De gehele Dales Way

Ilkley to Bowness in 8 dagen wandelen Code: DW9

Wij hebben verschillende mogelijkheden voor de hele route van de Dales Way. Er kan gekozen worden uit 6, 7 of 8 daagse wandelingen. Als u weinig tijd hebt bieden wij ook een 3-daagse tocht aan op het gedeelte van de route bij Wharfedale.

Dit is de langste Dales Way wandelvakantie. U doet er 8 dagen over om de hele Dales Way van Ilkey naar Bowness on Windermere te lopen.

Extra tijd is gereserveerd in Wharfedale. Hier zijn de dagen kort gehouden om u voldoende tijd te geven om rond te kijken in plaatsen zoals Bolton Abbey en om de dorpjes, kerken, cafés en herbergen langs de weg te verkennen.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Ilkley voor uw eerste overnachting
Dag 2 Ilkley naar Bolton Abbey dan transfer naar Burnsall 6 10
Dag 3 Transfer terug naar Bolton Abbey dan wandelen naar Grassington 10 16
Dag 4 Grassington naar Hubberholme 12 19
Dag 5 Hubberholme naar Ribblehead 12 19
Dag 6 Ribblehead naar Dent 10 16
Dag 7 Dent naar Howgill 10 16
Dag 8 Howgill naar Burneside dan transfer naar Kendal 11 18
Dag 9 Transfer terug naar Burneside dan wandelen naar Bowness on Windermere 10 16
Dag 10 Vetrek uit Bowness on Windermere na uw ontbijt

Lower Wharfedale: Ilkley naar Burnsall
De route start in Ilkley, een oud marktstadje in de oostelijke hoek van de Dales en gaat stroomopwaarts langs de oever van de Wharfe. U passeert Addingham en daarna Bolton Abbey, een indrukwekkende ruïne uit de 12e eeuw, gelegen in het parkachtige landschap van het landgoed van de hertog van Devonshire. Het pad gaat het Strid Wood in waar de rivier de Wharfe door een nauwe doorgang wordt geperst. Het kan hier erg spectaculair zijn na regenval. U gaat verder langs de rivieroever naar Appletreewick, de eerste van een keten van prachtige kalkstenen dorpjes. U vervolgt de weg naar Burnsall, idyllisch gelegen in een grote bocht in de rivier.

Het klassieke landschap van de Dales: Kettlewell naar Beckermonds
Van Burnsall voert de route door de vallei van de Warfe en loopt door het kleine marktstadje Grassington. Dit is het laatste stadje voor Sedberg, op de oostelijke flank van het Nationale Park. Na Grassington verlaat de route de vallei en klimt naar het met zandsteen geplaveide plateau. Hier hebben miljoenen jaren regenwater diepe kloven gesleten in het zandsteen. Daardoor is de oppervlakte spectaculair gekloofd. We komen weer bij de Wharfe in Kettlewell, één van de mooiste dorpjes van de Dales. Het pad volgt de rivier rustig stroomopwaarts en komt door de dorpjes Starbotton, Buckden en Hubberholme. Hier eindigt het Wharfedale en gaat de wandelroute verder door de nauwe vallei naar Beckermonds.

Cam Fell en Dentdale
Het karakter van de route verandert sterk als het pad uit de gezellige beslotenheid van Wharfedale komt en overgaat in het woeste veenland van Cam Fell. Bij Cam Houses wordt een hoogte van 450 meter bereikt, waar een indrukwekkend uitzicht is over de Yorkshire Three Peaks. De wandelroute daalt nu af naar Ribblehead en zijn beroemde viaduct. Via een rotsachtig veengebied gaat u naar het vriendelijkere boerenland van de rivier de Dee en Dentdale. Het pad langs de rivieroever meandert stroomafwaarts naar het dorpje Dent, met zijn nauwe geplaveide straatjes en verder naar Sedbergh, een klein marktstadje genesteld onder de steile rotsen van Howgill.

Sedbergh naar Bowness-on-Windermere
Na Sedbergh loopt de wandeling onderlangs de Howgills en een paar kilometer langs de rivier de Lune. Hier verandert het karakter van de route weer. De rivieroevers van de Dales laten we achter ons als de route over het golvende boerenland loopt dat de Nationale Parken van de Yorkshire Dales en het Lake District scheidt. Het uitzicht op de bergen van het Lake District wordt indrukwekkender als u in de buurt van Windermere komt.

Makkelijk - Middelmatig

Deze tocht is geheel bewegwijzert en vrij eenvoudig te volgen. De tocht gaat voornamelijk door valleien maar klimt tot 450 meter op het hoogste punt. Een leuke tocht voor mensen die regelmatig wandelen.

Terrein: Deze tocht volgt rivieren en valleien, behalve op de dag van Wharfdale naar Dentdale (na Buckden & Hubberholme) dan gaat de route over veenland met een hoogte van 450 meter.

Hoe zijn de paden: Over het algemeen gaat de wandeling over goed begaande en duidelijke paden maar er zijn delen die modderig of rotsachtig zijn dus goede wandelschoenen zijn essentieel.

Hoeveel klimmen/ dalen: De meeste dagen zijn licht heuvelachtig met kleine stijgingen en afdalingen. De klim van Buckden naar het hoogtepunt van de route is 150 meter.

Bewegwijzering: Voornamelijk goed, maar gebruik uw kaart en gidsje ook.

Navigatie: Vrij eenvoudig. Het is mogelijk dat het mistig is op de hogere dag maar het pad is vrij duidelijk.

Weer: Slecht weer kan voorkomen, zelfs in de zomermaanden, zodat u goed moet kunnen navigeren. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, café’s en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Dales Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen- wij kunnen parkeren voor u organiseren in Ilkley, u kan terug keren naar uw auto per openbaar vervoer of taxi.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthavens zijn Manchester Leeds Bradford er zijn bussen en treinen naar Ilkley.
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation in Ilkley, als u vanaf Manchester komt moet u overstappen in Leeds. Vanaf Leeds Bradford neemt u de bus naar Otley (nr 757) acht minuten reistijd. Dan de X84 naar Ilkley, dit is 25 minuten reistijd.
Per auto: Ilkley is in de Yorkshire Dales, de dichtbijzijnste stad is Leeds. Voor richtingaanwijzingen ga naar Google maps: google maps

Terugreis:
Per vliegtuig: Er is een treinstation in Windermere waar vandaan u de trein kan nemen naar Manchester (2 uur reizen) of Leeds (drie uur reistijd).
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation in Windermere waar vandaan u de trein neemt naar Oxenholme voor uw doorverbinding.

Bowness on Windermere

De plaatsjes Windermere en Bowness liggen aan elkaar vast, het is gelegen aan het mooie Lake Windermere in het midden van het Lake District. Er is altijd wat te doen langs het meer, er zijn prachtige uitzichten over de omringende bergen, en leuke kleine wandelingetjes. Er zijn verscheidene watersporten te beleven, u kan een roeiboot, kano of zeilboot huren, er zijn ook boottrips op het meer, u kan trips boeken tussen 45 minuten en 3 uur. Er zijn open bustours door het Lake District, u kan een dag ticket kopen en Ambleside en Windermere bezoeken. Er zijn vele historisch huizen, kleurrijke tuinen en bezoekersattracties in het gebied.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €1340
met bagagevervoer €1474
met lunchpakketten €1453
met lunchpakketten en bagagevervoer €1580

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €0