Het Centrale Deel: Milford Haven - St David's

Milford Haven naar St David’s in 5 dagen wandelen Code: PCC6

Dit gedeelte is een echte mengeling, van het begin in het industrieële deel van Wales dit algauw veranderd naar liefelijke klippen, beboste valleien en mooie baaien. Dit terrein veranderd weer in hoge ruige kliffen dan door de restanten van oude koolmijnen afgewisseld met baaien en zandstranden.

De Pembrokeshire kust wandelvakantie in 5 dagen te voltooien is nog steeds uitdagend maar geeft meer tijd om de mooie plekjes langs de route te bekijken. De stranden van Newgale Sands, Druidston Haven en Broad Haven en de mooie vissersdorpjes Marloes en Dale zijn allemaal de moeite van een bezoek waard.

Opmerking over omwegen: Als u tussen Milford Haven en Dale loopt en u bij vloed Sandy Haven bereikt, is een omweg van 6,5 km vereist. Als u bij vloed de monding van de Gann bereikt, is een omweg van 4 km vereist.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Milford Haven voor uw eerste overnachting
Dag 2 Milford Haven naar Dale dan transfer naar Milford Haven 10 16
Dag 3 Transfer terug naar Dale dan wandelen naar Marloes 8 13
Dag 4 Marloes Sands naar Little Haven 11 18
Dag 5 Little Haven naar Newgale dan transfer naar Little Haven 6 10
Dag 6 Transfer terug naar Newgale dan wandelen naar St David's 8 13
Dag 7 Vetrek uit St David's na uw ontbijt

Dale naar Solva – Van liefelijk tot ruig
De Pembrokeshire kust wandelvakantie begint in Dale. Dit gedeelte van de tocht gaat rond het schiereiland Dale. Dit is een wandeling van contrasten beginnend in het landelijke beboste gebied rond de Milford Haven riviermond en eindigend aan de wilde boomloze Atlantische kust met spectaculaire uitzichten over de ruige eilanden van Skomer, Skokholm en Grassholm. Tussendoor gaat u langs opvallende roodkleurige rotsen en zeekliffen. Deze zijn vaak bedekt in een tapijt van wilde bloemen. Op plaatsen zijn de rode rotsen geel gestreept met algen. Het mooie dorpje Solva is een bezoek waard vanwege zijn ligging in een ravijn aan de mond van de rivier Solva.

Solva naar Porthgain – Ruig natuurschoon en een kathedraal
Een grote aanrader op dit traject is het stadje St David’s met zijn mooie kathedraal. Neem er de tijd voor rond te kijken op St David’s Head; een archeologische plaats met mooie uitzichten over het eiland Ramsey. Er zijn hier vele jan-van-genten maar soms ook zeehonden en dolfijnen te zien. Het gedeelte tussen Whitesands en Abereiddi is wild en afgelegen met bijna geen bebouwing. Dit maakt het café bij Whitesands een aangename stop voor de vermoeide wandelaar! Het is een uitdagend en prachtig deel van de tocht over hoge zeekliffen en langs vulkanische rotsen.

Middelmatig

Dit is een relatief makkelijke wandeling en meeste mensen met een goede conditie kunnen deze tocht doen. De paden zijn goed en de navigatie eenvoudig.

Terrein: Een kustpad dat voornamelijk door boerenland, veenland, klifpaden en korte delen langs stranden gaat.

Hoe zijn de paden: Voornamelijk goede paden en laantjes maar kleine delen kunnen wat modderig zijn na regen.

Hoeveel klimmen/ dalen: Meer dan je zou verwachten! Alhoewel u nooit hoger dan 200 meter boven zeeniveau (en meestal maar 100 m) klimt zijn er vele korte steile klimmetjes. De meeste dagen hebben een totaal van tussen de 200 en 500 meter stijging, deze zijn echter van korte duur.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goede bewegwijzering en duidelijke paden.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.

 

Bewegwijzering: Geen.

Navigatie: U moet uw kaart en gidsje gebruiken maar de paden zijn duidelijk. Het is mogelijk dat het mistig is als Grisedale beklimt maar het pad is goed te volgen.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt.

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

 

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Pembrokeshire kust tocht zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar.

U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Per vliegtuig:
De dichtbijzijnste luchthavens zijn Cardiff en Bristol- internationale vliegvelden zijn London, Birmingham en Manchester vanwaar u de trein neemt naar Milford Haven.
Per openbaar vervoer
: Per trein van London (5-6 uur) via Newport.
Per bus:
National Express van London of Birmingham naar Steynton dan bus 302 naar Milford Haven (10 min.)
Per auto: M4 naar Swansea, A48 naar Carmarthen, A40 naar Milford Haven.

Vertrek van St David’s:
Per openbaar vervoer: Bus naar Haverfortwest dan bus naar Newport voor trein station.
Per auto: A487 naar Haverfortwest, A40 Carmarthen, A48 en M4 voor alle richtingen.

Marloes Sands

Ter westen van de Marloes Peninsula zijn de eilanden Skomer, Skokholm en Grassholm deze worden ter leven gebracht door de duizenden zeevogels die op de klippen nestelen. Alle eilanden kunnen bezocht worden per boot van Martin’s Haven en wandelingen met gids zijn beschikbaar en Skomer and Skokholm.

St David's

St David’s is de kleinste stad in Groot Brittannië- dit werd toegezegd door Koningin Elizabeth II vanwege de aanwezigheid van de kathedraal. St David’s is echter meer een klein gezellig dorpje. De kathedraal domineert het stadje sinds de 12de eeuw en was een populaire plaats voor pelgrims gedurende de middeleeuwen en zelfs nu trekt het duizenden bezoekers per jaar. Naast de kathedraal staan de prachtige ruïnes van de middeleeuwse Bishops Paleis. U kan ook een boot trip ondernemen naar Ramsey eiland, het meest noordelijke Pembroke eiland en een natuurreservaat dat door de vogelbescherming beheert wordt.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €975
met bagagevervoer €1065
met lunchpakketten €1046
met lunchpakketten en bagagevervoer €1131

Verdere opties

Extra overnachtigingen €116
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €74
Solo Luggage Supplement (per day) €12