De Peddars Way en Norfolk Coast Path

Knettishall Heath naar Cromer in 9 dagen wandelen Code: PN10

De volledige route kan in 6, 7 of 9 dagen worden glopen, afhankelijk van uw tempo en hoeveel tijd u wil nemen om rond te kijken. Het is de moeite waard een paar rustdagen toe te voegen om de natuurgebieden langs de kust te bezoeken en te genieten van de rustige stranden.

De 9 daagse Peddars Way wandelvakantie geeft u genoeg tijd om van de omgeving te genieten.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Thetford voor uw eerste overnachting
Dag 2 Transfer to Knettishall Heath then walk to Little Cressingham 15 24
Dag 3 Little Cressingham to Castle Acre then transfer to Great Massingham 12 20
Dag 4 Transfer back to Castle Acre then walk to Sedgeford 14 22
Dag 5 Sedgeford naar Hunstanton 7 11
Dag 6 Hunstanton naar Brancaster 9 14
Dag 7 Brancaster naar Wells-Next-the-Sea 12 19
Dag 8 Wells-Next-the-Sea naar Blakeney 8 13
Dag 9 Blakeney to Weybourne then bus transfer to Cromer 8 13
Dag 10 Bus transfer back to Weybourne then walk to Cromer 8 13
Dag 11 Vetrek uit Cromer na uw ontbijt

Knettishall Heath naar Little Cressingham

De Peddars Way wandelvakantie begint in Thetford, de volgende ochtend zal een taxi u naar Knettishall Heath brengen, het begin van uw wandeling. De eerste paar kilometers volgt u een beboste weg voordat de wandelroute de verhoogde Romeinse weg op gaat. Zorg ervoor dat u uw verrekijker meeneemt want u passeert Brettenham Heath, een groot heidegebied met vele vogelsoorten. U komt door Stonebridge. Hier is een pub waar u kunt stoppen voor een drankje of wat lunch. Na Stonebridge vindt u een reeks van stenen sculpturen langs de route, deze zijn geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het gebied.

Little Cressingham naar Hunstanton

Een rechte weg leidt naar Castle Acre door grotendeels landbouwgrond. Het dorpje South Pickenham is een bezoek waard vanwege de historische kerk die dateert uit 1075, een 15e eeuwse muurschildering van St. Christopher en een heel apart orgel. Bij Castle Acre loopt u binnen via de Bailey Gate, dit is één van de twee stenen poorthuizen die ter verdediging van de stad gebouwd waren in de 12e eeuw. De Castle Acre priorij en het kasteel zijn zeer imposant, de priorij dateert uit 1090 en het kasteel werd opgericht vlak na de Normandische verovering. Er is een winkel, een pub en een paar tearooms.
De weg leidt door het platteland naar Holme-next-the-Sea, het einde van de Peddars Way. De laatste overnachting op de Peddars Way is in Hunstanton, 5km naar het zuidwesten.

Hunstanton naar Burnham Overy Staithe

U kunt terug naar Holme-next-the-Sea lopen onder of boven langs de kliffen, afhankelijk van het getij. Wanneer het eb is uit het is de moeite waard om de strandoptie te nemen om de prachtig gekleurde kliffen te bekijken. Het dorp Thornham biedt een aangename lunchstop aan met een aantal historische pubs. Het pad loopt verder langs moerassen en bij eb droogvallende wad met tal van vogels. U zult ook langs een aantal visserskraampjes komen waar u krab, wulken en kokkels kunt kopen. Daarna loopt u verder richting Scolt Head door de duinen en langs moerasgebieden om uit te komen in Burnham Overy Staithe.

Burnham naar Wells-next-the-Sea

Een mooi deel van de kust met tal van stranden tot aan Wells-next-the-Sea, waarvan het witte zandstrand van Holkham Beach het meest bekende is. Met dennenbossen en duinen op de achtergrond is dit op een mooie dag één van de beste stranden in Groot-Brittannië! Na het passeren van Holkham Gap gaat de route door de dennenbossen en langs een roeivijver. Zorg ervoor dat u hier even het strand bezoekt met de kleurrijke strandhuisjes. Als uw benen er op dit punt genoeg van hebben is het mogelijk om een miniatuurspoorweg naar de Wells-next-the-Sea te nemen.

