Wharfedale - Het hart van de Dales

Wharfedale – Het hart van de Dales. Code: DWW4

Dit is ontspannend wandelen in een klasiek Yorkshire Dales landschap. Van het mooie Bolton Abbey, langs rivierpaden, door bossen, weide en veenland naar Buckden in Upper Wharfdale.

Van Burnsall naar Buckden in 3 wandeldagen. Dit is waarschijnlijk de rustigste wandelvakantie uit ons aanbod. Drie dagen wandelen in de Dales vanaf de prachtige Abdij van Bolton, door de bossen, weilanden en veengebieden naar Buckden in Upper Wharfedale.
Ondanks het feit dat de afstanden kort zijn, is er genoeg te zien met voldoende tijd om de dorpjes, kerken en stadjes op de route te verkennen, of gewoon rond te kijken.
In deze vakantie brengt u twee nachten door in Burnsall. Op de eerste wandeldag neemt u gedurende 20 minuten de bus naar Bolton Abbey, waarna u voor de tweede overnachting terugloopt naar Bursall. De derde en vierde overnachting worden doorgebracht in het idyllische dorpje Kettlewell. De derde dag wandelt u van Burnsall naar Kettlewell. Op dag 4 gaat u omhoog van de Wharfe naar Buckden, voor u de bus neemt naar Kettlewell voor uw laatste overnachting.

Mijl Km
Dag 1 Reis naar Burnsall voor uw eerste overnachting
Dag 2 Bus naar Bolton Abbey- wandel naar Burnsall 8 13
Dag 3 Burnsall naar Buckden 16 26
Dag 4 Kettlewell naar Buckden dan bus naar Kettlewell 4 8
Dag 5 Vetrek uit Buckden na uw ontbijt

Lower Wharfedale: Bolton Abbey naar Burnsall
U neemt de bus van Burnsall naar Bolton Abbey, een indrukwekkende ruïne uit de 12e eeuw, gelegen in het parkachtige landschap van het landgoed van de hertog van Devonshire. Het pad gaat het Strid Wood in, daar waar de rivier de Wharfe door een nauwe doorgang stroomt, het kan hier erg spectaculair zijn na regenval. U gaat verder langs de rivieroever naar Appletreewick, de eerste van een keten van prachtige kalkstenen dorpjes. U vervolgt de weg naar Burnsall, idyllisch gelegen in een grote bocht in de rivier voor u tweede overnachting.

Het klassieke landschap van de Dales: Burnsall naar Kettlewell 
Van Burnsall voert de route door de vallei van de Wharfe en loopt door het kleine marktstadje Grassington, op de oostelijke flank van het Nationale Park. Na Grassington verlaat de route de vallei en klimt naar het met zandsteen geplaveide plateau. Hier hebben miljoenen jaren regenwater diepe kloven gesleten in het zandsteen. Daardoor is de oppervlakte spectaculair gekloofd. We komen weer bij de Wharfe in Kettlewell, één van de mooiste dorpjes van de Dales. Het pad volgt de rivier rustig stroomopwaarts en komt door de dorpjes Starbotton eindigend in Buckden.

Makkelijk

Deze tocht is geheel bewegwijzert en vrij eenvoudig te volgen. De tocht volgt de rivier Wharfe en de valley is vlak.

Terrein: Deze tocht volgt rivieren en valleien.

Hoe zijn de paden: Over het algemeen gaat de wandeling over goed begaande en duidelijke paden maar er zijn delen die modderig zijn dus goede wandelschoenen zijn essentieel.

Hoeveel klimmen/ dalen: De meeste dagen zijn licht heuvelachtig met kleine stijgingen en afdalingen.

Bewegwijzering: Voornamelijk goed, maar gebruik uw kaart en gidsje ook.

Navigatie: Eenvoudig

Weer: Slecht weer kan voorkomen, zelfs in de zomermaanden, zodat u goed moet kunnen navigeren. Als u geluk hebt dan is het de hele dag droog en warm weer en geniet u van de prachtige uitzichten, maar neem altijd regenkleding mee, het weer kan snel veranderen.


Alle Vakanties

 

Accommodatie U overnacht in Bed en Breakfast accommodatie in geselecteerde landelijke hotels, boerderijen en dorpsherbergen.

U kunt kiezen tussen een Engels of continentaal ontbijt.

Reisgids Een reisgids met gedetailleerde route-informatie en kaarten, foto’s en achtergrondinformatie. Gegevens van de diensten die langs de route beschikbaar zijn zoals betaalautomaten, banken, postkantoren, dorpswinkels, bars, café’s en betaaltelefoons.
Kaarten 1 Harvey Kaart (1:40000) die de hele route omvat.
Persoonlijk reisplan Een persoonlijke reisroute, waarop iedere overnachtingsplaats is aangegeven, inclusief kaartjes op grote schaal naar uw overnachtingsplaats. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk vinden. Ook treft u aanbevelingen aan voor de beste plaatsen om de avondmaaltijd te gebruiken.
Telefonische hulp in nood Telefonische ondersteuning in geval van nood voor als u in de problemen komt tijdens uw tocht.
12.5% korting bij Cotswold Outdoors Wij verstrekken u bij de bevestiging van uw boeking een kortingkaart voor 12.5% op de aanschaf van al uw buitensportartikelen bij Cotswold Outdoors geldig voor het hele jaar.
Opties
Bagagevervoer Wij kunnen uw bagage tussen uw overnachtingsplaatsen vervoeren. U laat uw bagage ’s morgens achter bij de accommodatie en het wordt vervoerd naar uw volgende B&B. U hoeft enkel een rugzak te dagen met uw kleding en spullen die u overdag bij uw wandeling nodig hebt. .

Lunchpakketten
Voor iedere wandeldag (aanbevolen bij deze tocht, omdat er niet altijd een winkel of café dichtbij de route te vinden is).
Parkeergelegenheid Als u met de auto reist, kunnen wij een parkeergelegenheid voor u regelen. Er kan een vergoeding voor deze dienst gevraagd worden.
Taxi vervoer Wij kunnen ook uw terugtocht naar de auto regelen, of u adviseren als het openbaar vervoer een betere optie is.

Goede accommodatie en een vriendelijk ontvangst zijn een essentieel onderdeel van alle vakanties. Wij begrijpen dit en doen ons best om de mooiste accommodaties uit te zoeken. Wij besteden een hoop tijd aan het selecteren van de accommodatie en doen ons best deze zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten toe te passen. Wij bezoeken alle accommodatie en vragen al onze klanten u kort evaluatieformulier in te vullen. Dit geeft ons een goed inzicht op de dagelijkse werkingen van de accommodaties en geeft ons een waarschuwing voordat er problemen ontstaan.

Wij gebruiken een verscheidenheid aan accommodatie op onze tochten, waaronder kleine hotelletjes, pensions in marktstadjes, Bed & Breakfasts in boerderijen, landelijke huisjes en Victoriaanse stadshuizen. Wij selecteren accommodatie die langs of zo dicht mogelijk bij het pad ligt en van goede kwaliteit is. Ook erg belangrijk is dat de gastvrouw/ heer vriendelijk en hulpvaardig is, wij werken al jaren met velen van de accommodaties en wij hebben over deze tijd een goede relatie opgebouwd.

De meerderheid van onze accommodatie is 4 sterren of hoger en is meestal ensuite (met badkamer op de kamer). In sommige locaties (vooral de meer afgelegen waar wij minder keus hebben) is dit niet altijd mogelijk en moeten wij op een of twee nachten een kamer boeken met een gedeelde badkamer. De kans hierop wordt groter als u kort voor vertrek boekt, wij maken u hierop attent als u laat boekt.

Algemene reisinformatie voor de Dales Way zal in uw vakantiepakket zitten, inclusief bus en treintijden waar beschikbaar. U krijgt gedetaïlleerde instructies naar uw eerste accommodatie, per auto en openbaar vervoer, op uw individuele accommodatie kaartjes.

Om de treintijden te bekijken ga naar www.qjump.co.uk waar u ook vooruit tickets kan bestellen. Voor bustijden ga naar www.traveline.info

Als u uw auto wil laten staan gedurende uw tocht kunnen wij dit regelen, neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Aanreis:
Per vliegtuig: De dichtbijzijnste luchthavens zijn Manchester en Leeds Bradford, er zijn bussen en treinen naar Ilkley. Vanuit Ilkey zijn beperkte bussen naar Burnsall, neem contact op voor een taxi prijs.
Per openbaar vervoer: Er is een treinstation in Ilkley, als u vanaf Manchester komt moet u overstappen in Leeds. Vanaf Leeds Bradford neemt u de bus naar Otley (nr 757) acht minuten reistijd. Dan de X84 naar Ilkley, dit is 25 minuten reistijd. Vanuit Ilkey zijn beperkte bussen naar Burnsall, neem contact op voor een taxi prijs.
Per auto: Vanuit Ilkey neemt u de B6160 naar Burnsall.

Terugreis:
Per openbaar vervoer: Er is geen bus service vanuit Kettlewell, neem contact op voor een taxi prijs, er is een trein station in Ikley.

Geen aanbevolen rustdagen voor deze vakantie

Prijzen EUR (€)
Accommodatie, kaart en gidsje €479
met bagagevervoer €530
met lunchpakketten €518
met lunchpakketten en bagagevervoer €566

Verdere opties

Extra overnachtigingen €109
Eenpersoonskamer toeslag (per nacht) €68
Solo Luggage Supplement (per day) €0