Wandelvakanties in Zuid Engeland

Wandelen in Zuid-Engeland is een heerlijke manier om de glooiende heuvels en het uitgestrekte grasland te ervaren van het Engelse platteland. De paden lopen door historische landschappen en bossen, langs kerken, abdijen en gezellige pubs. Aan de kust op de South Down’s Way ziet u de spectaculaire witte krijtrotsen met uitzichten over het Isle of Wight en het Engels Kanaal. In Norfolk beleeft u de zeehondenkolonies en uitgestrekte stranden. De wandelingen in Zuid-Engeland zijn minder zwaar dan het ruigere noorden, en het terrein is voornamelijk plat of glooiend.

De Cotswold Way is een National Trail die begint in de traditionele marktstad van Chipping Campden en loopt naar de beroemde stad Bath met uitgebreide Romeinse archeologie, Romeinse baden en warmwaterbronnen. Het wandelen verloopt rustig via laantjes, paden, door bossen en grasland. Onderweg is er een groot aantal historische locaties te verkennen als u middeleeuwse wolstadjes, Neolithische begraafplaatsen, oude abdijen en kerken passeert. Onderweg vindt u gastvrije zandstenen dorpen en stadjes met vriendelijke accommodaties.

De wandelvakantie van de South Downs Way loopt van de historische stad Winchester naar de adembenemende kliffen van Beachy Head alvorens af te dalen naar Eastbourne. Treed in de voetsporen van de oude reizigers op handelsroutes die terug naar het Stenen Tijdperk stammen als u door de uitgestrekte weides van de South Downs National Park loopt. Geniet van het prachtige uitzicht op de Seven Sisters en aan de diversiteit aan wilde bloemen en vlinders.

De Peddars Way en het Norfolk Coast pad is een eenvoudige, vlakke wandeling geschikt voor de meeste vaardigheden. Er zijn slechts een paar langere dagen op de Peddars Way. Het is een leuke wandelvakantie voor uw eerste lange afstandswandeling daar de route zeer goed bewegwijzerd is en makkelijk te volgen.
Er is genoeg te zien langs de tocht, van prachtige stranden, historische gebouwen en natuurreservaten tot Victoriaanse badplaatsen, restaurants en cafés. Een ontspannen, rustige wandeling door de mooiste gebieden van Norfolk.

Deze mooie tocht verkent de prachtige historische Engelse dorpjes van de Cotswolds, het zwerft door een betoverend groen landschap met glooiende heuvels en oude bossen. Het pad eindigt in de historische badplaats Bath.

Broadway on the Cotswold Way

De Cotswold Way is een 163 km lange afstand wandeling in Zuid-Engeland. Het begint in de middeleeuwse marktplaats Chipping Campden in het noorden van de Cotswolds en eindigt in de historische badplaats Bath. De tocht volgt de westerse rand van de Cotswold heuvels en gaat door een liefelijk glooiend landschap, prachtige beukenbossen, honingkleurige dorpjes gebouwd met typisch Cotswold steen, en vele historische gebouwen. U doorkruist beschermde natuurgebieden, Neolithische grafheuvels en statige huizen. Het pad slingert langs de helling zodat u steeds weer nieuwe uitzichten krijgt over de rivier Severn en de Malvern Hills.

Lengte

7 - 11 nachten

Volledige lengte tocht

102 mijl / 163 km

Kortste vakantie lengte

46 mijl / 73.5 km

Gemiddelde gradering

Makkelijk - Middelmatig

Waarom deze tocht

Waarom deze tocht?

Een goede introductie tot lange afstand wandelen en een van best bewegwijzerde routes in het land.

Uniek landschap, van lichtglooiende heuvels tot typisch Engelse dorpjes, met mooie kerkjes en gezellige Cotswold pubs.

Rijk in geschiedenis, uw tocht gaat langs middeleeuwse dorpjes, Neolithische grafheuvels, oude abdijen en statige huizen.

Een vlakke wandeling door het mooie landschap van Norfolk. De Peddars Way loopt door het platteland met historische plaatsjes, daarna gaat de tocht verder langs de prachtige Norfolk kust met oude vissersdorpjes en wijdse stranden.

Sheringham Beach on the North Northfolk Coast Path

De wandelvakantie van Peddars Way en het Norfolk Coast Path vormen tezamen een 151 km lange afstandswandeling in Zuid-Engeland.

