De Great Glen Way

Fort William naar Inverness in 6 dagen wandelen Code: GG7

Wij bieden drie vakanties aan die gehele tocht omvatten, de langer het aantal dagen de korter de dagelijks te lopen afstanden.

Deze wandelvakantie is voor de meer geoefende wandelaar, de tocht legt de hele Great Glen Way af in 6 dagen. Als u een regelmatig wandelt en een goede conditie heeft, dan is deze wandeling goed te doen. Deze optie doet het iets rustiger aan rond Fort Augustus zodat u wat meer tijd heeft om daar rond te kijken.

Notitie voor 2019: het lage pad tussen Fort Augustus en Invermoriston zal in 2019 soms worden gesloten voor onderhoud door Scottish Water. Wandelaars worden omgeleid via de hoge route wanneer het lage pad wordt gesloten. De afstand is ongeveer hetzelfde, maar het betekent een beetje meer stijgen en dalen. We raden u aan dit in gedachten te houden bij het kiezen van uw vakantie, vooral als u denkt aan onze kortste route die South Laggan naar Invermoriston in één dag aflegt. Neem gerust even contact met ons op als u vragen hebt.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Fort William voor uw eerste overnachting
Dag 2 Fort William naar Gairlochy dan transfer terug naar Spean Bridge 10 16
Dag 3 Transfer naar Gairlochy dan wandelen naar South Laggan 13 21
Dag 4 South Laggan naar Fort Augustus 10 16
Dag 5 Fort Augustus naar Invermoriston 8 13
Dag 6 Invermoriston naar Drumnadrochit 14 23
Dag 7 Drumnadrochit naar Inverness 18 29
Dag 8 Vetrek uit Inverness na uw ontbijt

Fort William – Gairlochy: Onder Ben Nevis en langs het Calendonian Kanaal
De tocht van uw Great Glen Way wandelvakantie begint in Fort William, aan de oevers van Loch Linnhe en in de schaduw van Ben Nevis, de grootste berg in Groot Brittannië.

Middelmatig

De Great Glen Way is een mooie tocht over goede paden. De tocht is makkelijker dan de West Highland Way en minder inspannend, maar een redelijke wandelconditie is noodzakelijk.

Terrein: De tocht volgt het Caledonisch kanaal, meer zomen en goede paden door licht heuvelachtig terrein.

Hoe zijn de paden: Goed onderhouden kanaal trekpaden en bospaden. Kleine delen kunnen wat rotsig of modderig zijn dus goed wandelschoenen zijn noodzakelijk.

Hoeveel klimmen/ dalen: Verbazend weinig gezien de omliggende bergen. Een paar korte steile afdalingen en een langere klim van 300 meter op Black Fold op de laatste dag.

Bewegwijzering: Voornamelijk goed maar u moet wel uw kaart en gidsje bij de hand houden.

Navigatie: Vrij eenvoudig. Het is mogelijk dat u mist of lage bewolking treft op het veenland gedeelte rond Blackfold maar het pad is duidelijk.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Great Glen Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar. U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer – neem contact met ons op voor prijzen en verdere informatie.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthaven is Glasgow, er gaat een regelmatige shuttlebus naar Glasgow centraal station, dan trein naar Fort William (4 uur reistijd).
Per openbaar vervoer: Trein naar Glasgow dan overstappen naar Fort William (4 uur reistijd)..
Per auto: Van Glasgow in Scotland naar Fort William is 170 km – ongeveer 2.5 uur reistijd. Van Glasgow reis naar de M6 noord dan de A74(M). Voor de meest directe route naar Fort William van Glasgow, volg deze orde: A81, A804, M8, M898, A898, A82. Zie Google maps voor details: Google Maps

Terugreis:
Per openbaar vervoer: Om terug te keren naar Fort William is er een Scottish Citylink bus nummer 919 citylink van Inverness. Inverness heeft een station voor met regelmatige treinen terug naar Glasgow.

Fort William

Fort William is de hoofdstad van de Highlands van Schotland, het bevindt zich aan Loch Linnhe, een zeearm. Het is geen mooi stadje maar er zijn een aantal winkels en een paar goede buitensport zaken mocht u het een en ander nodig hebben. Een hoop mensen nemen hier een rustdag om Ben Nevis te beklimmen, Groot Brittannië’s hoogste berg (1344 meter). Het is een lange klim, u moet een goede conditie en uitrusting hebben om dit te ondernemen.

Fort Augustus

Fort Augustus is een leuk plaatsje, met in het centrum een aantal sluizen die het Caledonisch kanaal met Loch Ness verbinden. U kan een boot trip op Loch Ness nemen, en natuurlijk uitkijken naar het beroemde Monster! Er zijn een paar leuke cafeetjes voor wat eten en een kopje koffie.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €979
met bagagevervoer €1095
met lunchpakketten €1064
met lunchpakketten en bagagevervoer €1174

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €81
Solo Luggage Supplement (per day) €0