Beste van Hadrian's Wall: Corbridge - Brampton

Corbridge – Brampton in 4 dagen wandelen Code: HWB5

De tocht ’Het mooiste van de Hadrian’s Wall’ wordt gekozen door mensen met weinig tijd of degenen die zich willen concentreren op het indrukwekkendste deel van de route. Hier is het landschap het meest ontzagwekkend en er zijn nog lange stukken van de muur behouden gebleven. Dit is onze langste ‘ Beste van’ tocht beginnend in het mooie stadje Corbridge, waar ook de overblijfsels van een Romeins dorp zijn te bekijken.

Onze ‘Het mooiste deel van de Hadrian’s Wall Walk‘ wandelvakanties concentreren zich op het middelste gedeelte van de muur tussen Corbridge en Brampton. De Hadrian’s Wall Walk volgt hier de Whin Sill hoogvlakte en glooiend landschap. De best bewaarde gedeeltes zijn hier, zowel als de beste landschappen en uitzichten.

Wij hebben 3 opties waaruit u kan kiezen, deze 5 daagse optie en twee 4 daagse opties. Deze opties gaan langs het best bewaarde deel van de muur van Hadrianus waar grote delen nog intact zijn. Het geeft u ook genoeg tijd om van de wandeling te genieten en de bezienswaardigheden te bekijken.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Corbridge voor uw eerste overnachting
Dag 2 Corbridge naar Humshaugh 6 9
Dag 3 Humshaugh naar Twice Brewed 13 21
Dag 4 Twice Brewed naar Gilsland 10 16
Dag 5 Gilsland naar Brampton 10 16
Dag 6 Vetrek uit Brampton na uw ontbijt

 

Corbridge naar Humshaugh
Corbridge is een aardig marktstadje aan de Tyne rivier. Van Corbridge kunt u een lift krijgen of lopen naar Port Gate waar vandaan u de Vallum volgt door het glooiende Northumberlandse landschap, voorbij torentjes en ‘milecastles’. De laatste drie kilometer van dit deel worden gekenmerkt door een voortdurende afdaling via een aangenaam parkachtig landschap van North Tyne Valley en de pittoreske dorpen Wall, Chollerford en Humshaugh, deze dorpen gebruiken we als overnachtingplaatsen.

Newburn naar Humshaugh
De wandelroute voert door het aangename landschap van ‘Tyne Valley Country Park’, daarna een geleidelijke klim over een landweggetje naar het op de heuveltop gelegen stadje Heddon. U ziet een verzameling van torens en ‘Milecastles’.De laatste drie kilometer van dit deel worden gekenmerkt door een voortdurende afdaling via een aangenaam parkachtig landschap van North Tyne Valley en de pittoreske dorpen Wall, Chollerford en Humshaugh, deze dorpen gebruiken we als overnachtingsplaatsen.

Humshaugh naar Twice Brewed
Dit deel van uw wandelvakantie begint in een mooi parklandschap, maar het pad komt spoedig in Northumbria National Park, een klassiek gebied rond de Romeinse muur. U treft hier weidse uitzichten over golvend veenland. De route klimt voor het eerst voortdurend, passeert veel interessante plaatsen zoals Black Carts Turret, Brocolitia Roman Fort en de Whin Sill hoogvlakte. De uitzichten over het open heidegebied, de South Tyne Valley, de Pennines, de muur zelf en de heuvelrug voor u zijn adembenemend. De route passeert de goed bewaard gebleven Housteads Fort en gaat verder in een eveneens indrukwekkend landschap naar Twice Brewed en uw accommodatie.

Twice Brewed naar Gilsland
Twice Brewed is een goede plaats om een rustdag te plannen, zodat u tijd heeft om het Vindolanda Roman Fort te bezichtigen. De route vervolgt de hoogvlakte, over ruwe steile rotsen van Windshield, even indrukwekkend als het vorige deel van de tocht. Het passeert de restanten van Great Chesters Fort en het museum van het Romeinse leger en loopt door naar de mooie dorpjes Greenhead en Gilsland.

Gilsland naar Brampton
Net na Gilsland bereikt u het fort van Birdoswald, waarna de route hoog boven de steile helling van South Tyne Valley verder gaat, voordat de geleidelijke afdaling in het dorpje Banks begint. Een vruchtbaar agrarisch en parkachtig landschap vervangt de veengronden als de route voortdurend afdaalt naar de imposante ruïnes van de Lanercost Priory waarna u afdaalt naar Brampton voor uw laatste overnachting.

Makkelijk - Middelmatig

Van alle tochten die wij organiseren is deze het makkelijkst te volgen. De route loopt door een glooiend landschap, er zijn geen bergen op dit traject. Vele mensen met geringe wandelervaring hebben deze tocht voltooit.