Wells-next-the-Sea naar Cromer

Nog een mooie dag langs de kust wandelen! U gaat voornamelijk door kwelders. Er zijn een paar leuke stadjes langs de weg waar u de lokale zeevruchten kunt proeven. Bij Blakeney kijkt u uit over Blakeney Point, een 16 km lange zandbank met een permanente zeehondenkolonie en een overvloed aan vogels. Het is mogelijk om een boottocht naar Blakeney Point te maken of te lopen via Cley maar het is het beste een rustdag in te lassen als u de uitstap naar Blakeney Point wil maken. Na Cley next the Sea loopt u langs een kiezelstrand met een wijds uitzicht over de kust naar Weybourne. Het laatste stuk naar Cromer volgt de kliffen richting Sheringham, een aangename plaats voor een lunchstop met een groot strand en leuke winkeltjes. Een kleine klim brengt u naar Roman Camp en vervolgens naar het hoogste punt van de route (102 m) Beacon Hill. De wandeling eindigt op Cromer pier, een passend einde voor deze kustwandeling!

Makkelijk - Middelmatig

Dit is een vlakke wandeling en kan gelopen worden door mensen met weinig wandelervaring.

Terrein: Een vlakke wandeling. U gaat voornamelijk langs kustpaden, landweggetjes en stranden.

Hoe zijn de paden: Over het algemeen zijn de paden goed onderhouden en makkelijk te volgen.

Hoeveel klimmen/ dalen: Dit is een vlakke route

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede paden en bewegwijzering,

 


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.
Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline
Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Met het vliegtuig: De internationale luchthavens met de beste verbindingen naar Norfolk zijn Stansted en Heathrow. Van Stansted is het 1,5 uur reistijd (overstappen in Cambridge) vanaf Heathrow is het 3 uur reistijd, metro naar Kings Cross vervolgens de trein naar Cambridge, overstappen naar Thetford. Er zijn ook vluchten direct naar Norwich van Amsterdam (KLM) Trein naar Thetford (0,5 uur reistijd).

Met de auto: Uit het zuiden M11 (Cambridge) dan A11 naar Thetford. Uit het noorden: neem de M6 tolweg en M6 naar Newmarket Bypass/A14 in Cambridgeshire naar Thetford.

Terugreis:
Er is een treinstation in Cromer, reistijd naar Londen 3 uur, overstappen in Norwich.

Castle Acre

The 13th century Castle Acre castle ruins, Bailey Gate and the Cluniac Priory are well worth a visit. There are a few small shops and pubs for a relaxing day off.  See this link for more information on Castle Acre Castle Acre

Hunstanton

The Victorian seaside resort of Hunstanton  with it’s beautiful striped cliffs, beaches and colourful gardens  is a great place for a rest day. There is plenty to see and do with shops, cafés, nature and bird reserves.  If you want to give your legs a rest you can take the land train to the lighthouse or a boat trip to view Europe’s largest seal colony.

Wells-Next-the-Sea

Wells is a lovely town with a little harbour full of crabbing boats, a white sandy beach, Georgian architecture and surrounded by pine woodlands. A pleasant laid back place to spend a relaxing day. There are plenty of small local shops and eateries.

Blakeney

A pleasant traditional fishing village, this is a good place to stop if you want to make a trip out to Blakeney Point. This 16 km long spit is home to a permanent seal colony and has many bird species nesting between April and July. You can take a boat trip out to the spit (times vary according to the tides) or you can walk in from Cley.

Cromer

The seaside resort of Cromer is well known for it’s magnificent pier, beaches, birdlife and many family owned shops and restaurants. There are several nearby National Trust properties with beautiful gardens to while away the day. Alternatively you can take a boat trip to Blakeney Point to watch the seals or go bird watching in what is considered the bird watching capital of Britain.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1651
met bagagevervoer €1848
met lunchpakketten €1778
met lunchpakketten en bagagevervoer €1966

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €21