De Peddars Way Knettishall Heath naar Hunstanton

Knettishall Heath naar Hunstanton in 4 dagen wandelen Code: PNP5

We hebben twee opties op de Peddars Way; 3 dagen wandelen (4 nachten) en 4 dagen wandelen (5 nachten). Makkelijk vlak lopen met historische dorpen langs de route. Er zijn wel een paar langere dagen op deze tocht.

De Peddars Way wandelvakantie in 4 dagen. Dit geeft u genoeg tijd om van het landschap te genieten en de historische dorpen langs de route te bezoeken.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Thetford voor uw eerste overnachting
Dag 2 Taxi naar Knettishall Heath, lopen naar Little Cressingham 15 24
Dag 3 Little Cressingham naar Castle Acre 12 20
Dag 4 Castle Acre naar Sedgeford 14 22
Dag 5 Sedgeford naar Hunstanton 7 11
Dag 6 Vetrek uit Hunstanton na uw ontbijt

Knettishall Heath naar Little Cressingham

De Peddars Way wandelvakantie begint in Thetford, de volgende ochtend zal een taxi u naar Knettishall Heath brengen, het begin van uw wandeling. De eerste paar kilometers volgt u een beboste weg voordat de wandelroute de verhoogde Romeinse weg op gaat. Zorg ervoor dat u uw verrekijker meeneemt want u passeert Brettenham Heath, een groot heidegebied met vele vogelsoorten. U komt door Stonebridge. Hier is een pub waar u kunt stoppen voor een drankje of wat lunch. Na Stonebridge vindt u een reeks van stenen sculpturen langs de route, deze zijn geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het gebied.

Little Cressingham naar Hunstanton

Een rechte weg leidt naar Castle Acre door grotendeels landbouwgrond. Het dorpje South Pickenham is een bezoek waard vanwege de historische kerk die dateert uit 1075, een 15e eeuwse muurschildering van St. Christopher en een heel apart orgel. Bij Castle Acre loopt u binnen via de Bailey Gate, dit is één van de twee stenen poorthuizen die ter verdediging van de stad gebouwd waren in de 12e eeuw. De Castle Acre priorij en het kasteel zijn zeer imposant, de priorij dateert uit 1090 en het kasteel werd opgericht vlak na de Normandische verovering. Er is een winkel, een pub en een paar tearooms.
De weg leidt door het platteland naar Holme-next-the-Sea, het einde van de Peddars Way. De laatste overnachting op de Peddars Way is in Hunstanton, 5km naar het zuidwesten.

Makkelijk

Dit is een vlakke wandeling en kan gelopen worden door mensen met weinig wandelervaring.

Terrein: Een vlakke wandeling. U gaat voornamelijk langs kustpaden, landweggetjes en stranden.

Hoe zijn de paden: Over het algemeen zijn de paden goed onderhouden en makkelijk te volgen.

Hoeveel klimmen/ dalen: Dit is een vlakke route

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede paden en bewegwijzering,

 


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline
Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Met het vliegtuig en openbaar vervoer:
De internationale luchthavens met de beste verbindingen naar Norfolk zijn Stansted en Heathrow. Van Stansted is het 1,5 uur reistijd (overstappen in Cambridge) vanaf Heathrow is het 3 uur reistijd, metro naar Kings Cross vervolgens de trein naar Cambridge, overstappen naar Thetford. Er zijn ook vluchten direct naar Norwich van Amsterdam (KLM) Trein naar Thetford (0,5 uur reistijd).

Per Auto: Uit het zuiden M11 (Cambridge) dan A11 naar Thetford. Uit het noorden: neem de M6 tolweg en M6 naar Newmarket Bypass/A14 in Cambridgeshire naar Thetford.

Terugreis:
Bus naar Kings Lynn (reistijd 0.45 uur, bussen elk half uur) en vervolgens verder met de trein.

Castle Acre

Castle Acre heeft een 13e-eeuwse kasteelruïne, stadspoort en priorij, deze zijn zeker een bezoek waard. Er zijn een paar kleine winkels en pubs voor een ontspannen dag. Zie deze link voor meer informatie over Castle Acre:Castle Acre

Hunstanton

De Victoriaanse badplaats Hunstanton met zijn mooie gestreepte kliffen, stranden en kleurrijke tuinen is een leuke plek voor een rustdag. Er is genoeg te zien en doen met winkels, cafés, natuur- en vogelreservaten. Het is mogelijk een treintje naar de vuurtoren of een boottocht naar Europa's grootste zeehondenkolonie te nemen. Zie deze link voor meer informatie over Hunstanton: Hunstanton

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €819
met bagagevervoer €906
met lunchpakketten €875
met lunchpakketten en bagagevervoer €959

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €21