Vale of Lorton

Lorton Vale rondtocht in 3 dagen wandelen Code: VL4

Wij bieden twee vakanties aan die gehele tocht omvatten, de 5 daagse tocht doet het rustig aan terwijl de 3 daagse tocht wat langere afstanden heeft.

Van de twee Vale of Lorton wandelvakanties is deze voor de meer geoefende wandelaar. Deze optie omvat de gehele tocht in 3 dagen wandelen, de wandeling blijft over het algemeen laag maar de dagelijkse afstanden zijn langer.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Keswick voor uw eerste overnachting
Dag 2 Transfer naar Whinlatter dan wandelen naar Loweswater 10 16
Dag 3 Loweswater naar Buttermere 7 11
Dag 4 Buttermere naar Keswick 10 16
Dag 5 Vetrek uit Keswick na uw ontbijt

Keswick- Lorton
U wordt afgezet aan het begin van de wandelroute in Whinlatter Forest Park. U begint bovenaan de pas en de eerste dag is bergafwaarts! De route volgt bos-, veld- en bergpaden naar het mooie Lakeland dorp Lorton voor de overnachting.

Lorton- Loweswater
Meer bossen, hellingen en uitzicht vanaf Crummock Water en Loweswater op de Buttermere fells zijn het thema voor de tweede wandeldag. De route gaat langs de voet van Grassmoor naar het einde van Crummock Water, waar u overnacht bij Loweswater.

Loweswater- Buttermere
De volgende dag gaat via de afgelegen Mosedale vallei, voordat de route terugkeert naar de oevers van Crummock Water voor een ander klein Lakeland-gehucht in Buttermere, omringt door vele bergen en tussen de meren Crummock Water en Buttermere.

Buttermere- Newlands
Op deze dag is de enige behoorlijke klim op deze route wanneer het pad uit Buttermere klimt en richting Newlands gaat. U klimt ongeveer 200 m over duidelijke paden op de hellingen. Wanneer u de pas bereikt dan daalt het pad af naar de overnachting in een B&B in de rustige Newlandsvallei.

Newlands- Keswick
De laatste dag gaat de route door de Newlandsvallei, voordat het rond de bergkam Catbells bij het meer Derwent Water uitkomt. Hier vandaan kunt u een bootje terug nemen naar Keswick, of u loopt terug langs de voetpaden aan de oever van het meer naar Keswick voor uw laatste overnachting.

Makkelijk - Middelmatig

De Vale of Lorton tocht is een mooie, rustige wandeltocht met voornamelijk goede paden met weing steiging/ afdaling. De dagelijkse afstanden zijn kort zodat u de tijd heeft van het landschap te genieten.

Terrein: Een mengeling van bospaden, beboste meerzomen en tracks die lagere bergzomen aanhouden met een lage bergpas tussen Buttermere en Newlands.

Hoe zijn de paden: De paden en tracks op deze tocht zijn over het algemeen duidelijk en goed onderhouden. Er is een klein deel tussen Buttermere en Newlands waar het pad wat rotsachtiger is.

Hoeveel klimmen/ dalen: Niet veel voor een Lake District tocht. Er is een 200 meter klim tussen Loweswater en Buttermere en 350 meter klim tussen Crummock en Buttermere.

Bewegwijzering: Geen, dit is een van onze eigen routes. U krijgt een Nederlandse routebeschrijving en een kaart waarop de route aangegeven staat.

Navigatie: Vrij eenvoudig- de paden zijn duidelijk, u moet de kaart en routebeschrijving gebruiken.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.

 

 


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Good accommodation and friendly hosts are an essential part of any holiday. We understand this and go out of our way to find the best. We put a great deal of effort into hand picking our accommodation and matching it to individual customer requirements. As well as visiting the accommodation ourselves, we ask all our customers to complete a short evaluation on each night’s accommodation, which then gives us an insight in to the day-to-day operation, and lets us spot any potential issues before they become a problem.

 

We use a variety of accommodation, including small country house hotels, guest houses in market towns, bed and breakfasts in farm houses, country cottages and Victorian town houses. In selecting the accommodation we look for helpful, friendly hosts with good quality, characterful accommodation close to the trail. For example, over the course of your trip you might stay in a village inn, a bed and breakfast in a converted barn, a Victorian guest house, on a working farm, and in a Georgian hotel.

We always try to arrange en suite accommodation, i.e. rooms with their own bathrooms for each night of your stay. However, in some of the more remote locations accommodation is limited and occasionally we may have to book rooms with shared bathrooms for one or two nights of your holiday, (especially if the booking is made at short notice), but we will always let you know if this is likely to be the case.

Algemene reisinformatie voor de Vale of Lorton zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

U kan uw auto in Keswick laten staan gedurende uw tocht.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthavens zijn Manchester en Newcastle, dan trein naar Penrith en bus naar Keswick (30 min).
Per openbaar vervoer: Trein naar Penrith en bus naar Keswick (30 min).
Per auto: Keswick is in het noorden van het Lake District, de dichtbijzijnste snelweg is de M6 dan A66.

Terugreis:
Per openbaar vervoer: Bus naar Penrith (30 min). Er is een treinstation in Penrith vanwaar er directe treinen gaan naar Manchester, Newcastle, Glasgow en London. Per auto: A66 naar Penrith dan M6 snelweg.

Keswick

Keswick is een gezellig dorp met een leuk autovrij centrum met vele cafeetjes waar u buiten kan zitten op een mooie dag. Er zijn talloze buitensport winkels (vergeet niet uw Cotswold kortingskaart mee te nemen) als u buitensportartikelen nodig heeft is dit de plaats om ze aan te schaffen. U kan een dagje uitrusten en de winkels, cafeetjes en restaurants aandoen, of een van de vele kleine wandelingetjes in de omgeving maken. Er is ook een uurlijkse boottocht rond het meer. Ons kantoor is in Keswick gevestigd, kom even langs om hallo te zeggen of uw volgende vakantie te boeken!

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €715
met bagagevervoer €789
met lunchpakketten €758
met lunchpakketten en bagagevervoer €828

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €19