De bergen - Crianlarich naar Fort William

Crianlarich naar Fort William in 3 dagen wandelen Code: WHH4

Een mooie tocht door de Schotse Highlands.

Deze wandelvakantie loopt het tweede, meer bergachtige gedeelte van de West Highland Way van Crianlarich naar Fort William. Met het meest spectaculaire landschap en de hoogste klim zijn het 3 uitdagende wandeldagen.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Crianlarich voor uw eerste overnachting
Dag 2 Crianlarich naar Inveroran 16 26
Dag 3 Inveroran naar Kinlochleven 19 31
Dag 4 Kinlochleven naar Fort William 14 23
Dag 5 Vetrek uit Fort William na uw ontbijt

Crainlarich – Inveroran
Een typische hooglandwandeling in de West Highland Way wandelvakantie door valleien en over lage passen met gematigde hellingen op voornamelijk goed gebaande paden. Vandaag kunt u genieten van vele prachtige berggezichten.

Inveroran – Kinlochleven
Een gematigde tot zware dag met adembenemend natuurschoon. Het terrein is overwegend goed begaanbaar, maar zeer onbeschut, wat lastig kan zijn met slecht weer. Wees hierop voorbereid!

Kinlochleven – Fort William
Uw laatste dag van de wandelvakantie begint met een steile klim vanuit Kinlochleven, gevolgd door oneffen paden in Nevis Forest, en eindigt met een lichte afdaling naar Fort William.

Middelmatig - Uitdagend

Dit is het meer uitdagende deel van de West Highland Way, inclusief de afgelegen wildernis van Rannoch Moor en hoge bergpassen op de laatste 2 dagen. Vele wandelaars voltooien elk jaar de West Highland Way - maar onthoud dat dit een uitdagende route is die door afgelegen en bergachtig terrein loopt. Er zijn ook wat langere dagen. Dit is een route voor ervaren wandelaars.

Terrein: Beginnend in de bodem van de vallei, gevolgd door afgelegen moorland en hoge bergpassen.

Hoe zijn de paden: De route is over het algemeen goed onderhouden, maar er zijn delen waar het pad ruiger is waar het modderig kan worden bij nat weer.

Hoeveel klimmen/ dalen: Er zijn twee beklimmingen - 500 meter omhoog naar de Devils’ Staircase en een 700 meter klim na Kinlochleven,

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: bewegwijzering is goed en de route volgt goed gedefinieerde paden, Maar er zijn delen van afgelegen wildernis (Rannoch Moor) en hoger bergterrein (waar je op een slechte dag misschien in de mist loopt), dus je moet kunnen navigeren - dit zijn geen plaatsen waar je wilt verdwalen.

Weer: Sommige mensen voltooien de hele route met mooi weer, maar de meeste zullen op zijn minst wat regen tegenkomen, en mogelijk mist op de hoger gelegen delen. Vroeg of laat in het seizoen zijn hagel of sneeuw mogelijk. Goede kleding en waterdichte kleding zijn absoluut noodzakelijk, zelfs als je ze niet te vaak nodig hebt.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

 

Hier zijn een paar voorbeelden van de accommodatie die we gebruiken op de West Highland Way:

Inveroran HotelThe Inveroran Hotel

Het Inveroran Hotel is een historische herberg aan het oude drovers-pad dat nu bekend staat aan de West Highland Way. De kleine bar is vol van karakter en een leuke plek om medewandelaars te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Een karaktervolle Schots hotel in een spectaculaire omgeving.

Visit their website at: www.inveroran.com

Ashbank Ashbank B&B

Ashbank is een heel gezellige B&B gerund door een gastvrije paar die alles doen om uw verblijf aangenaam te maken. In het mooie dorp Drymen en niet ver van de pub, Ashbank is een populaire keuze voor wandelaars. Het ontbijt is uitstekend en wij weten zeker dat u zal genieten van uw verblijf in deze fantastische B & B.

Visit their website at: www.ashbank-drymen.co.uk

2013-04-03 10.08.59The Kings House Hotel

Het Kings House is waarschijnlijk een van de oudste pensions in Schotland, op een zeer afgelegen locatie in de Highlands. Het geheel vernieuwde hotel bied comfortabele accommodatie, stevige maaltijden en een heerlijk ontbijt.

Visit their website at: www.kingshousehotel.co.uk

 

Algemene reisinformatie voor de West Highland Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar www.qjump.co.uk waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer – neem contact met ons op voor prijzen en verdere informatie.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthaven is Glasgow, er gaat een regelmatige shuttlebus naar Glasgow centraal station, dan trein naar Crianlarich (2 uur reistijd).
Per openbaar vervoer: Trein naar Glasgow dan trein naar Crianlarich (2 uur reistijd).
Per auto: Crianlarich is 65 km ten noorden van Glasgow. Voor Glasgow, reis noord op de M6 dan de A74, volg daarna deze volgorde van wegen: A81, A804, M8, M898, 1898, A82, A85.

Terugreis: Fort William heeft een trein station.

Crianlarich

Crianlarich is een goede plaats voor een rustdag zodat u de mooie West Highland trein kan nemen voor een bezoekje aan Oban- een apart kustplaatsje. Oban is bijna geheel omringt door land, dit maakt de haven heel beschut, er is een mooi klein wandelingetje naar McCaig’s toren, een monument gebouwd door de filantropische bankier John Stuart McCaig, hij had gepland een kopie van het colosseum in Rome te bouwen maar toen hij sterfde waar alleen de buitemuren gebouwd, dit staat vandaag de dag nog steeds op een heuvel boven het stadje. Er zijn leuke winkles en cafés in Oban en u kan langs Ganavan Sands lopen en uitrusten op het strand.

Fort William

Fort William is de hoofdstad van de Highlands van Schotland, het bevindt zich aan Loch Linnhe, een zeearm. Het is geen mooi stadje maar er zijn een aantal winkels en een paar goede buitensport zaken mocht u het een en ander nodig hebben. Een hoop mensen nemen hier een rustdag om Ben Nevis te beklimmen, Groot Brittannië’s hoogste berg (1344 meter). Het is een lange klim, u moet een goede conditie en uitrusting hebben om dit te ondernemen.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €703
met bagagevervoer €741
met lunchpakketten €745
met lunchpakketten en bagagevervoer €781

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €82
Solo Luggage Supplement (per day) €0