Terrein: Veenland tot 350 meter hoog in het centrale deel, maar verder glooiend boerenland.

Hoe zijn de paden: Goed onderhouden en duidelijke paden over de gehele lengte van de tocht alhoewel delen modderig kunnen zijn met slecht weer.

Hoeveel klimmen/ dalen: Niet zoveel, voornamelijk een glooiend landschap met geleidelijke stijgingen en afdalingen, alleen het centrale deel heeft een aantal korte steile klimmen.

Bewegwijzering: Goed.

Navigatie: Vrij eenvoudig, goed gebaande paden, en goede bewegwijzering.

Weer: Als u geluk heeft dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

 

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, cafés en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
15% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 15% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt. .

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

De kwaliteit van de accommodatie langs de Hadrian’s Wall is goed en gevarieerd, wij gebruiken kleine hoteletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer).

Eenpersoonskamers:

Wij kunnen eenpersoonskamers voor u boeken op deze route maar kunnen vaak niet meer dan twee eenpersoonskamers per groep boeken. Er word een toeslag gerekend voor eenpersoonskamers.

Hieronder een paar voorbeelden van de accommodatie die wij langs de Hadrian’s Wall gebruiken:

 

Willowford Farm B&BWillowford Bedroom

Willowford Farm B&B has a unique location on one of the longest unbroken stretches of Hadrian’s Wall. The farmhouse is full of character with exposed wooden beams, local Westmorland slate flooring and antique furniture.

Visit their website at www.willowford.co.uk

WheatSheaf Wheatsheaf Hotel

You will always get a warm welcome at the Wheatsheaf Hotel in the heart of the Roman town of Corbridge. A traditional building with beautifully refurbished rooms and a comfortable bar and restaurant to relax in after a day’s walking.

Visit their website at www.wheatsheafhotelcorbridge.co.uk

WallsendWallsend Old Rectory

This old rectory is full of character and charm. It is set in lovely wooded grounds with pleasant rural views and perfectly located at the end of Hadrian’s Wall. Lyn and Andy are great hosts and can assure you of a great welcome and a hearty breakfast.

Visit their website at www.wallsend.net

 

Hunter Crook Lodge

Hunter Crook Lodge is a beautiful guesthouse situated in lovely open Northumberland countryside. Delicious breakfasts and comfortable rooms. An evening meal prepared by a professional chef using the best local produce.
A very pleasant stay after a day’s hard walking along the wall.

Visit their website at: huntercrook

Algemene reisinformatie voor het Hadrian’s Wall gebied zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar. U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar qjump waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar traveline

Als u uw auto in Corbridge wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, u kan terug reizen naar uw auto met het openbaar vervoer of per taxi- neem contact met ons op voor verdere informatie.

Aanreis:
Per vliegtuig: Newcastle vliegveld heeft zijn eigen metro station (uw heeft wisselgeld nodig voor de ticket machine). De reistijd van het vliegveld naar Newcastle centraal is ongeveer 20 minuten. Van Newcastle Centraal neemt u de trein naar Corbridge, dit is ongeveer 30 minuten.
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation in Corbridge, voor treintijden ga naar qjump
Per auto: Sla van de A69 af bij de Corbridge rotonde op de B6529 richting centrum, volg de aanwijzingen naar uw accommodatie of parkeergelegenheid op het kaartje in uw vakantiepakket.
Per Boot: DFDS Seaways vaart naar Newcastle, bij ankomst in Tynemouth staan er bussen te wachen die in naar Newcastle centraal brengen (£3.80 p.p.)zie deze link voor details: dfdsseaways dan trein naar Corbridge.

Terugreis:
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation 2 km van Brampton, u kan een taxi nemen naar het station (de taxi nummers zitten in het vakantiepakket) of de bus nemen naar Carlisle- bustijden zitten ook in het pakket.
Per Boot: Reis naar Newcastle centraal station, er vertrekt een bus van het station naar de boot om 14.45 en 15.45 (de bus heeft een DFDS logo).dfdsseaways

Twice Brewed

Twice Brewed is een goede plaats voor een rustdag- het ligt in het midden van het mooiste deel van de muur en dichtbij de best bewaarde Romeinse forts. U kan makkelijk een dag doorbrengen in Vindolanda, er zijn uitgebreide opgravingen, een museum met de vele vondsten rond het fort en er wordt vaak nog verder gewerkt aan de opgravingen. Housesteads en het Roman Army Museum zijn ook in de buurt.

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €601
met bagagevervoer €629
met lunchpakketten €645
met lunchpakketten en bagagevervoer €671

Verdere opties

Extra overnachtigingen €90
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €54
Solo Luggage Supplement (per day) €0