De gehele West Highland Way

Milngavie naar Fort William in 7 dagen wandelen Code: WH8

Wij bieden vier vakanties aan die gehele tocht omvatten, de langer het aantal dagen de korter de dagelijks te lopen afstanden.

De meeste mensen kiezen voor de wandelvakantie over de West Highland Way in 8 of 9 dagen. Als u in redelijke conditie bent hebben deze tochten een haalbare dagsafstand en geven genoeg tijd om rond te kijken.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Milngavie voor uw eerste overnachting
Dag 2 Milngavie naar Drymen 12 19
Dag 3 Drymen naar Rowardennan 14 23
Dag 4 Rowardennan naar Inverarnan 14 23
Dag 5 Inverarnan naar Tyndrum 13 21
Dag 6 Tyndrum naar Kingshouse 19 31
Dag 7 Kingshouse naar Kinlochleven 9 14
Dag 8 Kinlochleven naar Fort William 14 23
Dag 9 Vetrek uit Fort William na uw ontbijt

Milngavie – Drymen
De West Highland Way wandelvakantie begint in Milngavie, een buitenstad van Glasgow, en loopt over glooiende heuvels en laagvlakten. Het is er plezierig wandelen langs de valleien van de Blane en de Endrick, met goed uitzicht op de heuvels.

Drymen – Rowardennan
De tocht loopt verder over afwisselend goede bospaden, gematigde hellingen op Conic Hill en heuvelpaden. De route naar Loch Lomond is zeer schilderachtig.

Rowardennan – Crainlarich
Vandaag is het hoofdzakelijk stevig wandelen over de rotsen en boomwortels langs het meer, met af en toe wat klauterwerk. Dit kan een wat ruig en inspannend deel van de tocht zijn, vooral ten noorden van Inversnaid.

Crainlarich – Inveroran
Een typische hooglandwandeling door valleien en over lage passen met gematigde hellingen op voornamelijk goed gebaande paden. Vandaag kunt u genieten van vele prachtige berggezichten.

Inveroran – Kinlochleven
Een gematigde tot zware dag met adembenemend natuurschoon. Het terrein is overwegend goed begaanbaar, maar zeer onbeschut, wat lastig kan zijn met slecht weer. Wees hierop voorbereid!

Kinlochleven – Fort William
Uw laatste dag van de wandelvakantie begint met een steile klim vanuit Kinlochleven, gevolgd door oneffen paden in Nevis Forest, en eindigt met een lichte afdaling naar Fort William.

Middelmatig - Uitdagend

Dit is het makkelijkere deel van de West Highland Way en stopt voordat het meer serieuze berg terrein bereikt verder op de route. Er zit wel een lange dag bij van Rowardennan langs de rand van Loch Lomond, u moet dus wel wandelervaring en een goede conditie hebben.

Terrein: Gevarieerd- weidelandschap, lagere berghellingen en beboste paden langs het meer.

Hoe zijn de paden: De tocht is goed onderhouden maar er zijn delen die rotsachtig zijn en soms is het modderig. De oever van Loch Lomond is bekend voor zijn boomwortels. Goede bergschoenen zijn noodzakelijk.

Hoeveel klimmen/ dalen: Maximaal 500 meter per dag.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede paden en bewegwijzering, houd uw kaart en gidsje echter bij de hand.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

 

Hier zijn een paar voorbeelden van de accommodatie die we gebruiken op de West Highland Way:

Inveroran HotelThe Inveroran Hotel

Het Inveroran Hotel is een historische herberg aan het oude drovers-pad dat nu bekend staat aan de West Highland Way. De kleine bar is vol van karakter en een leuke plek om medewandelaars te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Een karaktervolle Schots hotel in een spectaculaire omgeving.

Visit their website at: www.inveroran.com

Ashbank Ashbank B&B

Ashbank is een heel gezellige B&B gerund door een gastvrije paar die alles doen om uw verblijf aangenaam te maken. In het mooie dorp Drymen en niet ver van de pub, Ashbank is een populaire keuze voor wandelaars. Het ontbijt is uitstekend en wij weten zeker dat u zal genieten van uw verblijf in deze fantastische B & B.

Visit their website at: www.ashbank-drymen.co.uk

2013-04-03 10.08.59The Kings House Hotel

Het Kings House is waarschijnlijk een van de oudste pensions in Schotland, op een zeer afgelegen locatie in de Highlands. Het geheel vernieuwde hotel bied comfortabele accommodatie, stevige maaltijden en een heerlijk ontbijt.

Visit their website at: www.kingshousehotel.co.uk

 

Algemene reisinformatie voor de West Highland Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer – neem contact met ons op voor prijzen en verdere informatie.

Aanreis:
Per vliegtuig:
De dichtbijzijnste luchthaven is Glasgow, er gaat een regelmatige shuttlebus naar Glasgow centraal station, dan trein naar Milngavie (25 min reistijd).
Per openbaar vervoer: Trein naar Glasgow dan trein naar Milngavie (25 min reistijd).
Per auto: Milngavie is 10 km ten noorden van Glasgow. Voor Glasgow neem de M6 noord dan de A74. Vanuit Glasgow volg de A81 naar Milngavie.

Terugreis: Per openbaar vervoer: Fort William heeft een trein station.

Tyndrum

Dit dorpje is een centraal gelegen op twee wegen die Schotland doorkruizen en de West Highland Way en is een belangrijk stoppunt voor wandelaars en motoristen. Dit zet een lange traditie voort, voorheen was dit een drovers route, al het vee dat van het noorden naar de markten in het westen werden gebracht stopte hier, met vele hongerige en dorstige drovers.

Dit is een goede plaats voor een rustdag zodat u de mooie West Highland trein kan nemen voor een bezoekje aan Oban- een apart kustplaatsje. Oban is bijna geheel omringt door land, dit maakt de haven heel beschut, er is een mooi klein wandelingetje naar McCaig’s toren, een monument gebouwd door de filantropische bankier John Stuart McCaig, hij had gepland een kopie van het colosseum in Rome te bouwen maar toen hij sterfde waar alleen de buitemuren gebouwd, dit staat vandaag de dag nog steeds op een heuvel boven het stadje. Er zijn leuke winkles en cafés in Oban en u kan langs Ganavan Sands lopen en uitrusten op het strand.

Fort William

Fort William is de hoofdstad van de Highlands van Schotland, het bevindt zich aan Loch Linnhe, een zeearm. Het is geen mooi stadje maar er zijn een aantal winkels en een paar goede buitensport zaken mocht u het een en ander nodig hebben. Een hoop mensen nemen hier een rustdag om Ben Nevis te beklimmen, Groot Brittannië’s hoogste berg (1344 meter). Het is een lange klim, u moet een goede conditie en uitrusting hebben om dit te ondernemen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1229
met bagagevervoer €1319
met lunchpakketten €1328
met lunchpakketten en bagagevervoer €1413

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €82
Solo Luggage Supplement (per day) €0