Muur van Hadrianus

Het Hadrian’s Wall / Muur van Hadrianus pad is officieel in 2003 geopend en is een groot succes gebleken. De route volgt de muur van Hadrianus die door de Romeinse keizer gebouwd werd tussen n.Chr 120 en 128 om het noorden van het imperium te beveiligen.

De tocht kruist het land door van de oost kust bij Newcastle naar de west kust. Beginnend in Wallsend, dichtbij de aankomstplaats van de boot, loopt de tocht door het golvende landschap van Northumberland, het pad gaat dan verder naar de historische stad Carlisle en vervolgt door de vlaktes van de Solway kust en het eindpunt Bowness on Solway.

Iedere mijl was er een milecastle met twee wachttorens er tussen. Alhoewel delen geplunderd zijn voor de lokale huizen is het middelste stuk goed bewaard gebleven, waaronder verscheidene forten en milecastles.

Onze vakanties

We have a range of walking holidays along Hadrian’s Wall, from a 3 day short break on the most dramatic, central section of the wall between Humshaugh and Gilsland. To a 6-10 day walk over the entire length of the National Trail.

Click on the links below to have a look at the details for each Hadrian’s Wall walking holiday.

Which Way to Walk the Wall?
We are happy to arrange the walk in either direction. Most people walk from east to west, as described here. This is the way the official guidebook describes the route, but another guidebook offers a description in either direction. Some people prefer starting in the west, as this is the direction of the prevailing wind. However, we often get easterly winds as well, and we think it’s good to get the urban bit around Newcastle out of the way early. If you’d like to start in the west, please make a note in the comments section on the booking form.

De gehele Hadrian's Wall tocht

Wallsend naar Bowness on Solway 89 mijl/143 km

Wij bieden 5 tochten aan, die de gehele route dekken, hoe langer de vakantie, hoe korter u iedere dag hoeft te lopen. De populairste keuzes zijn 7 of 8 dagen.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
HW7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 15 mijl/24 km €601 - €701 Info Boek
HW8 7 Dagen wandelen (8 Nachten) 13 mijl/21 km €673 - €791 Info Boek
HW9 8 Dagen wandelen (9 Nachten) 11 mijl/18 km €736 - €870 Info Boek
HW10 9 Dagen wandelen (10 Nachten) 11 mijl/18 km €820 - €970 Info Boek
HW11 10 Dagen wandelen (11 Nachten) 10 mijl/16 km €903 - €1071 Info Boek

Hadrian's Wall Hootepunten: Corbridge- Bowness on Solway

Corbridge naar Bowness on Solway 64 mijl/103 km

Tenzij u van plan bent de gehele officiële te lopen, is dit de aangenaamste mogelijkheid als u zoekt naar een langere wandeling. Het beslaat vrijwel de gehele route, zonder tijd te verspillen in de stedelijke gebieden van Newcastle, waar niet veel meer van de muur te zien is. Veel mensen kiezen ervoor het eerste deel van de wandeling over te slaan, die voornamelijk door het stedelijk gebied van Newcastle gaat en zij starten in Corbridge.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
HWH6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 13 mijl/21 km €523 - €607 Info Boek
HWH7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 11 mijl/18 km €601 - €701 Info Boek
HWH8 7 Dagen wandelen (8 Nachten) 9 mijl/14 km €673 - €791 Info Boek

Hadrian's Wall Hoogtepunten: Corbridge- Carlisle

Corbridge naar Carlisle 48 mijl/77 km

Deze versie van de Hoogtepunten is dergelijk aan die hierboven daar deze het stedelijke deel rond Newcastle vermijd. Er zijn na Carlisle eveneens geen overblijfselen meer van de muur en sommige mensen kiezen ervoor om de route hier te beëindigen, alhoewel de riviermond van de Solway zijn eigen charme kent.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
HWC5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 12 mijl/19 km €434 - €501 Info Boek
HWC6 5 Dagen wandelen (6 Nachten) 10 mijl/16 km €523 - €607 Info Boek
HWC7 6 Dagen wandelen (7 Nachten) 9 mijl/14 km €601 - €701 Info Boek

Beste van Hadrian's Wall: Corbridge - Brampton

Corbridge naar Brampton 39 mijl/63 km

De tocht ’Het mooiste van de Hadrian’s Wall’ wordt gekozen door mensen met weinig tijd of degenen die zich willen concentreren op het indrukwekkendste deel van de route. Hier is het landschap het meest ontzagwekkend en er zijn nog lange stukken van de muur behouden gebleven. Dit is onze langste ‘ Beste van’ tocht beginnend in het mooie stadje Corbridge, waar ook de overblijfsels van een Romeins dorp zijn te bekijken.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
HWB5 4 Dagen wandelen (5 Nachten) 10 mijl/16 km €448 - €515 Info Boek

Beste van Hadrian's Wall; Corbridge naar Gilsland

Corbridge naar Gilsland 29 mijl/47 km

De tocht ’Het mooiste van de Hadrian’s Wall’ wordt gekozen door mensen met weinig tijd of degenen die zich willen concentreren op het indrukwekkendste deel van de route. Hier is het landschap het meest ontzagwekkend en er zijn nog lange stukken van de muur behouden gebleven. Deze optie heeft hetzelde reisplan als de Corbridge- Brampton tocht hierboven maar eindigt een dag eerder.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
HWB4A 3 Dagen wandelen (4 Nachten) 10 mijl/16 km €381 - €431 Info Boek

Beste van Hadrian's Wall: Humshaugh naar Gilsland

Humshaugh naar Gilsland 26 mijl/42 km

Dit is onze kortste route, deze optie concentreert zich op het deel waar de muur nog compleet intact is en de landschappen het meest spectaculair. De afstanden zijn kort zodat u genoeg tijd heeft om alle musea, forts en milecastles te bekijken.

Code Lengte Gemiddelde dagafstand Prijzen tussen
HWB4B 3 Dagen wandelen (4 Nachten) 9 mijl/14 km €381 - €431 Info Boek

Wat onze klanten zeggen

This holiday with lodging and luggage transfers was perfect for us – it was the highlight of our 2 week trip – the whole trip was great, but Hadrian’s Wall was a unique adventure for us. Thanks.

Hadrian’s Wall Walk, september 2017
Lees meer >

No idea what to expect but exceeded expectation. Amazed I could walk that far!

Hadrian’s Wall Walk, september 2017
Lees meer >

The Holiday Pack – brilliant, we know its really happening when the much anticipated pack arrives.

Would you use Mickledore again? Yes, your attention to detail, friendly service & reliability in all areas keeps us coming back!

Hadrian’s Wall Walk, september 2017
Lees meer >