De Peddars Way is een historische weg die teruggaat tot de Bronstijd. Daarna was deze ontwikkeld tot een militaire route in de Romeinse tijd en later weer gebruikt door pelgrims in de 15e eeuw. De route is recht en vlak en volgt voornamelijk laantjes en paden met een aantal interessante archeologische bezienswaardigheden onderweg.

Het 75 km lange Norfolk Coast Path volgt de prachtige kust van Norfolk. Met interessante Victoriaanse badplaatsen en vissersdorpjes, prachtige stranden en natuurgebieden is er genoeg te zien onderweg.

Lengte

4 -10 nights

Volledige lengte tocht

93 miles/ 149 km

Kortste vakantie lengte

46 miles/ 74 km

Gemiddelde gradering

Makkelijk - Middelmatig

Waarom deze tocht

An easy-to-follow gentle walk through the Norfolk countryside.

Lovely coastal villages and interesting historical buildings.

Lots of birdlife and internationally recognised wildlife reserves.

Beautiful beaches.

No hills!

Van het historische stadje Winchester volgt de route het glooiende landschap van de South Downs naar de dramatische krijtrotsen van Beachy Head op het Engels Kanaal.

South Downs Way Walking Holidays

De wandelvakantie langs de South Downs Way begint in de historische stad Winchester en volgt de noordelijke rug van het kalkstenen plateau van de South Downs eindigend bij de zee.

Het strekt 160 kilometer door Engeland’s nieuwste Nationale Park, naar de badplaats Eastbourne. Deze wandeltocht biedt een fantastisch zicht op dit mooie landelijke gebied met weidevelden, mooie bossen, oude dorpjes en historische gebouwen.

De South Down’s Way is goed gemarkeerd en makkelijk te volgen, het wordt gebruikt door fietsers en paardrijders en is dus goed toegankelijk met bijna geen overstapjes. Het bindt vele historische paden die door reizigers en handelaren al sinds de steentijd worden gebruikt. Het is één van de makkelijkste National Trails, met weinig klimmen en dalen, behalve aan het eind van de dag als u naar één van de mooie en historische dorpjes afdaalt voor uw overnachting en s’ochtends weer terug het plateau op gaat.

Alhoewel de route niet vaak boven de 250 meter stijgt, krijgt u toch een groot gevoel van ruimte en prachtige uitzichten over het omringende landschap. U komt langs heuvel forts uit de ijzertijd, de spectaculaire krijtformaties van Devil’s Dyke en de Seven Sisters in het glooiende landschap van de South Downs met zijn schapen, wilde bloemen en maïsvelden. De tocht biedt een doorsteek van één van de mooiste en historisch delen van Zuid-Engeland.

Lengte

3 - 10 nachten

Volledige lengte tocht

100 mijl / 161km

Kortste vakantie lengte

19 mijl / 31km

Gemiddelde gradering

Makkelijk - Middelmatig

Het South West Coast-pad is het langste National Trail van Engeland. Er is veel wild en vogels langs de kust van Devon, je zal vast wel zeehonden onderaan de kliffen zien en soms zelfs dolfijnen!
Onze vakanties in Noord-Devon zijn inclusief overnachtingen in de populaire steden Minehead, Lynmouth en Ilfracombe. Er is een divers landschap op dit gedeelte van het South West Coast Path.
Het eerste stuk loopt over de hoogste kliffen in Engeland, waar Exmoor de zee ontmoet. Er zijn uitgebreide uitzichten over het nationale park en over het Kanaal van Bristol met de kust van Wales als achtergrond. Je passeert door bossen en ziet uitgestrekte zandstranden die populair zijn bij surfers. Dan de grote monding van de rivieren Taw en Torridge, geflankeerd door zandduinen en moerassen, waar het pad de voormalige spoorlijn en later de riviermonding volgt. Dit gebied staat bekend om zijn vogels, waaronder wulp, gouden plevier en kievit, tureluur en scholekster. Een paradijs voor vogelaars!

Lengte

8 tot 10 nachten

Volledige lengte tocht

88 mijl / 142 km

Kortste vakantie lengte

88 mijl / 142 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig

Waarom deze tocht

Loop langs een van de meest spectaculaire en langste kustlijnen van Groot-Brittannië.

Ongerepte natuur met een overvloed aan flora en fauna.

Loop over de 'Great Hangman', het hoogste punt op het zuidwestelijke kustpad.

Prachtige paarse heivelden en wilde Exmoor ponies.

