Cotswold Way Noord

Chipping Campden naar Painswick in 5 Dagen wandelen Code: CTN6

Dit noordelijke deel van de Cotswold Way volgt de westerse rand van de Cotswold heuvels van Chipping Campden naar Painswick.

Deze tocht omvat het noordelijke deel van de Cotswold Way wandelvakantie. De route volgt de westelijke rand van de Cotswold Hills door de liefelijke Cotswold dorpjes en adembenemende uitzichten over het omringende landschap.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Chipping Campden voor uw eerste overnachting
Dag 2 Chipping Campden naar Stanton dan transfer naar Toddington 10 16
Dag 3 Transfer terug naar Stanton dan wandelen naar Winchcombe 7 11
Dag 4 Winchcombe naar Dowdeswell dan transfer naar Cheltenham 11 18
Dag 5 Transfer terug naar Doweswell dan wandelen naar Birdlip 10 16
Dag 6 Birdlip naar Painswick 9 14
Dag 7 Vetrek uit Painswick na uw ontbijt

Chipping Campden naar Stanton
De Cotswold Way wandelvakantie begint bij het stadshuis in het centrum van Chipping Campden, één van de liefelijkste en mooiste plaatsjes langs de tocht. Het pad klimt geleidelijk naar Dover’s Hill (230m) met uitzichten over de vallei van Evesham voordat het verder gaar naar Broadway Tower; het twee na hoogste punt op de tocht (312m). Na de afdaling naar het aardige dorpje Broadway klimt het pad weer omhoog naar Shenberrow Hill voor dat het weer afdaalt naar het mooie Stanton.

Stanton naar Cleeve Hill
Van Stanton gaat het pad verder door een weide landschap naar het gehuchtje Church Stanway. De route klimt dan naar de top van de rotswand bij Stumps Cross waar vandaan het een oud veedrijvers pad volgt dan verder naar Beckbury Camp, een heuvelfort uit het IJzeren tijdperk. Het pad daalt af naar Winchcombe en gaat rond Cleeve Common – het hoogste punt van de route (330m). Bij slecht weer, of voor mensen die minder tijd hebben, kan een stuk worden afgestoken over de Common, dit scheelt 6 km.

Cleeve Hill naar Painswick
Dit deel volgt de westelijke rand van de rotswand met mooie uitzichten over Cheltenham en over de vallei van Glouchester. Van een heuvelfort uit de IJzertijd daalt het pad af naar het Dowdeswell-reservoir en volgt de rand naar Severn Springs, Leckhampton Hill en uiteindelijk Crickley Hill. Vanuit Crickley Hill gaat het pad langs de beboste rand naar Cooper’s Hill en meer panoramische uitzichten. U gaat verder door de bossen boven Prinknash Abdij naar Painswick Beacon. Dan een mooie afdaling naar het dorp.

Makkelijk - Middelmatig

Dit is een relatief makkelijk National Trail, die duidelijk bewegwijzerd is. Een goede introductie tot lange afstandswandelingen.

Terrein: Gevarieerd- het terrein is glooiend, niet bergachtig. Het pad klimt het escarpment (helling) op en af in het noordelijke deel en gaat door een lager (maar nog steeds glooiend) weide landschap in het zuidelijke deel.

Hoe veel stijging? Het terrein is glooiend en het gaat een hoop op en neer, met een paar korte steile stukjes, het hoogste punt is 330 meter. De klimmetjes en afdalingen zijn meestal niet meer dan 150- 200 meter.

Bewegwijzering: Voornamelijk goed maar u moet u kaart en gidsje ook gebruiken.

Navigatie: Vrij eenvoudig. Goede duidelijke paden en goed bewegwijzerd.

Het weer: Het weer is wisselvallig maar vaak warmer dan het noorden van Engeland. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Cotswold Way tocht zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto in Chipping Campden wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer of per taxi- neem contact met ons op voor verdere informatie en prijzen.

Aanreis:
Per vliegtuig: Het dichtbijzijnste vliegveld nabij Chipping Campden is Birmingham (ongeveer 56km). Alternatieven zijn London Heathrow of Gatwick.
Per openbaar vervoer: Het dichtbijzijnste trein station nabij Chipping Campden is in Moreton-in-Marsh, er zijn regelmatige directe treinen van London Paddington. U kan Moreton-in-Marsh ook bereiken per trein van Birmingham, Bath and Bristol maar moet overstappen in Oxford of Reading. Er zijn 3 bussen per dag van Moreton-in-Marsh (Maandag – Zaterdag) naar Chipping Campden, of u kan een taxi nemen, het is 12km. Let op, er zijn geen bussen op Zondag.
Per auto: Chipping Campden ligt langs de B4081, net van de A44, de weg tussen Oxford en Worcester. Het is ongeveer 45 minuten naar Oxford of Worcester.

Terugreis van Painswick:
Per openbaar vervoer:
Het dichtbijzijnste treinstation is in Stroud van waar u treinen kan nemen naar Swindon voor London of Bath, of naar Gloucester for Cheltenham en het noorden.
Er zijn dagelijks bussen van Painswick naar Stroud, Cheltenham en Gloucester. Of u kan een taxi nemen naar Stroud.

Chipping Campden

Vele mensen kiezen ervoor om een extra dag in Chipping Campden door te brengen voor de aanvang van de tocht om de tijd te hebben deze mooie plaats beter te bekijken. Vele van de huizen in deze middeleeuwse marktplaats dateren uit de 14e tot de 17e eeuw, ze zijn gebouwd van het bekende Cotswold limestone, een honingkleurig kalksteen. Het is ook een goede plek om een uitstapje naar Stratford-upon-Avon te maken, Shakespeare’s geboorteplaats, dit is ongeveer een uur met de bus (geen bus op Zondag).

Winchcombe

Winchcombe is een aantrekkelijk klein stadje, bekend vanwege de liefelijke huisjes met rozen rond de deur. Het heeft ook een interessante kerk die gedecoreerd is met gargoyles- ieder van deze vertegenwoordigde een inwoner rond 1460, het bezit ook een altaarkleed dat bewerkt is door Catherine of Aragon in de 14 de eeuw. De Winchcombe Folk & Police Museum en het Winchcombe Railway Museum zijn beide een bezoek waard, zowel als Sudeley Castle.

Painswick

Painswick is een prachtig stadje, in een perfecte lokatie halverwege de tocht. Het heeft elegante witte stenen gebouwen. Hier vandaan kan u de Rococo Garden bezoeken, ontworpen in de 18 de eeuw en uniek in Engeland.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €944
met bagagevervoer €999
met lunchpakketten €1015
met lunchpakketten en bagagevervoer €1066

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €83
Solo Luggage Supplement (per day) €0