West Highland & Great Glen Ways Combined

West Highland & Great Glen Ways in 11 days Walking Code: WHGG12

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Milngavie voor uw eerste overnachting
Dag 2 Milngavie naar Drymen 12 19
Dag 3 Drymen naar Rowardennan 14 23
Dag 4 Rowardennan naar Crianlarich 20 32
Dag 5 Crianlarich naar Inveroran 16 26
Dag 6 Inveroran naar Kinlochleven 19 31
Dag 7 Kinlochleven naar Fort William 14 23
Dag 8 Fort William naar Gairlochy dan transfer terug naar Spean Bridge 10 16
Dag 9 Transfer naar Gairlochy dan wandelen naar South Laggan 13 21
Dag 10 South Laggan naar Invermoriston 18 29
Dag 11 Invermoriston naar Drumnadrochit 14 23
Dag 12 Drumnadrochit naar Inverness 18 29
Dag 13 Vetrek uit Inverness na uw ontbijt

Milngavie – Drymen
De West Highland Way begint in Milngavie, een buitenstad van Glasgow, en loopt over glooiende heuvels en laagvlakten. Het is er plezierig wandelen langs de valleien van de Blane en de Endrick, met goed uitzicht op de heuvels.

Drymen – Rowardennan
De tocht loopt verder over afwisselend goede bospaden, gematigde hellingen op Conic Hill en heuvelpaden. De route naar Loch Lomond is zeer schilderachtig. Rowardennan – Crainlarich Vandaag is het hoofdzakelijk stevig wandelen over de rotsen en boomwortels langs het meer, met af en toe wat klauterwerk. Dit kan een wat ruig en inspannend deel van de tocht zijn, vooral ten noorden van Inversnaid.

Crainlarich – Inveroran
Een typische hooglandwandeling door valleien en over lage passen met gematigde hellingen op voornamelijk goed gebaande paden. Vandaag kunt u genieten van vele prachtige berggezichten.

Inveroran – Kinlochleven
Een gematigde tot zware dag met adembenemend natuurschoon. Het terrein is overwegend goed begaanbaar, maar zeer onbeschut, wat lastig kan zijn met slecht weer. Wees hierop voorbereid!

Kinlochleven – Fort William
Uw laatste dag begint met een steile klim vanuit Kinlochleven, gevolgd door oneffen paden in Nevis Forest, en eindigt met een lichte afdaling naar Fort William.

Uitdagend

Dit is het makkelijkere deel van de West Highland Way en stopt voordat het meer serieuze berg terrein bereikt verder op de route. Er zit wel een lange dag bij van Rowardennan langs de rand van Loch Lomond, u moet dus wel wandelervaring en een goede conditie hebben.

Terrein: Gevarieerd- weidelandschap, lagere berghellingen en beboste paden langs het meer.

Hoe zijn de paden: De tocht is goed onderhouden maar er zijn delen die rotsachtig zijn en soms is het modderig. De oever van Loch Lomond is bekend voor zijn boomwortels. Goede bergschoenen zijn noodzakelijk.

Hoeveel klimmen/ dalen: Maximaal 500 meter per dag.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede paden en bewegwijzering, houd uw kaart en gidsje echter bij de hand.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.

Crianlarich

Crianlarich is een goede plaats voor een rustdag zodat u de mooie West Highland trein kan nemen voor een bezoekje aan Oban- een apart kustplaatsje. Oban is bijna geheel omringt door land, dit maakt de haven heel beschut, er is een mooi klein wandelingetje naar McCaig’s toren, een monument gebouwd door de filantropische bankier John Stuart McCaig, hij had gepland een kopie van het colosseum in Rome te bouwen maar toen hij sterfde waar alleen de buitemuren gebouwd, dit staat vandaag de dag nog steeds op een heuvel boven het stadje. Er zijn leuke winkles en cafés in Oban en u kan langs Ganavan Sands lopen en uitrusten op het strand.

Fort William

Fort William is de hoofdstad van de Highlands van Schotland, het bevindt zich aan Loch Linnhe, een zeearm. Het is geen mooi stadje maar er zijn een aantal winkels en een paar goede buitensport zaken mocht u het een en ander nodig hebben. Een hoop mensen nemen hier een rustdag om Ben Nevis te beklimmen, Groot Brittannië’s hoogste berg (1344 meter). Het is een lange klim, u moet een goede conditie en uitrusting hebben om dit te ondernemen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €888
met bagagevervoer €888

Verdere opties

Extra overnachtigingen €0
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €0
Solo Luggage Supplement (per day) €0