De Speyside Way

Buckie naar Aviemore in 5 dagen wandelen Code: SP6

Wij bieden twee vakanties aan die gehele tocht omvatten, de extra dag betekend dat u iedere dag iets minder ver wandelt.

Van de twee Speyside Way wandelvakanties (exclusief de zijtakken) is dit de kortste. Als u de gehele tocht wilt lopen maar niet veel tijd heeft is deze tocht een goede keuze.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Buckie voor uw eerste overnachting
Dag 2 Buckie naar Fochabers 10 16
Dag 3 Fochabers naar Craigellachie 13 21
Dag 4 Craigellachie naar Ballindalloch 12 19
Dag 5 Ballindalloch naar Grantown-On-Spey 13 21
Dag 6 Grantown-On-Spey naar Aviemore 17 27
Dag 7 Vetrek uit Aviemore na uw ontbijt

Buckie – Fochabers
De Speyside Way wandelvakantie begint in het vissersdorpje Buckie aan de Moray Firth. U wandelt over een oude spoorweg langs de kust voordat u uitkomt bij Spey Bay. Hier vandaan volgt de wandeltocht paden en sporen langs de rivier naar Fochabers.

Fochabers – Craigellachie
Dit is een makkelijke wandeldag. U volgt bospaden en kleine weggetjes met een geleidelijke stijging naar het Ben Aigen woud. U wordt beloond met mooie uitzichten over de Spey valley. Craigellachie is de bestemming van vandaag, dit ligt in het midden van het malt-whiskygebied.

Craigellachie – Ballindalloch
Weer een gemakkelijke wandeldag langs een oude spoorweg door een gevarieerd landschap van beboste valleien, rivierpaden en boerenland. Er is bij Aberlour een whiskydistilleerderij die bezocht kan worden.

Ballindalloch – Grantown-on-Spey
Een meer uitdagende wandeling vandaag met prachtige uitzichten. Er zijn mooie dennenbossen tussen Cromdale en Grantown-on-Spey; een klein dorpje met historische gebouwen.

Grantown-on-Spey – Aviemore
Weer een ontspannende dag met goede uitzichten die langs oude spoorwegen, bospaden, onverharde paden en veenland naar Aviemore loopt. Mocht de afstand een beetje teveel zijn is het mogelijk om de laatste 10 km een trein te nemen van Boat of Garten.

Middelmatig

Dit is een makkelijke en goed bewegwijzerde tocht. Een ontspannende week in een prachtige omgeving.

Terrein: Bossen en weideland in de Spey vallei met af en toe een stukje over de lagere hellingen van de omliggende heuvels.

Hoe zijn de paden: Goede tracks en paden, kleine delen kunnen rotsachtig of modderig zijn.

Hoeveel klimmen/ dalen: Niet al te veel. Een glooiend landschap voor het grootste deel van de tocht. Een paar grotere klimmen tot op 200 meter.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig op de laag gelegen delen, houd uw kaart en gidsje echter bij de hand.

Weer: De oost kust is droger en zonniger dan de rest van het land maar soms kan het winderig zijn, er is een grotere kans op regen als u dichter bij de bergen komt op het eind, goed regenkleding en warme kleren zijn essentieel.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

 

 

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Speyside Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump.co waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer – neem contact met ons op voor prijzen en verdere informatie.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthavens zijn Inverness en Aberdeen, van het vliegveld reist u per trein naar Keith, dan bus (geen regelmatige dienst) of taxi naar Buckie (20 km).
Per openbaar vervoer: Trein naar Keith, dan bus (geen regelmatige dienst) of taxi naar Buckie (20 km).
Per auto: Buckie ligt aan de Moray firth kust in Schotland, volg de A98 richting Buckie, dan de A942 naar het centrum.

Terugreis: Aviemore heeft een trein station.

Ballindalloch

Ballindalloch is een landelijk plaatsje liggend tussen de oever van de rivier Spey en Ben Rinnes. In het centrum is het prachtige Ballindalloch kasteel, een van de mooiste kastelen in Schotland, het staat bekend als de ‘parel van het noorden’. Een bezoek aan het kasteel en de omliggende tuinen is een hoogtepunt van deze vakantie. Beide Cragganmore and Glenfarclas distilleerderijen liggen in Ballindalloch en u kan een tour nemen. Het is ook mogelijk een rondje golf te spelen op de Ballindalloch Castle Golf Course.

Grantown-On-Spey

Grantown-on-Spey is een elegant Georgiaans dorpje centraal gelegen in de Spey Vallei en omringd door een spectaculair landschap. Bezoekers kunnen het Grantown Heritage Museum bekijken of het Revack Landgoed met zijn mooie tuinen, een orchidee kweekhuis en natuurpaden. Grantown is ook beroemd voor zijn 18 holes golfbaan.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €914
met bagagevervoer €1037
met lunchpakketten €985
met lunchpakketten en bagagevervoer €1102

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €69
Solo Luggage Supplement (per day) €24