstandswandelingen.

Terrein: Gevarieerd- het terrein is glooiend, niet bergachtig. Het pad klimt het escarpment (helling) op en af in het noordelijke deel en gaat door een lager (maar nog steeds glooiend) weide landschap in het zuidelijke deel.

Hoe veel stijging? Het terrein is glooiend en het gaat een hoop op en neer, met een paar korte steile stukjes, het hoogste punt is 330 meter. De klimmetjes en afdalingen zijn meestal niet meer dan 150- 200 meter.

Bewegwijzering: Voornamelijk goed maar u moet u kaart en gidsje ook gebruiken.

Navigatie: Vrij eenvoudig. Goede duidelijke paden en goed bewegwijzerd.

Het weer: Het weer is wisselvallig maar vaak warmer dan het noorden van Engeland. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.

Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.
Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, café´s en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvatten.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Cotswold Way tocht zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto in Chipping Campden wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer of per taxi- neem contact met ons op voor verdere informatie en prijzen. Het is beter aan het begin van de tocht te parkeren, parkeren in Bath is erg duur.

Aanreis:
Per vliegtuig: Het dichtbijzijnste vliegveld nabij Chipping Campden is Birmingham (ongeveer 56km). Alternatieven zijn London Heathrow of Gatwick.
Per openbaar vervoer: Het dichtbijzijnste trein station nabij Chipping Campden is in Moreton-in-Marsh, er zijn regelmatige directe treinen van London Paddington. U kan Moreton-in-Marsh ook bereiken per trein van Birmingham, Bath and Bristol maar moet overstappen in Oxford of Reading. Er zijn 3 bussen per dag van Moreton-in-Marsh (Maandag – Zaterdag) naar Chipping Campden, of u kan een taxi nemen, het is 12km. Let op, er zijn geen bussen op Zondag.
Per auto: Chipping Campden ligt langs de B4081, net van de A44, de weg tussen Oxford en Worcester. Het is ongeveer 45 minuten naar Oxford of Worcester.

Terugreis van Bath:
Per openbaar vervoer:
Er zijn vele manieren om vanuit Bath door te reizen, het dichtbijzijnste vliegveld is Bristol.
Per Trein: Er zijn regelmatige en snelle verbindingen naar London (anderhalf uur reistijd) of Birmingham (2 uur) . U kan ook de trein nemen naar Moreton-in-Marsh om uw auto op te halen maar u moet dan overstappen in Reading, dan bus of taxi naar Chipping Campden.
Per bus: Er gaan regelmatige National Express bussen van en naar Bath.

Chipping Campden

Vele mensen kiezen ervoor om een extra dag in Chipping Campden door te brengen voor de aanvang van de tocht om de tijd te hebben deze mooie plaats beter te bekijken. Vele van de huizen in deze middeleeuwse marktplaats dateren uit de 14e tot de 17e eeuw, ze zijn gebouwd van het bekende Cotswold limestone, een honingkleurig kalksteen. Het is ook een goede plek om een uitstapje naar Stratford-upon-Avon te maken, Shakespeare’s geboorteplaats, dit is ongeveer een uur met de bus (geen bus op Zondag).

Winchcombe

Winchcombe is een aantrekkelijk klein stadje, bekend vanwege de liefelijke huisjes met rozen rond de deur. Het heeft ook een interessante kerk die gedecoreerd is met gargoyles- ieder van deze vertegenwoordigde een inwoner rond 1460, het bezit ook een altaarkleed dat bewerkt is door Catherine of Aragon in de 14 de eeuw. De Winchcombe Folk & Police Museum en het Winchcombe Railway Museum zijn beide een bezoek waard, zowel als Sudeley Castle.

Painswick

Painswick is een prachtig stadje, in een perfecte lokatie halverwege de tocht. Het heeft elegante witte stenen gebouwen. Hier vandaan kan u de Rococo Garden bezoeken, ontworpen in de 18 de eeuw en uniek in Engeland.

Bath

Dit is de meest populaire keus voor een of twee extra nachten. Deze schitterende stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. De Cotswold Way eindigt buiten de imposante Bath abdij, deze dateert uit de 7de eeuw. Hier vandaan kan u de spectaculaire Georgiaanse architectuur bekijken, waaronder de Royal Crescent, the Circus, the Assembly Rooms en de Pulteney Bridge. Of u kan Bath’s Romeinse baden bezoeken in de Thermae Spa met verre uitzichten over de stad. Bath is een levendige stad met vele pleintjes, parken, cafés, restaurants en museums.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1062
met bagagevervoer €1128
met lunchpakketten €1148
met lunchpakketten en bagagevervoer €1209

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €83
Solo Luggage Supplement (per day) €0