Trevan Point on the North Cornwall Coast

Het South West Coast-pad is het langste bewegwijzerde langeafstandspad en National Trail van Engeland. Deze kust is bekent voor zijn interessante geschiedenis, rotsachtige kust, vogels, en je kunt zelfs vaak dolfijnen en zeehonden zien. Er zijn veel historische plekjes langs de route en musea die het verborgen verleden van Noord-Cornwall benadrukken.

Het noordelijkse deel van  het Cornwall kust pad bestaat uit kleine vissersdorpjes, rotsachtige landtongen, afgelegen kustlandschappen en uitgestrekte stranden. We bieden twee delen die Noord-Cornwall beslaan langs de South Coast Path National Trail. Deze passeren een mix van idyllische kustdorpen met de prachtige uitzichten over kliffen en stranden. Onze vakanties langs dit gedeelte van de South West Coast Path omvatten overnachtingen in de populaire plaatsjes Padstow, St Ives, Port Isaac en Tintagel.

Lengte

5-10 Nachten

Volledige lengte tocht

229 km

Kortste vakantie lengte

103 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig - Uitdagend

Waarom deze tocht

Loop langs Groot-Brittannië's meest dramatische kust.

Spectaculaire kliffen afgewisseld door idyllische zandstranden.

Ongerept landschap en met prachtige uitzichten

Verken de geschiedenis van Cornwall

Verblijf in prachtige kustplaatsjes en oude vissersdorpjes

The Cobb at Lyme Regis - South Devon Coast Path

Het South West Coast pad is Engeland’s langste gemarkeerde langeafstandstocht en een National Trail. Op onze Zuid-Devon tocht kunt u delen van de Jurassic Coast verkennen, waar u als u goed rond kijkt fossielen kan vinden. Het wandelpad loopt door kleine vissersdorpjes, over kliffen, langs levendige badplaatsen en prachtige uitzichten over de goude stranden en turquoise zee.

Er is veel interessante flora en fauna langs de tocht, u ziet vast wel zeehonden onderweg en soms zelfs dolfijnen. Er zijn veel historische plekjes te bezoeken, waaronder de oude tin en kopermijnen, u vind uitgebreide informatie over alle bezienswaardigheden in het gidsje in uw vakantiepakket.

Van Exmouth naar Lyme Regis loopt u door een reeks van idyllische kustdorpen met fantastische uitzichten over kliffen en stranden

Lengte

4 - 5 nachten

Volledige lengte tocht

48 km

Kortste vakantie lengte

48 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig

Waarom deze tocht

Loop langs Groot-Brittannië's meest dramatische kust.

Spectaculaire kliffen afgewisseld door idyllische zandstranden.

Ongerept landschap en met spectaculaire uitzichten.

Verken de geschiedenis van Devon.

Verblijf in prachtige kustplaatsjes en oude vissersdorpjes.

Het South West Coast pad is Engeland’s langste gemarkeerde langeafstandstocht en een National Trail. Op de Zuid- en West-Cornwall tocht overblijft je in de populaire plaatsjes van St Ives, Penzance, Falmouth en Plymouth. Het wandelpad loopt door kleine vissersdorpjes, over kliffen, langs levendige badplaatsen en heeft prachtige uitzichten over de goude stranden en turquoise zee.

Er is veel interessante flora en fauna langs de tocht, je ziet vast wel zeehonden onderweg en soms zelfs dolfijnen. Het pad volgt in de voetsporen van de kustwachters en officieren van de 19e eeuw die op zoek waren naar smokkelaars. Ook zijn er vele historische plekjes te bezoeken, waaronder de oude tin en kopermijnen, je vind uitgebreide informatie over alle bezienswaardigheden in het gidsje en in je vakantiepakket.

Wij bieden drie secties aan in het zuiden en westen van Cornwall. Je loopt door een reeks van idyllische kustdorpen, met fantastische uitzichten over kliffen en stranden.

Lengte

4 - 8 Nachten

Volledige lengte tocht

280km

Kortste vakantie lengte

63 km

Gemiddelde gradering

Middelmatig - Uitdagend

Waarom deze tocht

Loop langs een van de meest dramatische en langste kustlijnen van Groot-Brittannië.

Spectaculaire kliffen en idyllische stranden.

Ongerepte natuur met een overvloed aan flora en fauna.

Verken de geschiedenis van Cornwall.

Verblijf in prachtige badplaatsen en oude vissersdorpjes.